Charoli Of Chironji – De Indiase medicinale planten – De gezondheidswinst, Nutrition, Utilisatoren en recepten

Charoli, Chironji Of Buchanania lanzan

. Alle juridische rechten voorbehouden.

De bladeren zijn dik, leerachtig, langwerpig en breed en zijn afgerond bij de stichting. De bloemen zijn kleiner en groen wit en sorteren een terminal pluim. De vrucht is zwart van kleur en worden geoogst van april tot juni.

De vrucht heeft echt een harde zaadhuid al is de binnenkant van kernel is zacht als een pijnboompitten. Het heeft een licht zurige smaak verwant aan dat van een amandel. Meestal zijn de zaden worden geroosterd of geroosterd op voorhand van de inname of gebruik als warmte maken veel meer smaken uit te gaan van het zaad. De zaden zijn plat, ovaal en gespikkeld met dim patches.

De boom groeit in het algemeen in droge en open loofbossen voorkeur om te rijpen op zand-en leemgrond en zich niet ontwikkelt in drassige plekken.

Elke boom levert van 1 tot vijf kilo charoli zaden en chironji zaden worden beschouwd als een delicatesse. Ze zijn in het bijzonder gebruik gemaakt van bij het genereren sevaiyan tijdens de islamitische Eid festival.

De zaden laten hun smaak indien opgeslagen in de open en ook om te zetten in bitter.

Wellness beloningen van Chironji Of Charoli

Alle delen van de charoli boom worden gebruikt in gemeenschappelijke Indiase drugs. De vruchten, wortels, bladeren, zaden, Gom en olie zijn werkzaam in verschillende methoden om een ​​verscheidenheid van gezondheidsproblemen problemen te behandelen

Sommige van deze welzijn voordelen worden aangeboden onder:.

 • De olie wordt toegepast uitwendig gebruik op glandulaire zwelling van de nek. Het is ook waardevol bij de behandeling van infecties van de huid en oneffenheden in een gezicht te elimineren.
 • De extract van de wortels wordt toegepast als een slijmoplossend, om te zorgen voor bloed infecties en goede spijsverteringsproblemen veroorzaakt door lever of galblaas disfunctioneren.

  De gom wordt toegepast op diarree en ook het bovenlichaam pijn geassocieerd met de pariëtale zenuwen te pakken.

  De sap van de bladeren wordt toegepast in de spijsvertering problemen, als een slijmoplossend, een zuiverend en ook als een afrodisiacum.

 • Een zalf gemaakt uit de zaden verlicht jeuk, stekelig warmte, huiduitslag, huid plekken, oneffenheden in een gezicht en andere huid bijbehorende uitdagingen.
 • De gom wordt opgelost in koemelk en gebruikt om te gaan met reumatische pijnen.

 • Chironji laat fungeren als een tonic, vermoeidheid te verminderen en vermoeidheid en hebben cardiotonic huizen zo effectief. Het blad poeder wordt toegepast om wonden te behandelen.
 • Een ontmoeting verpakking geproduceerd met de zaden en melk brengt een gloed op het gezicht.
 • Charoli zaden zijn koeling en worden gebruik gemaakt van te krijgen ontdoen van branderig gevoel van het gehele lichaam.
 • De zaden ook fungeren als een tonic om de geest en zijn nuttig in vele urogenitale uitdagingen als etter etc.

werkt met behulp van Charoli Of Chironji

De zaden van chironji zijn een delicatesse en worden gebruikt in desserts, bakkerij-en zoetwaren goederen. Ze worden gebruikt om sauzen en jus dikker en ook vlees proeven.

De zaden produceren een olie die vergelijkbaar olijf-en amandelolie hun medicinale huizen en ook vervangen door deze olie in de farmaceutische producten.

In India een traditionele zoet gerecht genaamd ‘Chironji Ki Barfi’ wordt gemaakt van deze zaden en is specifiek gegeven aan onlangs getrouwd partners.

De bladeren worden gebruik gemaakt van als voer voor rundvee , schapen en geiten.

De schors opbrengsten tannine die wordt gebruikt in de leer-based markt, in verduidelijking van wijn en bier, in de farmaceutische sector etcetera.

Het hout wordt gebruikt als brandhout.

Chironji heeft uitgebreid is in de Indiase Ayurvedische en Unani procedure van medicatie toegepast.

References

 • The Encyclopedie van vruchten en noten bewerkt door Jules Janick, RE Paull

Category: Gewichtsverlies

Comments are closed.