De Wellness voordelen van Chikoo (chickoo) Of Sapodilla Fruit

Over De Chikoo boom

Latijn Identificeer:. Manilkara zapota De Engels naam voor is sapodilla, noseberry, mudapples etc.

In India, is het aangeduid als chickoo, sapota tussen de andere namen.

De chickoo boom is inheems in het zuiden van Mexico, Centraal-De ons en het Caribisch gebied. Het is een redelijk hoge boom in de teelt groeit tot ongeveer 30 tot vijftig meter in piek met breed vertakte stengels en takken.

De chickoo boom verlangt een tropische lokale weer te ontwikkelen en kunnen temperaturen onder het vriespunt niet overleven. Het duurt normaal gesproken ongeveer vijf tot 8 een lange tijd te ervaren en levert fruit twee keer per 12 maanden.

Het is een verblijf cultiveren in belangrijke mate in India, Pakistan, Sri Lanka, Bangladesh, Thailand, Vietnam, Malediven en Indonesië. Het wordt ook gekweekt in Florida in de VS

De chickoo Fruit

De vrucht is bruin gekleurde grote bessen die 2 tot vijf grote, glanzend en zwart gekleurde zaden heeft. Het vlees is lichtbruin in kleur, eenvoudig en boterachtige in ervaring met uitzonderlijk zoete stijl.

De ongekookte vrucht heeft een aanzienlijke latex content materiaal en een beetje latex blijft zelfs in de rijpe vruchten. De ongekookt fruit poriën en de huid is ruw en leerachtig en het wordt schoon aan het rijpen. een rond rijp fruit smaakt papperig en gefermenteerd.

Het is gezond om chickoo verbruiken samen met de poriën en de huid.

gebruik van de chickoo Boom En Fruit

De vrucht wordt gewoonlijk gegeten als het is. Het kan worden gebruikt om milkshakes, smoothies, ijsjes en dergelijke maken. In sommige landen wordt gemalen en gekookt om een ​​siroop te maken.

De gummy chickle wordt gebruikt om kauwgom te maken in een enorme manier waarop sommige een lange tijd weer, maar dit is nu vooral overgenomen door latex van andere bomen en andere synthetische gommen.

Het hout is krachtig en sterk en wordt gebruikt voor vloeren, piket karren, resource handgrepen en spoorwegen dwarsliggers maken.

De rode kernhout wordt toegepast voor het produceren van bogen schutter , woninginrichting, balustrades enzovoort.

De schors is in dienst van Filippijnse vissers om hun zeilen en vissen sporen tint als het is rijk aan tannines.

Vitaminen en mineralen In chickoo

 • chickoo is voldoende in fructose en sucrose.
 • Het is zeer goed aanbod van voedingsvezels.
 • Welvarende in energie, geeft ongeveer drieëntachtig energie voor elke honderd gram.
 • Heeft tannines, het polyfenol antioxidanten.
 • chickoo bevat een hoeveelheid mineralen zoals ijzer, magnesium, calcium, fosfor, koper en kalium, evenals de natuurlijke vitaminen A, C, thiamine, niacine, pantotheenzuur en foliumzuur.
 • Welzijn Winsten van chickoo

  De voedingsvezels voorkomt verstopping en ook bindt aan de schadelijke stoffen en elimineert ze uit het menselijk lichaam, zodat de verdediging versus colon meeste vormen van kanker.

  De vrucht heeft tannines die hebben anti-inflammatoire huizen dus profiteren in gastritis, refluxoesofagitis en darmaandoeningen.

  De grote reeksen van vitamine C en de reeksen van vitamine A steun aan de slijmvliezen en de huid gezond te houden. Vitamine C verhoogt ook de immuniteit, helpt infecties te voorkomen en vangt vrije radicalen zo effectief.

 • chickoo is een grote anti diarree, hemostatische en is handig in stapels te wijten aan het feit van de tannine geschreven inhoud.
 • De magnesium, calcium en fosfor behouden de botten krachtig, hoewel de magnesium voordelen het hart en de bloedvaten.

  De vrucht is een diureticum en stopt nier ziekte.

 • Kalium kan helpen om de bloeddruk te reguleren en adverteren gezonde circulatie.
 • foliumzuur en ijzer helpen om bloedarmoede te voorkomen.
 • chickoo versterkt de darmen en verbetert hun prestaties.
 • A afkooksel van de schors is geweldig voor koorts en diarree.
 • De gemalen zaden worden toegepast als een pasta te verlichten zingt en beten.

 • Thee gemaakt van de schors behandelt ook dysenterie terwijl de bladeren zijn handig in het beheer van hoest, verkoudheid en diarree.
 • References

  • program/29536684_one_anti-inflammatory-chikoo-attributes

  Category: Gewichtsverlies

  Comments are closed.