Algehele gezondheid positieve aspecten van de Ancient Grains

Quinoa, Amaranth en Millet

Quinoa

Quinoa – beweerde Keenwa – is niet een echte graan, blijven gekoppeld aan de groente geliefden die bestaat uit spinazie. Het is een kleine gele korrel die gewoonlijk wordt aangeduid als het goud van korrels. Wanneer in tegenstelling tot andere granen, het heeft de hoogste eiwit artikelen, meer calcium dan melk is rijk aan ijzer, B vitaminen, fosfor, vitamine E, vezels en is gluten kosteloze. Deze talrijke attributen maken quinoa een krachtige therapeutische graan. Het is normaal gesproken de versterking voor het hele menselijk lichaam, de ontwikkeling van robuuste, bochtige spierweefsel dus het beste is voor mensen die willen lijken afgezwakt. Het wordt ook aanbevolen voor kort draaide vegetariërs die kon hunkeren voedingsstoffen geconcentreerde levensmiddelen.

Gekookte quinoa is zeer multifunctioneel als het kan worden gebruikt in plaats van vrijwel elke andere graan. Het kan worden afgestemd als granen zoals rijst of vermengd met andere granen voor de reden dat van haar macht.

Quinoa met haver

een kopje Quinoa, geweekt 1 kopje havermout 1/4 theelepel zeezout 3 kopjes van drinkwater een / twee kopje noten van uw keuze.

Net voor het weken, Spoel de quinoa vele malen om de bitterheid te verminderen. Gebied alle stoffen in een pot en deal met. Breng aan de kook, minimaliseren van warmte aan een minimale en laat dertig minuten. Schakel warmte uit en laat zitten vijf minuten met gesloten deksel. Voorzien van gekookt fruit of geweekt gedroogd fruit.

Quinoa en Pinto Bean Casserole

een kopje quinoa, een eetlepel olijfolie, een ui, gesnipperd, 2 kopjes drinkwater, twee stengels bleekselderij, een theelepel basilicum, 1/4 kop witte miso, een / vier cup tahin, 1 kopje pinto bonen.

Was de quinoa, afvoer als gevolg van een zeef en ter plaatse in een pan met drinkwater. Beschermen en aan de kook brengen, de warmte te verminderen en laat ongeveer 20 minuten of rechts totdat het water is opgenomen. Leg in een kom. Warmte olie in de koekenpan, bak selderij, ui en basilicum rechts tot bijna gaar zijn. Plaats mee quinoa met de andere componenten. Combineer mooi. Verpakken in een ovenschaal. Bak 34 -. 40 minuten bij 180 ° C of 350 F. Serveer met gestoomde groenten of roerbak

Amaranth

neef van Quinoa, bescheiden korreltje amarant heeft ook een grote voedingswaarde, met voldoende hoeveelheden eiwitten, calcium, ijzer, fosfor, essentiële vetzuren en vezels. Dit zou vooral nuttig voor mensen met grotere vereist, zoals verpleging of expecting, zuigelingen, jonge kinderen of mensen die doen gewichtig lichamelijk uit te voeren zorg. Het heeft een versterking verstevigende werking op het gehele lichaam speciaal de maag en ook gluten kosteloos.

Amarant ongewoon superieur lysine, een aminozuur dat in tarwe en in de meeste andere korrels wordt verminderd. Een mengsel van amarant en een lagere lysine korrel biedt dan een zeer belangrijke aminozuur / eiwit profiel, nog groter dan in vlees en andere dierlijke producten en oplossingen.

Amaranth kunnen worden gebruikt in brood, gebak en graan gerechten of in soepen en stoofschotels de plaats het functioneert als een verdikkingsmiddel. Het kan ook worden geknald zoals popcorn of geroosterd voor een nootachtige smaak.

Amaranth Havermoutpap

een kop amarant, 2 kopjes drinkwater, een / vier theelepel zeezout, 1/4 kop gedroogde abrikozen en een / 4 kop gedroogde dadels (geweekt meteen), 1/four kop amandelen.

Plaats amarant, zout en het drinken van water in een pot. Bieden aan de kook. Minimaliseer vuur lager en laat een kwartier. Toename gedroogd fruit in de laatste 45 minuten. Zet in serveerschaal. Bestrooi met gehakte amandelen en serveer met soja, rijst of moer melk, roeren in rijst ahornsiroop of honing.

Amaranth en Black Eyed Beans

twee theelepels sesamolie, 1 teentje knoflook, 1 ui, geschaafde, een compacte courgette, in blokjes gesneden, 1/four beker karmozijnrood blokjes karmozijnrood peper, een kopje gekookte amarant, een kopje gekookte zwarte eyed bonen, tamari of shoyu stijl.

Verhit de olie in een koekenpan boven een matig vuur. Onder meer knoflook, ui. courgette en rode paprika een enkele per keer en diner bereiden tot aan zij zijn verzegeld en zacht. Combineer gekookte amarant en zwarte ogen bonen voorzichtig in de greens. Bereiden diner voor 5 minuten. Breng op stijl met tamari of shoyu voor het opdienen. Serveer verzengende.

Millet

Millet is een kleine, bolvormige, geel gekleurde graan graan dat is belangrijk in eiwit en makkelijk voor het lichaam te verteren. Het bevat ijzer, B natuurlijke vitaminen, silicium, kritische vetzuren en is een lichaamsbouw balancing alkaliserend graan voor bovenstaande zure kwalen deze soorten als artrose of jicht. Om de reden dat van de alkali-vormende karakter, is gierst algemeen gekookt met kleine of geen zout. Millet laat het versterken van de nieren en het immuunsysteem en is ook nuttig om de buik en de milt-pancreas organen.

gierstpap

1/two kopje gepelde gierst, 1/2 kop rozijnen, drie kopjes drinkwater of 3 kopjes sojamelk of drie kopjes appelsap, 1 peer fijn gesneden, snufje zeezout, 1 theelepel bruine rijst mout, gerst mout of honing (optioneel)

Area gierst, rozijnen en verzegelen zout in een pot. Zijn de in water of melk en te verstrekken aan de kook. Minimaliseren warmte en laat ongeveer 25 minuten gaar. Stoom de peren en serveer peer en soja, noten of zaden melk bovenop.

Fried Millet Pompoen Taarten

twee kopjes gierst, een / 4 kleinere pompoen, 3 substantiële tomaten, 3 teentjes knoflook, een substantiële ui, 2 eetlepels shoyu, drie kopjes water.

perfect en plaats Reinig de gierst in een enorme pot met de rest van de ingrediënten. Over te brengen aan de kook, verminderen warmte aan de kook, gaan over en voor te bereiden diner voor 40 minuten meer dan een heel beperkt warmte. Verspreid op een ingevette schaal en maken het mogelijk voor te netjes en vastgesteld. In koude, slash in vierkanten en bak ze in een minimale olie goudbruin aan beide zijden. Bieden onmiddellijk met salade en een soort eiwit.

Ik heb een pap verscheidenheid recept voor elk van deze korrels betrokken als dit is een ongecompliceerde manier om deze minder typische granen te introduceren in uw dieet programma.

Category: Gezond eten

Comments are closed.