Als mijn werkgever Eigenschappen Groep Wellness Insurance, Kan ik investeren in mijn persoonlijke Personal Program?

Tenzij je in een punt wonen dat vereist verzekering dragers te regelen voor iedereen die geldt voor de dekking van de gezondheidszorg, moet je gaan als gevolg van de underwriting aanpak om greep van een individuele gezondheid en fitness dekking beleid te krijgen. Als u al onverzekerd voor een periode van tijd, kan de provider misschien vragen om een ​​paramedische test onderdeel van de procedure. In een paramedische test worden monsters van bloed en urine genomen, je vitale indicaties worden gecontroleerd, en je kan misschien worden gevraagd vragen over uw welzijn historisch verleden. Als u een hartaanval heeft gehad of zijn gediagnosticeerd met diabetes problemen, kon je niet in aanmerking voor persoonlijk welzijn verzekering plan.

Als je pre-heden welzijn zaken die je verminderen van het krijgen van een specifiek welzijn voor te bereiden, de federale wetgeving vereist dat verzekeraars aan in aanmerking komende personeel en teams te erkennen voor de bescherming van verzekeringen, ongeacht van welzijn geschiedenis. Wijs op regelgeving schetst ook de bescherming die moet worden betrokken bij collectieve ziektekostenverzekering beleidsprogramma’s. Ter illustratie, kan bescherming van het moederschap niet worden geleverd in een normale specifieke dekking zorgverzekering tot je uitgeven voor extra bescherming in de vorm van een ruiter of hebben de dekking voor een periode van een bepaalde tot twee decennia gehouden. Voorwaarde wet omvat ook de werkgevers om een ​​deel van de algemene zorgverzekering hoge kwaliteit van de werknemer te brengen.

Als u uw eigen wellness-verzekering te krijgen, kunt u kiezen voor de rassen van de voordelen die u wilt opnemen in uw aanpak, dit soort als zwangerschaps-of tandheelkundige dekking. U kiest ook het eigen risico, en je kan misschien overwegen een grote aftrekbaar bereiden die geschikt is voor een wellness-spaarrekening (HSA). Aangezien u beslissen over een deel van de winsten en de aftrekbare podium, heb je veel meer beheren meer dan de kwaliteit van betaling, een ding hoeft u niet in een werkgever-gesponsorde team welzijn programma. Zelfs maar de tarieven voor uw verzekering zijn niet aftrekbaar van uw winst belastingen, premies die u aan uw HSA zijn aftrekbaar van uw aangifte, tot die door de IRS jaarlijks limieten. Als u uw beroep vrijwillig te verlaten, of als uw onderneming onverwacht sluit, zult u ook nu hebben gezondheid en fitness verzekeringsdekking. Een persoon programma is draagbaar, dit betekent dat het met u gaat. Groep welzijn verzekering plan ontwerpen zijn beperkt tot COBRA dekking of misschien beëindigen onmiddellijk als uw werkgever gaat uit van de onderneming.

Voor een werkgever om deelname voorwaarden te voldoen, kan een verzekering vervoerder moet hebben dat op zijn minst 50 of vijfenzeventig% van alle werknemers gekwalificeerd voor wellness verzekering plan deel te nemen aan de strategie. Dekking dragers meestal richtlijnen meer inspraak voor de werkgevers stoppen leveren bescherming voor ‘gezonder’ mensen vandaag de dag met slechts een drager en bescherming voor mensen met reeds bestaande aandoeningen met een verdere provider. Tarieven verzameld door verzekering vervoerders uit gezonde medewerkers hulp te compenseren de grotere staten betaald voor personen met welzijn problemen. Als een werkgever er niet in slaagt om af te spreken met de deelname voorwaarden, kan de verzekering vervoerder en niet om de dekking te vernieuwen.

Category: Snel gewicht te verliezen

Comments are closed.