Amerika heeft de ideale algemene gezondheidszorg in de planeet

AP Photo / John Bazemore

Amerika heeft de mooiste welzijn zorg in de planeet:. een verrassende beweren misschien maar een die in feite worden ondersteund kan voor een enkele definitie van ‘beste’

De controverse zal plaatsvinden, uiteraard, uit of u het eens met de unieke metriek gebruikt om beste of niet meten.

Ik moet erop wijzen dat als ik ben zeker een geschikte vleugel gek, volledig uitgerust met de mogelijkheid om te schreeuwen ‘Commies!’ met het ideaal van hen zelfs te schuimen aan de monding van het verlangen tijdens het uitvoeren van zo, ik ben waarschijnlijk geen rare meeteenheid verzinnen om dit punt te bewijzen.

Nee, liever gezegd, ik ben op weg de hoeveelheden te gebruiken van de Wereld Welzijn Organisatie (WHO), de extreem degenen die ze zelf gebruiken om erachter te komen wat de beste wellness zorg procedure in het milieu.

Bij een bepaalde graad, van systeem Het ons heeft de ideale medische behandeling techniek in de planeet. We investeren veel meer op dan iemand anders, allebei van die als een totaal van inkomsten en als percentage van de totale economie in zijn geheel. Als we deze beide leunen en gekke mee zijn we, op grote schaal met een zeker streng van linkse denken, dat omdat we besteden veel meer geld, omdat de ingangen groter dan we zullen moeten worden uitvoeren van de ideale ding (er zijn zeker mannen en vrouwen ter illustratie die helpen milieuvriendelijke kracht precies simpelweg omdat meer mensen vandaag de dag hebben om het werk te doen om het te geven, dat is, het is uitstekend gewoon omdat ingangen zijn beter ).

Toch kunnen we een tikkeltje extra slim zijn dan dat en hebben een lijkt op wat het is dat we in wezen te krijgen voor die mensen ingangen. Bij aanvankelijk blik het lijkt niet significant: dagelijks levensverwachting is niet echt significant verschillend: het is echt een klein verlaagd dan sommige andere landen aan het begin, een zeer geringe mate gestegen dan al die soortgelijke op de leeftijd van vijfenzestig. In waarheid, de WHO kost de Amerikaanse wellness zorgsysteem als geheel momenteel slechts dertig zevende dat is niet zo fantastisch een consequentie voor het besteden van de meeste inkomsten.

Wij eisen te gaan achter individuen nummers echter en hebben een blik op hoe ze worden berekend. Het kan niet zo ongewoon zijn voor internationale studies van dit soort te bestaan ​​uit een aantal, mooi, hoe dit, oneven aannames ingesteld. De oplossingen die onder. Dit is wat de WHO gebruikt om al die hoeveelheden en de wegingen zetten ze op hen te bepalen.

een. Health Stage: 25%
2. Wellness Distributie: 25%
3. Responsiviteit: twelve.five%
4. Responsiviteit Distributie: twelve.5%
5. Zuinig Eerlijkheid: 25%

Zoals u kunt zien, vindt u een geweldige deal van uitgaande post op daar over wat kan een eerste klas welzijn zorgsysteem maken. In simpele feit, slechts 37.five% van de weging is echt over welzijn zorg zelf:. De overige zestig two.five% is over distributie en billijkheid, hoe gelijk of ongelijk het is allemaal

Dit kunnen waarheidsgetrouw dingen te klagen over, van het systeem, maar het lijkt een heel beetje vreemd om te denken dat we goed moeten beslissen dat zorg door het eigen vermogen. Judging het extra (enigszins dan alleen ongelooflijk substantieel element) door hoe superieur de echte algemene gezondheidszorg kan eventueel het gevoel een stuk redelijker.

Wat gebeurt er als we een podium nog meer en blik op de

nummers voor elk van die mensen 5 metingen die deel uitmaken van de volledige procedure rating?

In termen van het welzijn podium, de VS is 24, distributie 32 ste, responsiviteit 1, responsiviteit distributie joint halfvier eighth en geld eerlijkheid, joint 54-50 vijfde.

Ik neem maar van dat dat wat de (ja, massaal dure) Amerikaanse welzijn behandelingsproces biedt in principe is responsiviteit. Dat wanneer we willen worden scheen, krijgen we leken op. Wanneer we moeten of motivatie behandelingsmethode hebben dan krijgen we het sneller dan elke positie anders op de aarde. Dat is gewoon een erg dure kwestie te geven.

Merk op dat dit is niet alleen een reeks verklaarde hij legde ze uit verhalen over wachttijden bij volledig gratis klinieken, of 18 weken om een ​​operatie te krijgen in Groot-Brittannië, noch ik vielen meer dan en had een MRI scan de ambulance op weg naar het ziekenhuis. Dit zijn de rechte wereldwijde studies waarover algehele gezondheid behandeling systeem doet wat over de hele wereld. De VS, met een gemiddelde uit van meer dan ieder van ons, mensen met een particuliere verzekering, de toedieningsvoorwaarden verzekering plan of geen verzekeringen, reageert op ons zullen moeten procedure een stuk sneller dan alle andere.

Nu kan zij goed zijn dat we zullen niet het proces nodig hebben om dat snel te reageren op onze behoeften: het kan ook zijn dat we heel blij om de schaal uit voor haar te doen. Dit is iets dat wenst te worden vermeld: en bij voorkeur van tevoren gaan we alleen het wijzigen van het systeem

Is reactievermogen iets wat we profiteren.? Of niet?

Mijn bezitten krijgen over dit is dat het zeker de responsiviteit die we in wezen zijn beschietingen uit voor. De manier waarop als uw huisarts denkt dat er iets fout kan hij open haard korting op alle mode van diagnostische examens onmiddellijk, ga naar het succes en dan krijg je in ongeacht wat (of geen) procedure wordt gezocht. Dat is wat zou het proces prijskaartje zo sterk, zou ons de nummer een spenders. En als we willen op houden dat responsiviteit hebben dan zijn we waarschijnlijk niet te worden uitgerust om kosten te verminderen dat veel. Als het überhaupt in simpele feit, want als we te verminderen individuen twee distributiecentra cijfers door aan te dringen op een superieure hoge kwaliteit verzekeringsdekking voor de 47.000.000 momenteel zonder het, het resouces essentieel om de speling in de methode die het mogelijk maakt dat responsiviteit alleen zal hebben behouden te verbeteren.

Zoals ik al zei, dit is mijn individuele overwegen bij het sluiten hier worden vermeld, onder een door die mondiale statistieken ding. Maar ik zie niet in hoe we dat nummer een bijzondere positie, dat aspect kan beheren de plaats van de Amerikaanse welzijn systeem voor de behandeling is het meest effectief in het milieu, en niet de uitgaven te verhogen als we verhogen die het beste in de hele wereld proces om deze die niet op dit moment hebben er plezier in.

Mogelijk gaan we tot het einde van de invoering van het klaar dat de techniek op dit moment niet van plan te hebben of het is op weg om ons lasten allemaal veel meer dollars.

Category: Snel gewicht te verliezen

Comments are closed.