Chai: algehele gezondheid voordelen, Voorbereiden en Masala Chai Recept

Wat is chai?

Wat is masala chai? Deze variatie van chai is een aromatisch, gekruide zwarte thee die is ontstaan ​​in India. Historisch gezien, masala chai is een geladen mix van zwarte thee, gember, kaneel, zwarte peper, kardemom, kruidnagel en steranijs. Het heeft een kalmerend en eenvoudige smaak die gemakkelijk in de mond. Chai wekt zoet de zintuigen met zijn geladen aroma.

In die Chai Van?

Chai bevindt zich meestal in India. Terwijl chai ontstaan ​​in India zijn ontwikkeling was te danken aan de reclame van zwarte thee door de Britse eigendom Indian Tea Corporation ooit dicht bij de 1830’s. De Engels bevorderde de consumptie en de voorbereiding met melk en suiker. Vroeg of laat chai recepten geëvolueerd en verwerkt de verschillende aromatische kruiden die momenteel worden gebruikt.

Chai is nu in de handel verkrijgbaar en kan direct door inweken een theezakje zijn. Echter, handgemaakte chai is klaar in zijn ongekookte vorm, gespannen en geserveerd

een beschrijving van Chai:.? Wat zijn de positieve aspecten en onderdelen van Chai verschillende elementen

Masala chai’s roepen haar tal van winsten, kleur en smaak

Wat doet masala chai stijl als

Flavor -.? Het dichtst smaak ik kan beoordelen chai aan zou romige worden overwogen cider zonder de appel smaak. De smaak is niet erg sterk, maar het is ongetwijfeld rijk. De ondertoon van kaneel, anijs en kruidnagel mengen mooi met de zwarte thee, gember en andere smaken. Geen van de smaken overmeesteren de andere als een alternatief, ze elke andere complimenteren wonderwel. Ook heeft masala chai niet het verhaal lommerrijke melden hebben na de stijl van andere theesoorten.

Wat doet chai glimp ziet?

Coloration -.? Goed voorbereid chai ziet er ongelooflijk identiek aan koffie met product

Wat zijn de positieve aspecten van chai thee

De verschillende onderdelen van chai zijn voordelig in hun hebben aangewezen. In dit artikel zijn slechts een paar van de verschillende welzijn voordelen van deze elementen

Black Tea:.

 • Verlaagt kans op hart-ziekte
 • Krachtige antioxidant
 • Verbetert het herstel na zware werk
 • Verlaagt ontsteking direct na de training
 • Ginger:

 • Verhoogt overstuur buik
 • Zou het risico van cardiovasculaire ziekte te verlagen
 • Cinnamon:

 • Kan verminderen bloedsuiker, LDL-cholesterol en triglyceriden.
 • Ontdoet de microben die resulteert in slechte adem
 • Zwarte peper (peper):

 • Verbetert de opname van natuurlijke vitaminen
 • Bestaat uit kalium, zink, mangaan en ijzer
 • Kardemom:

 • Stimuleert de spijsvertering procedure
 • Verlicht maagkrampen
 • moedigt ontgiften
 • Kruidnagel:

 • natuurlijke pijnstillende
 • kalmeert de luchtwegen
 • Steranijs:

 • Verbetert de spijsvertering
 • Antimicrobiële eigenschappen
 • Verlicht congestie
 • Random punt -. Wist u dat de griep medicijn Tamiflu bevat steranijs

  HubPages Schepper, Rajan Jolly aandelen hoe chai is een deel van zijn Indiase lifestyle

  Rajan, wanneer ga je chai drinken?

  Chai is een dagelijkse aangelegenheid in Indiase woningen, vrijwel belope van een ritueel.
  De werkdag begint af met een kop warme chai. Sommige mensen liever kiezen op voorhand te ontvangen uit de matras en willen dat hun matras TEA vlak voordat ze alles doen. Ongeacht of 1 bed thee of niet zal nemen, chai is het om te beginnen met vroege ochtend verbruiken in een Indiase huis. Direct na deze ochtend chai wordt aangevuld met, zal een persoon aan de slag met de familie functie of ontvangt helemaal klaar voor op weg naar het werk te doen. Beide manier, is een kopje chai helemaal opnieuw gemaakt wanneer het tijd is voor het ontbijt.
  In werkplaatsen, mensen krijgen winkels (winkels), het personeel op de taak in fabrieken of op andere plaatsen, zelfs die mensen die werken in het bestuur administratiekantoren en dergelijke, het is een gebruikelijke follow om chai eenmaal verbruiken rond 11:00 en dan om ongeveer three.thirty PM. Al degenen die op woning, ongeacht of ze doen het werk of niet, hebben het gebouwd een observeren van het bezit van chai zodra op ongeveer 11:00 en dan direct na hun werken of siësta bij all-around 05:00. Opnieuw woning uit te voeren of indien niet een sissende kopje chai is eens te meer vond om ongeveer 19:00.

  Hoeveel kopjes chai heb je van dag tot dag?

  Op een gemiddelde, een mens verbruikt ongeveer vijf koppen van Chai van dag tot dag op zijn minst.

  Door de werkdag indien een bepaalde vrienden heeft, is het tijd voor thee helemaal opnieuw of als slechts een is het controleren van pals, een persoon is verstrekt thee.

  Heeft u gebak of koekjes met je chai waarderen?

  Tea at huis wordt meestal ervaren met wat koekjes. In kantoren, thee is een standalone-affaire. Hoewel met bedrijf of bekijken, samen met thee we nemen een aantal andere lekkernijen zoals koekjes, biscuitgebak, aardappel pasteitjes, parkoa, en ga zo maar door. worden gepresenteerd.

  Hoe doe je normaal bereiden chai?

  Sommige mensen de voorkeur aan thee bagage alternatief gebruik maken van door het droppen van een thee- tas of twee in een warme kop van drinkwater, toestaan ​​het staan ​​voor een paar minuten voor, waaronder suiker en melk. Als ze dat willen, ze doen met zwarte chai goed voorbereid op deze manier.

  Toch chai ontworpen en dronken deze manier wordt slechts door een handvol mensen, terwijl het grootste deel gaan voor chai op ingesteld in de beschreven wijze een kleine late, beneden.

  Chai wordt geproduceerd langs de weg theestalletjes / verkopers en in eetgelegenheden al boven India. Voorbijgangers, dicht bij kantoren, winkels en andere instellingen zijn hun typische prospects.

  Toch heeft iedereen zijn hebben veel van de planning chai, het wordt meestal gemaakt in de manier waarop hieronder aangeboden beneden, speciaal over Mumbai. In Mumbai, er is een vervolg van het drinken

  Dank u voor uw bijdragen Rajan.

  Als een onderscheidend te nemen zorg van, heeft Rajan zijn masala chai gedeeld recept beneden zo goed een paar varianten.

  een eenvoudige en moderne dag Chai Recept


  Elements

 • een theezakje van Tazo organische chai
 • melk of creamer
 • zoetstof
 • Carry 1 kopje h2o aan de kook

  Steile chai theezakje in drinkwater gedurende 3 – vijf minuten

  Elimineer theezakje

  Integreer een scheutje melk (ongeveer 1 eetlepel)

  zoetstof toevoegen om de smaak (ik gebruik een pakje van splenda)

  Zit weer en genieten van het aroma en de smaak

  Components -. natuurlijke en biologische chai Tazo’s is opgebouwd uit zwarte thee, gember, zwarte peper, kardemom, kruidnagel, kaneel schors en steranijs.

  Referenties en medische rapporten

  Welzijn Beloningen van Chai Ingrediënten

  ZWARTE THEE

  zwarte thee en Hart Ziekte – ‘De resultaten van-theaflavin verrijkt zwarte thee-extract op spierpijn, oxidatieve angst, zwelling, en endocriene reacties op acute anaërobe interval onderwijs: een gerandomiseerde, dubbelblinde, crossover analyseren ‘

  GINGER

  Remt de groei van tumoren bij prostaatkanker – Voordelen van hele gember extract bij prostaatkanker

  CARDAMON

  Geschikt antioxidant effecten in de vermindering van huidkanker – antioxidatieve effecten van het kruid kardemom in tegenstelling tot niet-melanoom huidkanker door het moduleren nuclear factor-erythroïde twee geassocieerde element 2 en NF-B signaalwegen

  CINNAMON

  Heeft verdoving, antibacterieel, anti-inflammatoire, anti-zweer, en antivirale stappen – Moleculaire doelwitten en de gezondheid en fitheid van kaneel

  ZWARTE PEPER

  moedigt een gezondere angstig methode en wordt eveneens verantwoord overeenkomstig hebben anti-inflammatoire en antimicrobiële huizen Er is suggestief bewijs dat zwarte peper piperine angstig systeem beloningen zou kunnen hebben en kunnen hele lichaam elektrische energieverbruik misschien invloed bij ratten. Voorlopig bewijs in cel samenleving studies impliceert dat zwarte peper bevat antioxidant bestanddelen en bezit anti-inflammatoire en antimicrobiële eigenschappen

  Mijn oprechte waardering gaat uit naar Rajan Jolly.

  Dank u, Rajan, voor het delen van een beetje van uw cultuur met ons. Chai is zonder twijfel een belangrijk onderdeel van je dagelijks leven in de residentie, sociaal en in de de klus te klaren gebied. Mijn oprechte dank voor het brengen van betrouwbare culturele voorlichting aan deze hub. Ook ben ik vereerd om je chai recepten delen met ons publiek. Je bent een schat aan kennis en een gewaardeerde partner op HubPages.

  Met respect en dankbaarheid, Marisa / MissOlive

  Alle MissOlive hubs worden geschreven door Marisa Hammond Olivares

  Copyright 2012 – Alle rechten voorbehouden

  Category: Voedingsmiddelen

  Comments are closed.