Gezondheid en fitness positieve aspecten van het voeden op erwten

Gezondheid voordelen van het nemen van erwten

U kunt misschien herinneren erwt als slechts een van de voedsel spullen die je verafschuwt wanneer je uiteindelijk een baby. Hoewel als je ouder wordt ontwikkelt u merkt het dieet prijs van een erwt en andere voedingsmiddelen en groente die je waardeert om een ​​hekel dat zelfs beginnen een strijd met je moeder.

Eco-vriendelijke erwten zijn meestal uitgelegd als een groene bolvormige dat zaden omvat. Een lid van de peulvruchten geliefden en is gecategoriseerd als Pisum sativum. Groene erwten worden gewoonlijk geoogst in de loop van de lente tot aan het begin van de winter, maar bevroren, ingeblikte en gedroogde erwten zijn direct beschikbaar alle 12 maanden sferische.

Net als elke andere peulvruchten, erwten hebben een zeer overvloedig voedingsstof waard. Het is superieur aan eiwitten en soorten vitaminen en mineralen veel te. Erwten zijn divers van bonen. Bonen betere calcium en fosfor en erwten kenmerken verminderen mate van hen, maar ze geven verwante mate van eiwitten en koolhydraten. De vezel informatie van een erwt steun aan de lagere cholesterol fase van het systeem, als gevolg, bouwen goede inname voor dieet.

Dietary waarden erwten

Erwten gezond zijn voornamelijk want deze bevat:

meeste natuurlijke vitaminen van het B groepsgebruik verrijken metabolisme van koolhydraten, eiwitten en vetten. Ze zijn een rijke bron van vitamine B1 of thiamine. Milieuvriendelijke erwten zijn compleet van foliumzuur in de synthetische type en een H2O oplosbare vitamine B. Ze zijn een fantastisch aanbod van riboflavine, niacine en pyridoxine.

Milieuvriendelijk erwten zijn welvarend in vitaminen A, C en K.

Hoge calcium, magnesium, mangaan, zink, koper, ijzer en kalium.

hoofdzaak eiwit en kracht vlees, steeds hoger in fantastische kwaliteit eiwitten wellicht ook een substituut voor vlees als verbruikt op exact hetzelfde volume.

de grootste bronnen van oplosbare vezels

Ongelooflijk zeer lage niveau van vetten.

De voedingswaarde dat erwten kan geven aan uw systeem beroept zich ook op over de hoeveelheid geld van de consumptie. Hier is de lijst van de voedingswaarde van milieuvriendelijke erwten in een 100 g portie

voedingsvezels – five.one g

Fosfor – 108 mg

Excess vet – 0,4 g

Vitamine A – 38 g

Beta-caroteen – 449 g

Koolhydraten – fourteen.5 g

riboflavine of vitamine B2 -. men mg

niacine of vitamine B3 – 2,1 mg

Pantotheenzuur of vitamine B5 -. men mg

Vitamine B6 – 0,2 mg

Suikers – 5,7 g

foliumzuur of vitamine B9 – 65 g

Vitamine C – veertig. mg

Calcium – vijfentwintig. mg

Strijkijzer – 1,5 mg

Magnesium – 33. mg

Thiamine of Vitamine B1 – 0,3 mg

Elektrisch vermogen – 80 kcal (340 kJ)

Eiwit – 5.Four g

Kalium – 244 mg

Zink – one.two mg

De Clean erwten kunnen diverse voedingswaarde bevatten van gedroogde of ingeblikte erwten. Gedroogde erwten hebben veel meer calorieën vanwege haar gebrek aan H2O. Erwten geven bijna de vergelijkbare voedingswaarde en wellness beloningen met andere populaire bonen maar het biedt paar extra vitamines en mineralen dan de enkele anderen.

Category: Voedingsmiddelen

Comments are closed.