De voedings-en wellness voordelen van Cardamom Of Elaichi

Over Kardemom

Kardemom is een kruid inheems in India, Nepal en Bhutan en behoort tot de gember huishouden, Zingiberaceae. Twee genera in deze echtgenoot en kinderen, Elettaria en Amomum, geven de kardemom peulen die verschillend in kleur, grootte, smaak en smaak zijn.

 • Elettaria cardamomum biedt de onervaren kardemom, ook wel bekend als nauwkeurige kardemom , Ceylon kardemom enzovoort.
 • Amomum subulatum levert de zwarte kardemom, ook wel bekend als Bengalen kardemom, heuvel kardemom, Indiase kardemom, bruine kardemom, gevleugelde kardemom enzovoort.
 • De stam van de kardemom plant is een ondergrondse wortelstok en de takken die de peulen dragen worden gedragen op het oppervlak van de bodem.

  De onervaren kardemom is compacter met gelige onervaren om eco-vriendelijke gekleurde peulen krijgen slanke huid met kleine zwarte zaadjes. Het heeft een aromatische stijl en scherpe smaak.

  De zwarte kardemom is een stuk groter en heeft dikkere darkish poriën en de huid die is bruin gekleurd. Het heeft een rokerige smaak en aroma.

  Onervaren kardemom wordt gebruikt in de Indiase en tal van andere Aziatische keukens als koken kruiden. Het wordt ook gebruikt om de smaak dranken en gebruik gemaakt van zowel standaard en Western drugs. Standaard Indiase zoetigheden gebruiken kardemom in heel wat bereidingen. Het wordt ook toegepast op masala chai of gekruide thee te maken.

  Zwarte kardemom wordt gebruikt in garam masala dat is een soort van 5 spice poeder. Zwarte kardemom wordt gebruikt vlees stoofschotels, curry’s en zo voort. Bakkers gebruiken een aanzienlijke omvang omdat het minder duur. Wrigley maakt gebruik van het aan haar Eclipse Breeze Unieke Mint kauwgom maken als hulpmiddel om te ademen geuren te neutraliseren.

  Onervaren kardemom is nog veel veel meer dure dan de zwarte kardemom omdat er wordt aangenomen opmerkelijk in uitstekende maar het is hoofdzakelijk te wijten aan het feit van zijn top-kwaliteit stijl en smaak dan goede kwaliteit.

  Groene Kardemom is de derde meest dure Spice up komt naar saffraan en vanille.
  . Alle juridische rechten voorbehouden.

  Kardemom Nutrition Details

 • Kardemom is een uitstekende bron van mangaan, levert ongeveer 1217% van de DV / een Honderd gram, een zeer goede aanvoer van ijzer, waardoor honderd vijfenzeventig% van de DV / honderd gram en heeft een superieure niveaus van andere mineralen zoals koper, kalium, magnesium, fosfor en zink.
 • Ook bevat goede hoeveelheden vitamine C en de B geavanceerde vitamines, niacine, thiamine, riboflavine en pyridoxine.
 • Het is laag in natrium en vrij van cholesterol.
 • Belangrijker het bestaat uit een welvaart van vitale oliën.
 • kardemom Cruciale Olie

  De kritische olie wordt gewonnen uit de zaden. Het heeft een zoete en kruidige aroma en is een heldere olie. Kardemom cruciale olie wordt gebruikt in voorgeschreven medicijnen, parfums, voor het op smaak bitters, likeuren en voorbereiding van tincturen.

  De olie steun aan koude, hoesten, congestie en verwarmt het gehele lichaam. Het is ook een afrodisiacum en kan ook helpen bij de bestrijding van problemen met de spijsvertering, zoals winderigheid, indigestie en misselijkheid.

  Welzijn Voordelen van Cardamom

  Vasthouden aan zijn enkele van de gezondheid positieve aspecten van kardemom :.

 • Het heeft stimulerende, spijsverterings-en windafdrijvend huizen en verhoogt de eetlust, verlicht indigestie, benzine, flatulentie, constipatie, zuurgraad, misselijkheid en koliek en spasmen, en dysenterie
 • Het behandelt aften, slechte adem, tand en tandvlees infecties als het heeft antibacteriële beweging.
 • Kardemom heeft slijmoplossend kwaliteiten, dus het zal helpen te elimineren, minimaliseren en kalmeert de slijmvliezen. Daarom het verlicht keelpijn, verkoudheid, hoesten en vele andere respiratoire allergie symptomen.
 • Het profiteert in urinewegen bacteriële infecties, heeft diuretische eigenschappen en ontgift het lichaam.
 • Kardemom balanceert de 3 dosha’s van de lichaamsbouw tri dosha zoals bekend is als in de Ayurveda.
 • Het werkt als een tegengif voor schorpioen en slangenbeten.
 • Kardemom olie toegevoegd aan bad drinkwater gevechten zorgen en ontspant .
 • Kardemom bevat de fytochemicaliën indool-drie-carbinol en di indolylmethaan die strijd hormoon-gerelateerde kankers, die van de borst-, eierstok en prostaat.
 • Het verlaagt de bloeddruk en helpt ook voorkomen ontwikkeling van bloedstolsels.
 • Kardemom maximaliseren van de concentraties van de antioxidant glutathion die remt dikke darm kunnen mobiele kopie en doodt hen.
 • Kardemom heeft bescherming vlees huizen als het functioneert als een normale conserveermiddel.
 • Kardemom heeft pijnstillende eigenschappen, zodat het verlicht gewrichts-en spiermassa pijn en ontstoken zenuwen.
 • Sommige Pure Remedies Met Kardemom

  1. hik te verlichten, maken een infusie door het koken 5 muntblaadjes en 2 bonsde kardemompeulen in een kopje van drinkwater en verbruikt.
  2. gonorroe, cystitis, nefritis en een branderig gevoel te behandelen tijdens het passeren urinem toevoegen sommige poedervorm kardemomzaden een theelepel bananenblad poeder en 1 theelepel amla sap en overwegen 3 momenten per dag.
  3. Voor instant hulp in hoofdpijn gebruik kardemom pasta op het voorhoofd.
  4. afrodisiacum voordelen, voorzien van een snufje kardemom zaden om een ​​glas melk. Plaats een theelepel honing en consumeren van dag tot dag.
  5. Voor beveiliging tegen warmte beroerte, kauwen een kardemompeul voorsprong op post in het zonlicht.
  6. In buikpijn, verpletteren twee kardemom en meng er een theelepel honing en nemen inch
  7. In nierfalen sleur kardemom en mengen in melk en verbruikt. Het brengt op urine en stopt ook branderig gevoel bij het plassen.
  8. bloed in de gal, op een lege buik kauwen en in twee kardemompeulen dag tot dag en dan consumeren melk na deze. Het positieve aspecten.

  Referenties

  http :/ / en.wikipedia.org / wiki / Kardemom
  http://www.kew.org/plant-cultures/plants/cardamom_landing.html
  http://www.ncbi.nlm.nih .gov/pubmed/20361714

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16106388 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16101317
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18037596
  http://naturalremediesbase.com/organic-treatments/wellbeing-benefits-cardamom.html
  http:// www.mskcc.org / meest cancers-care/herb/d-limonene
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20653562
  http://www.ncbi.nlm .nih.gov/pubmed/20430533
  ‘recept voor Organic Healing’ Phyllis A. Balch 2002
  http://www.slideshare.internet/NUTRIHEALTH/overall gezondheids-positieve aspecten-van kardemom-by -dr-shikha-sharma

  Category: Supplementen

  Comments are closed.