Boterzuur, bacteriën en Colon Gezondheid en fitness

De dikke darm van de mens gastheren een enorme bevolking van micro-organismen. Onderzoekers hebben ontdekt dat sommige van deze micro-organismen zetten de oplosbare vezels en resistent zetmeel dat zijn bestaan ​​in onverteerd voedsel in naamloze-keten vetzuren. Een persoon van deze vetzuren, genaamd boterzuur, heeft belangrijke welzijn positieve aspecten in de dikke darm. De dikke darm is het langste gedeelte van de grote darm. Boterzuur maakt het beheer van een gezonde darmwand en heeft ook opgelucht symptomen bij mannen en vrouwen met een inflammatoire darmziekte. Bovendien kan boterzuur eventueel lager de kans op colonkanker.

De hoeveelheid boterzuur gevormd in de dikke darm is afhankelijk waarbij micro organismen er wonen. Het is ook bepaald door het meten van de bacteriële bevolking die is uitgerust om de boterzuur leveren en door hoe lang de oplosbare vezel of resistent zetmeel blijft in de dikke darm. Als onverteerde maaltijden beweegt snel door de dikke darm de micro-organismen hebben gewoon tijd aanzienlijk boterzuur maken.

Oplosbare vezels en resistent zetmeel

Het menselijk lichaam niet kan verteren oplosbare vezels. Uitstekende bronnen van oplosbare vezels bevatten gerst, havermout, bonen, erwten, en diverse soorten groenten en fruit. Oplosbare vezels lost op in de H2O bestaande in het spijsverteringskanaal, de vorming van een gel, en is bekend dat de fase van LDL-cholesterol (de zogenaamde zogenaamde slechte cholesterol) in het bloed verminderen.

Resistent zetmeel zetmeel dat we niet in staat om te verteren, of dat we mooie kleine verteren bij beetje. Het volume van resistente zetmeel in een levensmiddel berust op niet alleen over de identificatie van het voedsel maar variabelen dit soort als ongeacht of het voedsel wordt gekookt of rauw, of het wordt gekookt en vervolgens afgekoeld (welke verbeteringen moeder aard van de zetmeel) of over een vrucht rijp is. Sommige superior bronnen van resistent zetmeel worden gekookt en daarna gekoeld aardappelen, rijst en pasta, onrijpe bananen, peulvruchten dit soort als witte bonen en linzen, en substantiële-amylose maïs. Resistent zetmeel heeft weinig invloed op de bloedsuikerspiegel graad en is als gevolg gecategoriseerd als niet glycemische of lager glycemische.

De glycemische index van voedsel dat bestaat uit resistente zetmeel hangt af van de verhouding van resistente zetmeel andere, grotere glycemische koolhydraten in het levensmiddel. De glykemische index is een bereik dat de sterkte van voedingsmiddelen om de mate van glucose in het bloed verhogen vertegenwoordigt. Normaal gesproken een hogere glycemische index eten en een grotere bloedsuikerspiegel worden geacht negatief te zijn, gezien het feit dat ze misschien kunnen leiden tot een verbetering van in het systeem ongewenst vet en een groter risico op diabetes problemen en hartaanvallen.

Een verdere gezondheid en fitness beloning van iedere oplosbare vezels en resistent zetmeel is dat ze kunnen worden gefermenteerd door geselecteerde colon micro organisme om boterzuur produceren.

Boterzuur

Een ongewenst vet molecuul Samengesteld uit een glycerol molecuul toegetreden tot 3 vetzuur moleculen. Het geheel wordt soms als een triglyceride. Boterzuur, ook bekend als butaanzuur, een vetzuur kunnen sommige triglyceriden. Boterzuur wordt soms aangeduid als butyraat. Boterzuur en butyraat hebben eigenlijk iets verschillende gebouwen, terwijl ze vrij vergelijkbaar.

Boterzuur is een kortere keten vetzuren (SCFA), in tegenstelling tot een middellange keten of verlengde keten vetzuur . SCFAs hebben een zure groep aan een persoon einde van hun molecuul en een staart of ketting opgebouwd uit veel minder dan zes koolstofatomen verbonden met het zuur team.

Sommige voedingsmiddelen bevatten relatief significante concentraties van boterzuur, die onder meer boter en parmezaanse kaas. Boter bestaat uit 3% vier% boterzuur. Kombucha thee bevat ook boterzuur. De kombucha levensstijl is een mix van microben en gisten. Indien de traditie wordt in thee die is gezoet met suiker en microben mogen de suiker fermenteren, verschillende stoffen ontwikkeld die boterzuur omvat.

Boterzuur heeft een zeer onaangename geur en ruikt naar braaksel. In werkelijkheid, is boterzuur bestaande in braaksel. Wanneer boter wordt ranzig worden, enzymen door bacteriën lanceren boterzuur van de vetten moleculen genereren typische ranzige geur. Boterzuur kocht zijn naam aan butyrum, de Latijnse uitdrukking voor boter, die op zijn beurt was gebaseerd op een gelijkwaardige Griekse term.

Geconcentreerd boterzuur mag worden verzorgd zeer ijverig, niet alleen vanwege de misselijkmakende geur , maar vooral ook omdat het corrosief. Tegen minimale concentraties, zelfs zo, boterzuur is onschadelijk, en in zeer verminderde concentraties zijn gebruikt als smaakstof in levensmiddelen.

Welzijn Voordelen van boterzuur

Boterzuur is een verzadigde vetzuur. Verzadigde vetten, die verzadigde vetzuren bevatten, hebben een populariteit voor het bouwen van welzijn complicaties indien gegeten in overmaat. Deze problemen omvatten verheffen de hoeveelheid cholesterol in het bloed, waardoor vettige plaque afzettingen in de slagaders, wat kan leiden tot een hartaanval of beroerte, en escalerende het gevaar van bepaalde variëteiten meeste kankers. Toch zijn onderzoekers verkennen dat niet alle verzadigde vetten maken deze effecten. Boterzuur en andere beperkte-keten vetzuren hebben echt gezondheid en fitness voordelen.

Boterzuur is het belangrijkste voedsel levering van de colonocyten, cellen in het slijmvlies van de dikke darm. Boterzuur ondersteunt daarmee de colonocyten, die hen bijstaan ​​om adequaat uit te voeren en het beschermen van de integriteit van de darmwand.

Boterzuur kan eventueel ook af te wenden en keren de dikke darm irritatie ervaren door mensen die worstelen van Crohn kwaal en colitis ulcerosa, twee soorten van ontstekingsdarmziekte ziekte. Boterzuur klysma’s hebben dikke zwelling borden afgenomen bij mensen. Helaas, boterzuur klysma geur slecht en patiënten zijn meestal niet geneigd om de therapie te ondergaan. Nog een ander probleem met een klysma is dat boterzuur niet in het colon ofwel houden vrij lang. Wetenschappers zijn derhalve onderzoek naar het gebruik van probiotische voedingssupplementen die bestaan ​​uit micro-organisme dat boterzuur kan maken. Als de probiotische bacteriën vermenigvuldigen zich in de dikke darm en om te zetten in langdurige bewoners, zal de betrokken persoon hebben een continue bieden van boterzuur

apoptose geprogrammeerde cel ondergang -. Is een typische manier van handelen in de cellen. Bijvoorbeeld kunnen cellen worden gestimuleerd om zelfvernietiging doorstaan ​​indien hun DNA zo ernstig dat het niet kan worden hersteld wordt verbroken, of indien er veel te veel cellen in een regio. De meeste vormen van kanker cellen, toch niet verdragen apoptose, en dragen op zich te vermenigvuldigen. In experimenten met proefdieren boterzuur is gelegen aan vermenigvuldiging van kankercellen colonocyten remmen en apoptose in de cellen te stimuleren. Veel meer analyse wordt gezocht, aan de andere kant, voorafgaand aan onderzoekers het erover eens dat boterzuur kan verminderen of verhelpen darmkanker bij mensen.

boterzuur en Kiemen in toekomstige medische remedies

Gezien het feit dat boter bevat boterzuur het kan gebruik van worden gemaakt darm welzijn te helpen. Toch boter heeft ook langer geketend, minder gezondere vetzuren, en zouden met mate te worden gegeten.

Het bijhouden van een praktische bevolking van de dikke darm microben is heel kritisch. Als experts bestuderen extra over wat uniek micro-organismen doen in de dikke darm, en ook onder de knie hoe ze efficiënt te nemen nieuwe micro-organismen aan de dikke darm bevolking, kan het misschien goed te doen voor ons om te proberen om probiotische voedingssupplementen die ons de bron van nieuwe micro-organismen te eten – deze soorten als deze dat boterzuur te creëren – dat zal verminderen of de behandeling van specifieke gezondheidsproblemen. De onderzoekers moeten moeten verzekeren dat de bacteriën doorstaan ​​hun reis via het spijsverteringskanaal naar de grote darm en voldoende cijfers van de microben worden afgeleverd in de dikke darm.

Category: Gewichtsverlies

Comments are closed.