Bruxisme is op de verhoging – Is Pressure Slijpen uw Tand weg?

Heeft u thnk de recessie alleen kwetsen uw portemonnee en levensstijl? Als je wakker wordt met pijn in kaak of tand pijn, dan heeft u wel bruxisme. Bruxisme is een relatief populair, zorg-relateddental probleem waarin mannen en vrouwen klemmen hun kaken en of knarsetanden unconsciouly nachts. . Het is ontdekt in vijf% tot vijftien% van de inwoners met bijna 50% van de gevallen in de kleintjes, en het is op de stijging. Veel mensen zijn niet eens bewust zijn hebben ze bruxisme totdat ze ontwikkelen kaak pijn, tandpijn of een partner klaagt over het slijpen ze ontwaken bij avond.

Breng over van bruxisme

Ondanks het feit dat tandartsen echt niet volledig inzicht hebben in wat de oorzaak van bruxisme, ze vermoeden dat het kan mogelijk worden veroorzaakt door spanning-soortgelijke of psychische problemen. In punt, door middel van deze heetste recessie, tandartsen hebben gemerkt een toenemende verscheidenheid aan mensen die worstelen uit de mond of kaak pijn en complicaties ingegeven door bruxisme. Op Yann Maidment tandheelkundige chirurgische procedure toepassen in Edinburgh, heeft hij een verhoging waargenomen in scenario’s van bruxisme met tien% tot twintig% rond de afgelopen anderhalf jaar. Naast Yann Maidment tandheelkundige chirurgische procedure te volgen, de Chicago Dental moderne maatschappij belooft vijfenzestig% van haar leden melden een maximaliseren kaak klemmen en tandenknarsen.

Anders zal veroorzaken kan misschien worden onderdrukte woede of frustraton, een stijl Een identiteit, malocclusions, complicatons van andere gezondheidsproblemen, zoals Parkinson of Hunnington’s ziekte, en aspect-uitkomsten van dat antidepressiva. Bij jongeren, het kan ook worden veroorzaakt door de verhoging van de kaak en tanden, en een reactie op een oorpijn.

Antidepressiva die kan heel goed leiden tot bruxisme en gelieerde hoofdpijn zijn selectieve serotonine heropname remmers (SSRI’s) . De namen van sommige frequente SSRI’s zijn Prozac, Zoloft en Paxil onder andere mensen. Niettemin hebben wetenschappers vastgesteld Buspar of Buspiron, een geneesmiddel toegepast om te zorgen voor angst, deze resultaten aspect aankan. Blijkbaar, gezien het feit dat Buspar goed kan fungeren als dopamine, kan mogelijk leiden tot de kaak spierweefsels te ontwikkelen tot een stuk minder gespannen door het brengen van de serotonine graden naar beneden in bepaalde gebieden van de hersenen. 1 Doel van dopamine is om spieractiviteit te behandelen

Indicatoren van bruxisme

De meest voorkomende symptomen van bruxisme zijn:.

 • Awakening associëren met vijlen
 • Complicaties
 • Facial of kaak pijn
 • Tooth jurk in of gebroken tanden en vullingen
 • Tandhalsgevoeligheid
 • losgemaakt tand
 • Gum letsel
 • Oorpijn
 • Problemen veroorzaakt door bruxisme

  Bruxisme kan resulteren in echt ernstige gebitsproblemen. Wanneer personen balde hun kaken, kunt het als een groot deel als £ 250 van kracht per vierkante inch op de tanden. Van de twee reflexen, kaak klemmen en emaille slijpen, tandenknarsen is veel meer wijd verspreid in slaap. Geen kwestie van of je je kaak balde, maal je tanden, of de twee, deze functies komen het meest meestal al door onderbrekingen van de slaap de hele nacht de tijd. Het schijnt zelfs extra overdreven bij personen met luchtwegweerstand te zijn. In bepaalde omstandigheden kan kaak klemmen worden gerelateerd aan de spanning duurt meestal een walnoot kraken. Niet alleen kan deze vorm van geweld barst het glazuur, het kan:

  • Crack emaille – De spanning van balde de kaak ‘s nachts kan zo sterk als 250 kilo rijden per vierkante inch. Dit is vergelijkbaar met de druk die te verwerven om een ​​walnoot te kraken
  • gebruiken zonder de glazuur -. Terwijl glazuur meestal slijt met een snelheid van 0,3 millimeter per tien een aantal jaren, het glazuur van mensen vandaag de dag met bruxisme kan expertise. twee mlimeters van eroision door het midden van de jaren twintig. Als het glazuur en molaire knobbels gebruik weg en de zachtere dentine eronder wordt blootgelegd, kauwen is extra ingewikkeld, en het glazuur zijn extra gevoelig voor bederf.
  • Als het glazuur don afwezig, kan bruxisme je leeftijd. Aangezien de hogere en verminderen kaak dichter bij elkaar dan toegepast om zo zijn de neus en kin. Om die reden kan de kin wijken. Poriën en de huid onder de ogen kan zak, en de poriën en de huid kan alle krullen over de lippen.
  • Aangezien bruxisme vergt te veel spiermassa gebruik, kan een vierkante kaak kijk goed op te bouwen.
  • De boven-groei van de massa kaak spieren en zwelling van de paratoid klieren en de stroom van speeksel kan blokkeren. De enzymen in salive hulp beschermen tegen tand vandaag. Om die reden kan een droge mond en tandbederf een probleem te zijn.
  • De blessure van bruxisme kan leiden temporomandibular voorwaarden.

  Naast deze uitdagingen, zoals de tand glazuur slijt uit slijpen, kan de tand samenstelling beneden, dentine, ook worden beïnvloed. Dentine draagt ​​afwezig zeven keer sneller dan email.

  Bruxisme Therapie

  De meest voorkomende behandeling van bruxisme is een tandheelkundige bewaker. Geproduceerd van een gevoelige rubber, een tandheelkundige bewaker fungeert als een schokdemper en schilden de teeh .. Terwijl tandheelkundige bewakers kan op maat gemaakt worden gebouwd door tandartsen, Dr Shreas Patel van Patel Echtgenote en kinderen Tandheelkunde reccommends klanten te verwerven een boven-the-counter tandheelkundige guard om te beginnen met te krijgen patiënten toegepast op het verkrijgen van een ding in hun mond bij avond . Bovendien zal een boven-the-counter tandheelkundige guard staat een tandarts weten hoe ernstig het probleem is. Indien de betrokken persoon bijt door een over-the-counter tandheelkundige wacht, het is een indicatie van het probleem is belangrijk.

  Een andere procedure voor bruxisme is gedrag te verhelpen of biofeedback. De mayoclinic.com raadt u zich concentreren op rust je tong omhoog met emaille uit elkaar en lippen gesloten om u te behouden van je tanden slijpen en balde uw kaak. Sommige tandartsen hebben ook aangemoedigd een verscheidenheid van biofeedback techniek. Sensoren zijn toegankelijk die patiënten zal waarschuwen wanneer ze Brux met piepen lijkt of knipperende lampjes.

  Medicijnen normaal echt niet werken. Dat gezegd hebbende, sommige artsen kan eventueel prescrible spierverslappers om bruxisme verlagen. Naast spiermassa relaxantia, hebben sommige individuen zijn gebruik te maken van Botox. Botox wordt in het algemeen gebruikt als Wrinkle Reducer. Toch ontspant de kaak spierweefsel en kan mogelijk lagere slijpen.

  Bruxisme niet bestaan ​​bedreigend, maar kan zonder twijfel schadelijk voor de kaak, glazuur en tandvlees. Als u vermoedt dat u bruxisme, moet je echt ingesteld op een afspraak met uw tandarts. Ondanks het feit dat er gewoon geen oplossing, met behulp van een tandheelkundige bewaker in combinatie met andere stijlen van remedies, kunt u de impact ervan op uw mondelinge welzijn verminderen.

  Category: Gezond eten

  Comments are closed.