Beschrijving van het Welzijn Driehoek

Het welzijn driehoek – ook wel bekend als het Wellness Driehoek – betekent 3 facetten van de woning die bijdragen aan uitzonderlijke gezondheid. De 3 gebieden bevatten de fysieke, sociale en psychologische mooi-wording van het persoonlijke. Elke component helpt om een ​​zijde van de driehoek. Ideaal welzijn wordt bereikt zodra een stabiliteit tussen de 3 delen wordt bereikt. De gedachte van de gezondheid driehoek was om mee te beginnen gelanceerd door de World algehele gezondheid Organization in 1948, waarin werd benadrukt dat nodig hebben voor all round balans om de algehele gezondheid en welzijn te verkrijgen.

De sociale facet van het welzijn driehoek identificeert de impact die een gezondere maatschappelijk bewustzijn heeft op het algemeen welzijn. Sociale factoren bestaan ​​uit huishoudelijke relaties, interacties met mannen en vrouwen in de buurt, en vriendschappen. De middelen om gezonde verenigingen creëren en te behouden draagt ​​bij aan een gezond psychologisch perspectief en vooruitzichten. Respect voor zichzelf en andere mensen is een voorwaarde voor het bereiken van welzijn binnen deze regio. Krachtige gesprek competenties binnen slechts individuele en uitvoeren interacties en de vaardigheid om samen te werken met anderen, ook bijdragen aan iemands sociale algemene gezondheidstoestand.

De psychologische kant van de gezondheid en fitness driehoek heeft te maken met een individu cognitieve of emotionele goed-blijven. Zelfherkenning, in omstandigheden van de resterende staat om je emoties te detecteren en doorspelen constructief, is een belangrijke determinant om elke dag stressoren succesvol managen. Geestelijk welzijn positie heeft gevolgen voor de sociale component van de wellness-driehoek in omstandigheden van het houden van gezonde relatie obligaties. Psychische gezondheid en fitness De positie van een persoon kan ook invloed hebben op de fysieke aspect van de driehoek zoals te vinden in situaties de plaats van een persoon lichamelijke gezondheid en fitness zal afnemen onder periodes van langdurige spanning.

Het idee dat welzijn is aanwezig als de ziekte afwezig is, maar een bepaalde factor van het fysieke aspect van de wellness-driehoek. Wellness reclame is de over-all focus op behoud van ieders fysieke status. Lichaamsbeweging en een evenwichtige voeding Plan werkt om het lichaam te beschermen tegen ziekte zo perfect als versterken van de sociale en mentale gebieden van de wellness-driehoek. Juiste voeding levert gewenste voedingsstoffen voor het lichaam en dus een effect op het vermogen van het lichaam op stress en middelen van de geest aan het werk te beheren als gevolg van spanning heeft direct.

De totale notie rijden het welzijn driehoek is het grote belang van het hebben al een paar partijen in stabiliteit. Wanneer 1 kant uit evenwicht is, zal de andere twee regio’s te compenseren voor het gebrek en zal uiteindelijk doorstaan ​​als eindresultaat. De werkelijke fysieke kant dient als basis voor de andere twee, dat betekent dat de twee emotionele (psychische) en sociale inspanningen zal negatief worden beïnvloed wanneer het hele lichaam zich niet goed voelt of zwak. Psychologisch welzijn positie van een persoon beïnvloedt haar vermogen op te bouwen en te behouden gezonde verenigingen (sociaal welzijn), als zeer evenals verzorgen van dagelijkse stressoren op een constructieve manier. De extra voordelen van sociale welzijn die uitkomst van de gunstige partnerschap obligaties en een productieve manier van leven het werk doen om zowel de fysieke en mentale kanten van de driehoek te versterken.

Category: Dieten

Comments are closed.