Bittere pompoen Wellness Beloningen en Moeiteloos Recepten toepassen Bitter Melon

Bitter Melon – Wellness Voordelen en voedingswaarde

De wetenschappelijke titel van bittere pompoen of Bitter Melon is Sopropo. Het is een tropische wijnstok en de vruchten, bladeren en extracten van deze plant zijn gemaakt gebruik van medicatie. Het is ook erkend als Balsam Pear. Het is de meest bittere van alle groenten. De Indiase namen van deze groente zijn Karela, Pavakkai en Kakkarakai. Bitter Melon is ongelooflijk nuttig bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en als Diabetische Remedy. Het wordt ook toegepast om te gaan met hypertensie, oogproblemen, neuritis en foutieve snelheid van het metabolisme van koolhydraten. Het wordt ook vermeld dat de weerstand van het lichaam te verbeteren, in tegenstelling tot een infectie. Bittere kalebas wordt productief geverifieerd in het beheer van bloed stoornissen zoals bloed kookt, jeuk, schurft, psoriasis, ring-worm en andere schimmelziekten. Bittere meloen spijsvertering en kan worden gebruikt door deze met spijsverteringsproblemen en constipatie.

Bittere meloen wordt geleverd in een waaier van vormen en afmetingen. Het is sterk gegroeid in Zuid-en Zuidoost-Azië, Afrika, China en het Caribisch gebied. Bittere meloenen zijn beschikbaar schoon van april tot september in de meeste Aziatische markten. Bittere pompoen heeft tal van belangrijke natuurlijke vitaminen en mineralen zoals vitamine A, vitamine B1, vitamine B2, vitamine C, ijzer, calcium, fosfor, koper en kalium. Bitter guard wordt uitgebreid gebruikt in de Ayurveda en wordt beschouwd en een uitstekende remedie voor Kapha problemen. Het zal helpen zuiveren het bloed weefsel, verbetert de spijsvertering en stimuleert de lever. Door hun vele geneeskrachtige huizen bittere meloen worden ook verkocht onder de sappen en extracten in de industrie.

Toch heeft een bittere stijl is sterk gebruikt in Cooking specifiek Indische. Jeugdige bittere kalebassen die geen echt harde zaden zijn het beste voor het koken. Als de zaden niet gaar ze zijn meestal off genomen vlak vóór het koken. Deze groente is normaal niet gemengd met andere groenten voor de reden dat van de bittere smaak. Toch de bitterheid van deze groente kan in zekere mate worden verminderd door de invoering van de vermindering van items in gekookt h2o met zout voor vijf minuten. Een andere manier is door het blootstellen van de gezouten bittere meloen stukken aan daglicht voor een handvol uur en dan knijpt de onderdelen met de hand op te ruimen extra zout en bitterheid. Indien nodig deze items kunnen worden gespoeld net voor het aanvragen van het koken. Dan kan worden gespoeld met water een paar situaties. Ik ben niet op de hoogte van de wetenschappelijke reden achter dit maar heb vorige mannen en vrouwen vertellen gelezen dat Zwangere Vrouw, zogende moeders en verpleging moeders moeten niet te bitter bewakers verbruikt. Sommige wetenschappelijke studies over Bitter Melon hebben gunstige resultaten bewezen in het beheer van malaria, kanker en HIV infectie en ga zo maar door, maar de onderzoeken is nog steeds op.

bittere pompoen Recepten

bittere pompoen Pickle

Blend drie middelgrote bittere bewakers slash slank sferische plakjes, gemberpasta ik bureau lepel, 1012 Knoflook vlokken fijngehakt, zes groene pepers fijngehakt , Cup Lemon Juice / Wit vineger en zout en te behouden in een luchtdichte verpakking. Omschudden 2-3 situaties werkdag gedurende drie dagen. Op 4 e werkdag te ontdoen van de houder en laat de vloeistof in de combinatie en vouw de groente in een reinigen materiaal en blijven in daglicht houden gedurende een tot twee uur voor het verwijderen van vocht . Wanneer deze wordt uitgevoerd onder mengsel is interessant verhoging twee theelepels. paars chilipoeder, 1/four tl. kurkuma poeder, een / 4 theelepel. asafetida poeder, 1/two tl pasta van gemalen fenegriek zaden en anijszaadjes. Meng goed en verhogen bureau lepel rietsuiker. Warmte olie in een Kadai en steek komijnzaad, mosterdzaad, een snufje asafetida en zout naar smaak. Zodra het is geweldig mix heel goed met de combinatie en bewaar in een luchtdichte container. De Pickle zal al zijn ingesteld op volgende drie dagen.

Gevulde Karela

Wash 1012 kleiner breed scala van Karela volledig en spleet verticaal aan slechts een kant van de Karela en schep de zaden binnen. Wrijf de binnenkant van de Karela met zout. Opzij vastgesteld voor ongeveer twintig minuten. Er zijn verschillende soorten vulling men kan experimenteren. Om een ​​heel eenvoudige vulling warmte wat olie te bereiden in een Kadai en voeg 1 middelgrote ui fijngehakt en saut voor bepaalde tijd. Plaats een theelepel gehakte knoflook, een theelepel fijngesneden gember, twee Serrano pepers fijngehakt, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma poeder en amchoor poeder. Indien nodig insert drinkwater. Veeg de goed voorbereid Karela uitvoerig en dingen die het kruid combinatie om de spleet van de Karela en bak de Karela in een pan op middelhoog vuur tot het gelijkmatig gaar. Het moment helemaal klaar toename gehakte korianderblaadjes over Karela en zorgen voor warm

Khatta Meetha (Sweet and Sour) Karela

Wash 10. – 12 bescheiden bittere kalebassen zorgvuldig en maak een inkeping op het aspect van Karela en verwijder de zaden. Maken gebruik van zout op de binnenkant en uit elkaar gevestigd. Voor het maken van de vulling mix all-around vier eetlepels tamarinde pulp in een kom, op te nemen zout, twee theelepel koriander poeder, chilipoeder en saunf poeder. Vul het bittere pompoen met deze vulling. Warmte olie in een Kadai, plaatst komijnzaad en vergunning gekraak. Verhoog een snufje hing en diner bereiden de gevulde karela gelijkmatig aan alle kanten. Koken op kleine warmte. Na gekookt ook enkele H2O en overal 4 eetlepels gemalen jaggery. Blend effectief. Beschermen en Kok op minimale vlam voor 15-20 minuten. Garneer met scarped kokos en koriander. Serveer warm met Rotis.

Category: Gezond eten

Comments are closed.