Facial Puistjes

Acne wordt ingegeven door zwelling van olie klieren, genaamd talgklieren in de haarzakjes. Poriën zijn zeer kleine gaatjes die openingen van deze follikels leveren. Meestal olie in deze klieren zorgt voor smering van de poriën en de huid en ze te verwijderen van levenloze cellen en ander vuil. Tijdens de puberteit, maar de vorming van mannelijke geslachtsgemeenschap hormonen (androgenen) verhoogt in elk volwassen mannen en vrouwen. Dit stimuleert de talgklieren om extra talg, die de openingen vernauwt (van de klieren en giet) maken voor de olie te ontsnappen. In overeenstemming met de internet site Web medische professional, wanneer deze overproductie van olie en vernauwing van klier openingen te combineren met bacteriën die zich voeden met talg en het genereren van afval merchandise dat de talgklieren irriteren, puistjes is vaak het eindresultaat. Terwijl zits gebeurt op andere dan de nominale lichaam secties, gezicht acne is de meest zichtbare en de kwaal kan psychologische en sociale angst veroorzaken, wijzen professionals op Medline Bovendien.

Acne begint als kleine, gevoelige plekken en zich ontwikkelt als irritatie ontstaat. Medline Daarnaast citeert mee-eters, whiteheads, puistjes, korstvorming van huiduitslag, roodheid over huiduitslag en littekens en andere tekenen van puistjes. Pijnlijke cysten kunnen ontstaan ​​als de irritatie bijzonder diep.

Acne neiging om in mensen, wat een genetische component. Milieu aandoeningen niettemin ook vrij essentieel. Vochtige, vettige, olieachtige omgevingen of mensen met bepaalde chemische stoffen kan acne, als gezicht acne verergeren. Knijpen of het plukken van puistjes, menstruatie, zwangerschap, zorg, begin commando drugs, vettig of olieachtig cosmetische koopwaar, extreem zweten, hogere bereiken van vocht en bepaalde medicijnen, dit soort als steroïden, testosteron, oestrogeen en fenytoïne kunnen alle irriteren acne. In tegenstelling tot goed vond fantasie, chocolade en noten niet puistjes erger te maken, in overeenstemming met Medline Plus.

Volgens de site Internet Zorgverlener, moeten artsen een kijkje nemen op acne aandoeningen, waaronder het gezicht puistjes, als boven-the-counter remedies niet snel na 6-8 maanden te werken, veroorzaakt psychische nood of littekens, grote, tedere puistjes manifest of als de huid donkerder in de patches waar puistjes gebeurt.

acne remedies, samen met die voor het gezicht acne, doel het zal veroorzaken – de grotere creatie van talg en betrokken ziektekiemen – volgens Medline Evenals. Deze therapieën kunnen above-the-counter-oplossingen, recept actuele zaken en / of voorgeschreven orale geneesmiddelen. Veel van de voorgeschreven producten en oplossingen zijn antibiotica of een antibioticum element. Laser therapie kan ook helpen, zoals voor de verwijdering van acne littekens. Het behandelen van acne, speciaal gezicht puistjes, kan drastisch minimaliseren sociale en psychische nood verbonden met de kwestie.

Category: Gezond eten

Comments are closed.