Beste tandpasta voor gevoelige tanden

Is het nippen van warme koffie of de inname van koud ijs product soms een onaangename ervaring voor u? Als je reageert op is Inderdaad, zou je een aangeduid als gevoelige tand voorkomende dilemma .

Tandhalsgevoeligheid is tand of tanden ongemak dat wordt veroorzaakt door warm, koud, zoet, of zure voedingsmiddelen en dranken, of respiratoire in koude lucht. De pijn kan onverwachte, scherp zijn, en schiet diep in de zenuwuiteinden van uw tand

Er zijn twee ongelooflijk diverse vormen van gevoeligheid:..

dentine Gevoeligheid Dit gebeurt wanneer de middelste laag (dentine) van een tand wordt blootgesteld aan de buitenzijde. Dentine wordt meestal gedekt door glazuur eerder vermeld het tandvlees en cement (bot-achtige bindweefsel die de wortel van een tand) onder het tandvlees. Er zijn kleine openingen genoemd tubuli in de dentine. Binnen elk buisje er een zenuw tak die afkomstig is van de tand pulp (de zenuw midden van de tand). Wanneer de dentine wordt blootgesteld, kan deze zenuw takken worden getroffen door schroeien, kille, of geselecteerde voedingsmiddelen. Dit zal gevoelige tanden veroorzaken.

Als de buitenste beschermende niveaus van email of cement hebben op afstand de dentine resultaten in wordt blootgesteld aan de buitenkant van het huis. Dit kan een invloed hebben op slechts een tand of vele glazuur. Blootstelling dentine kan worden veroorzaakt diverse methoden. Deze kunnen dingen zoals onder andere:

een. Agressieve borstelen . kan De glazuurlaag afwezig gedragen worden door het borstelen ook uitdagend.

twee. Plaque vast up. Het bestaan ​​van plaque op de tandhalzen kan gevoeligheid veroorzaken.

3. Gebitsslijtage dat plaatsvindt in de tijd van het kauwen en borstelen.

4. Onbehandelde tandproblemen.

5. Gingivale economische neergang. Wanneer het tandvlees zich terugtrekt ze de wortels van de tand bloot. Terugtrekkend tandvlees normaal worden veroorzaakt door parodontale aandoeningen of door intense borstelen. Teruggetrokken tandvlees zijn vrij frequent en tot vier vijfde van individuen hebben terugtrekkend tandvlees tegen de tijd dat ze 65.

6. Parodontale operatie (tandvlees medische procedures) dat de wortels van de tand bloot.

7. Emaille whitening.

8. Regelmatig met zure levensmiddelen of vloeistoffen.

pulpale gevoeligheid. Dit is een reactie van pulp van de tand. De pulp bestaat uit een massa van bloedvaten en zenuwen in het hart van elke tand. Gevoeligheid van de pulpa weefsel heeft een weerslag slechts een bepaalde tand. Zal leiden van deze stijl van gevoeligheid kan bevatten:

een. Tandproblemen of infectie.

twee. Plaatsing van een van de laatste vulling.

drie. Overmatige druk van slijpen of balde uw tanden.

vier. Een gebarsten of beschadigde tand.

Als je echt op bijten voel een scherpe pijn, kun je goed een beschadigde of gebarsten vulling. Pijn wanneer u uw beet lanceren is een teken van een gebarsten tand.

Je tandarts zal worden uitgerust om de vorm van gevoeligheid u diagnosticeren. U wilt uitsluiten pulpale gevoeligheid als dat vereist veel meer ingrijpende bewerking. Als het is gemaakt van een beslissing die je moet dentine gevoeligheid dan zullen we het advies van een paar opties voor u. De meest conservatieve manier is door het gebruik van een gevoeligheid tandpasta. Ik adviseer C olgate Sensitive Professional-Hulp die ik voel tot in de kleinste op de markt nu zijn. Ik heb ontdekt dat het de meest efficiënte in het wegwerken van of het beperken van de indicatoren van de gevoeligheid van de tanden zijn. Andere oplossingen omvatten zaken als het gebruik van een fluoride vernis of een gebonden desensibilisator dat we in plaats van het werk zou kunnen benutten. Zo heel goed als het gebruik van een pand aan fluoride spoelen.

In extreme situaties van overgevoeligheid die persistent en niet in staat zijn door andere benaderingen te worden behandeld, kan uw tandarts suggereren endodontische (wortelkanaalbehandeling) genezing te beperken de gevoelige emaille moeilijkheid.

Als u of een geliefde slechts een gaat door zowel uiteenlopende gevoeligheid, zou de meest effectieve aanpak is om een ​​afspraak bij de tandarts voor een nog verdere analyse plannen.

Category: Snel gewicht te verliezen

Comments are closed.