Embedded En Beïnvloed tanden

Tooth Inbedding en Impaction de resultaten in

Embedded emaille zijn die mensen tanden, die normaal gesproken niet worden uitgebarsten simpelweg vanwege een tekort aan eruptieve krachten. Deze aandoening kan worden gekoppeld aan bepaalde systemische aandoening die rachitis, cretinisme en cleidocranial dysplasie omvat. De buurt variabelen die de uitbarsting van de tand te remmen zijn fibromatosis gingivae, precies waar er dichte bindweefsel dat de reguliere eruptieve krachten van het glazuur tegenwerkt.

Beïnvloed tanden zijn de soorten die verblijft verhinderd uitbarstende wegens een aantal fysieke obstakels op het pad van de uitbarsting. Wanneer verdringing van tand plaatsvindt, is er slechts een minimale plaats voor de nieuw uitbarstende tanden in de kaak gebied. Mede dankzij vroegtijdige achteruitgang van bladverliezende of melktanden, zal er volgende gedeeltelijke afsluiting van de plaats van andere klanten en dus het laat losbarsten glazuur wordt het vrij kleine ruimte voor opkomende in de mond. Soms dicht vezelig bindweefsel van de gingiva wellicht voorkomen tand meestal uitbarsten in de mondholte.

In situatie van een impactie van een tand er volledige impactie wanneer het glazuur volledig is ondergedompeld in het kaakbot, en gedeeltelijke impactie waar de tand slechts gedeeltelijk is ingekapseld in het bot en gedeeltelijk in de gevoelige huid eerder vermeld is. Van tijd tot tijd een deel van een gedeeltelijk beïnvloed tand wordt gezien uitbrak in de mond, maar niet in slaagt om volledig uitbarsten.

vaak waargenomen beïnvloed tanden

De bovenkaak (bovenkaak) en onderkaak (verminderde kaak) derde kiezen en bovenkaak knobbels zijn het meest meestal getuige beïnvloed emaille. Van de derde molaren, het meest meestal gezien zijn de onderkaak soorten. Het wordt gevolgd door de premolaren en de boventallige tanden.

Indicaties van Tooth Impaction

Een deels beïnvloed tand kan leiden tot malocclusie of een lastige beet, dat wordt ontvangen bij het afsluiten van twee bekken collectief. Soms is een gedeeltelijk beïnvloed tand misschien besmet raken door zowel een cariës of parodontale pocket vorming. De impactie van tand leidt vaak tot pijn in de regio en moeite om de mond te openen. Er zal worden zwelling in het delicate weefsel van de locatie wanneer een gedeeltelijk beïnvloed tand zal besmet raken. Aangezien de abnormale positionering van de getroffen tand in de mond, kan resorptie of oplossen afwezigheid van de wortels van de aangrenzende tand induceren. Af en toe de getroffen tand kan resorptie ondernemen en vervangen door het bot toen bleef zonder toezicht.

De definitieve analyse van een tand impactie door het verkrijgen van een radiografie van de ruimte wordt uitgevoerd.

Soorten Impaction

Er zijn verschillende soorten van impactie van tanden die typisch zijn opgemerkt in de meeste gevallen. De soorten impactie emaille gecentreerd op de positie van het glazuur in de kaak zijn:

1. Mesioangular impactie: de tand ligt schuin in het bot en de kroon wijst naar een mesiale route (in de richting van het midden van de kaak). De kroon van de tand komt typisch in het bezit komen van de distale zone van de wortel of kroon van de tand op de mesiale zijde.

2. Distoangular impactie: de tand ligt schuin in het bot met de kroon wijzen op een distaal weg (afwezigheid van het centrum van de kaak) om de hoek van de kaak. De wortels van de tand zal benaderen met het distale root of distaal gedeelte van de tand op de mesiale zijde.

drie. Verticale impactie: De tand wordt geplaatst in de standaard verticale situatie, maar de aangrenzende tand en het bot stopt het van uitbarstende in de mond

vier.. Horizontale impactie: De tand wordt beïnvloed in een horizontale houding binnenkant van het kaakbot eventueel in de bovenkaak of de onderkaak waarvan de bovenste en verminderde kaak botten. De kroon van de getroffen tand misschien wel of misschien niet in contact maken met met het distale oppervlak van de mesiale tand. De tand kan eventueel nog in het bot van het kaakbot. Meestal gezien in de 3e maaltand.

5. Omgekeerde impactie: de tand is omgekeerd met de kroon van de tand wijzend in de richting van het bot en de wortels gericht orale kant. Het is in sommige gevallen meegemaakt in de ramus van de onderkaak of in de bovenkaak tuberosity regio.

Remedy van een Beïnvloed Tooth

behandelingsmethode van een beïnvloed tand berust op een veel elementen van dit soort als de soort van de tand betrokken, de verscheidenheid van impactie, en specifieke voorbeelden.

1. De getroffen tand kan worden toegestaan ​​om uitbarsten in de mondholte door het doen van orthodontische correctie of de bedrading van de aangrenzende tand uitbarsting gebied te geven.

2. Als de tand is verticaal in positie in de kaak, kan het bovenliggende tandvleesweefsel of bot geknipt worden om plaats te presenteren voor de tand te vaak uitbarsten in de mond.

drie. Chirurgische verwijdering van de tanden is vereist wanneer de tand in een taaie houding in de kaak die niet toestaan ​​dat de tand normaal uitbarsten in de mond.

4. Wanneer de getroffen tand onschadelijk, die is gepositioneerd diep in het kaakbot en belangrijke structuren is overgebleven, wordt het overgelaten als zodanig ter voorkoming van problemen die mogelijk komen bij het verwijderen van het te verminderen.

Category: Gezond eten

Comments are closed.