Canadese algemene verpleegkundige verzorging

De overgang naar het huidige methode van het land om de gezondheid en fitness behandeling begonnen in 1946. De provincie Saskatchewan (in het midden van de natie met Alberta en Manitoba) ondergaan door medische professional tekorten, zodat de steden begonnen ter ondersteuning van gezondheidswerkers beginnen hun procedures in de provincie. Tot slot, Alberta begonnen met een soortgelijk plan en was klaar om u bescherming te bieden aan negentig pct van de provincie de bevolking. In 1957, de zorginstelling Verzekering plan en Diagnostic Solutions Act ervaren voorbij, en in slechts 4 jaar alle tien provincies overeengekomen om deel te nemen. De wet eiste alle provincies terug te betalen van 50 procent van de professionele medische kosten voor hun burgers. Dat werd versterkt in 1966 onder de Gezondheidszorg Treatment Act, die het opzetten van de huidige procedure, geïdentificeerd als Medicare (niet te verbijsterd met de Amerikaanse software voor ouderen).

Onder de Canadese Medicare-systeem, kan elke provincie haar hebben gemeenschappelijke welzijn behandelingsrichtlijnen te bouwen. Bescherming is afhankelijk van waar je woont, maar de meeste strategieën beschouwd als medisch noodzakelijk worden uitbetaald door de betreffende administratie. Elke individuele bewoner krijgt een welzijn-kaart uitgegeven door de provincie. Deze kaart is bewezen wanneer de gezondheidszorg worden geleverd, als de Amerikanen hun verzekering speelkaarten kunnen vertonen. Geen co-betalingen worden verwacht, echter. Zoals in heel wat strategieën Amerikaanse wellness verzekering, de nabestaanden arts is het voornaamste zorg, maar kunnen mensen verwijzen naar specialisten. Mensen kunnen kiezen voor deskundigen zonder een verwijzing te zien, maar de mensen uitgaven hebben meestal door de patiënt te betalen.

Hoewel de meeste mensen veronderstellen de Canadese Medicare procedure is volledig publiek, dat is niet de omstandigheden. Artsen worden niet vergoed van een inkomen door de overheid, maar als een alternatief ontvangt een vooraf onderhandelde tarief elke keer als ze zien een patiënt. Die vergoeding wordt vastgesteld door arts organisaties en de provinciale overheden. Artsen mogen niet veel meer dan dat in rekening te brengen, tenzij ze willen om uit te worden genomen van het proces Medicare, waarvan de meeste niet. Daarnaast hebben particuliere verzekeringen is beschikbaar voor de gezondheid aan te vullen wat wordt geleverd door de betreffende administratie. Ongeveer 65% van de Canadezen hebben een vorm van verzekering niet-openbare die kunnen helpen met kosten absoluut onder het systeem, dit soort als recepten. Werkgevers vaak presenteren deze aanvullende verzekeringen als een voordeel voor het personeel. Andere vormen van professionele medische deskundige diensten, zoals optometrie deskundige diensten, zijn geheel persoonlijk.

De grootste winst van de Canadese welzijn zorgsysteem heerst bescherming voor alle burgers, ongeacht de winst. Hoewel niet alle medische vereist worden volledig door de govt beschermd, prijscontroles op voorschriften toestaan ​​dat mensen de oplossingen die zij nodig veroorloven. Terwijl de algehele medische behandeling uit te betalen is superieur in Canada, goed voor veel meer dan 10 pct van het bruto binnenlands product, het is minder dan wordt geïnvesteerd in de Verenigde Staten.

Een groot nadeel van de procedure is wachten om situaties. Vanwege het feit sommige providers zijn beperkt, zou patiënten wachten beduidend langere electieve operaties hebben, worden waargenomen in een crisis thuis of om sommige soorten van diagnostische examens. Voor onderhavige geval, in 2004 de gemeenschappelijke wachten om een ​​MRI was 22 maanden. Een studie uitgevoerd in 2006 ontdekt dat veertig% van de Canadezen die electieve chirurgie moesten wachten tot 3 maanden voor. Andere nadelen zijn een schaarste aan artsen en de beperkingen op niet-openbare aanbod van welzijn behandeling.

Category: Snel gewicht te verliezen

Comments are closed.