Chinese Kruiden voor Puistjes

Volgens de traditionele Chinese medische concept, is acne meestal veroorzaakt door warmte en vochtige hitte op de organen (Zang Fu), de elementaire stoffen, deze soorten als bloed en lichaamsvloeistoffen, en de meridianen. Deze warmte komt uit een hoeveelheid unieke bronnen, met inbegrip van een dieet regime van pittige maaltijden, zorgen, of ernstige gedachten. In de TCM, is acne voornamelijk behandeld met kruiden.

In TCM, zijn er drie stijlen van de warmte die leiden tot acne: bloed warmte, slijm-accumulatie warmte en toxische warmte. De toegelaten tot acne behandelen kruiden afhankelijk van het type warmtestroom. Kruiden zijn over het algemeen bereid in een afkooksel, gekookt met het drinken van water tot een soep of thee te maken.

Blood warmte zits zal mild tot redelijke puistjes die misschien wel of misschien niet puss hebben bevatten. Een patiënt met bloed warmte acne zal een snelle pols te hebben en haar tong zal diep paars met een gele coating zijn. De procedure doel voor bloed warmte acne is om het bloed te koelen. Enkele voorbeelden van kruiden aan te raden om dit te doen betrekken boombast, witte chrysant bloem, prunella spike, roze pioen wortel, berg schors of forsythia fruit.

Veel van de populaire vormen van acne worden veroorzaakt door slijm-accumulatie. Tong van een patiënt zal kijken naar een vette witte coating te hebben en haar pols zal blijken te zijn ‘glad.’ Voor de verzorging van slijm-accumulatie TCM beoefenaars maken een thee uit perzik kernel en saffloerolie, waaraan zij kunnen de volgende kruiden: engelwortel, forsythia fruit, nutgrass flatsedge, mandarijn schil, oranje kernel of zoethoutwortel

.

Toxic warmte stijl van acne bestaat uit-pus gevulde knobbeltjes en irritatie in het gezicht. Tong van een patiënt zal paars met een gele coating en de puls ook ‘glad’. Behandelplannen nemen het verwijderen van warmte en de toxiciteit van het hele lichaam zo mooi als het kappen van een ontsteking. Kruiden worden goedgekeurd, kunnen bloemen bevatten uit de kamperfoelie, paardebloem, chrysant, en Chinese violet forsythia fruit mandarijn zaad en zoethout.

Category: Dieten

Comments are closed.