Gezondheid positieve aspecten en andere toepassingen van Calamansi

Wat is Calamansi?

Volgens Wikipedia Calamansi , de calamondin of calamansi , is een fruitboom in de dierbaren Rutaceae inheemse Azië. Andere voorkomende namen Engels taal op te nemen calamonding , calamandarin , gouden kalk , Panama oranje , Chinese oranje, zuur oranje . De teelt heeft te verdelen in heel Zuidoost-Azië, India, Hawaï, West-Indië, en Midden-en Noord-Amerika. De plant wordt gekenmerkt door vleugel-achtige aanhangsels op de bladstelen en witte of paarse bloemen. De vrucht heeft ofwel een sponsachtig of leerachtige schil met een sappige vruchtvlees dat is verdeeld in secties.

Calamansi is een flexibele vrucht. Het is rijk aan fosfor, ijzer, calcium en vitamine C. Het dient als een zekerheid in tegenstelling tot immuunsysteem tekortkomingen, hart-en vaatziekten, prenatale uitdagingen op gezondheidsgebied, oog kwaal, en zelfs de poriën en de huid rimpels. Het is zeer vergelijkbaar met kijken naar een kleine ronde lime en stijl als een kruising tussen een citroen en een mandarijn. Calamansi het mogelijk is klein in omvang, maar als we zijn waarschijnlijk het welzijn voordelen en wonderen van Calamansi opsommen, zou je kunnen zeggen dat deze vrucht is een grote.

algehele gezondheid voordelen van Calamansi

 1. Calamansi is geweldig voor verkoudheid, griep en koorts. Het zal ondersteunen verbeteren transpiratie en het dient als een productieve antihistaminicum dat de onaangename gevolgen van de typische koude, die zwellingen, verstopte neus en pijn omvatten zal verminderen.
 2. Calamansi zal helpen versterken immuunsysteem. Vanwege het feit Calamansi is rijk aan vitamine C, zal het hulp verdedig je gehele lichaam tegen bacteriële infecties en onderhoudt gezonde botten en glazuur en het zal de capaciteit van het lichaam om wonden te herstellen versnellen.
 3. Calamansi kan hulp zere toelaten kelen. Je moet gewoon maar een Calamansi mengen met warm drinkwater, een snufje zout en gorgelen.
 4. Calamansi zou kunnen helpen reguleren grote bloeddruk en dus het helpt de kans op hoge bloeddruk en andere significante algemene gezondheidsproblemen te verminderen.
 5. Calamansi kan ook hulp verdrijven slijm. In Malaya, wordt het vermengd met peper naar slijm te verdrijven.
 6. Calamansi in combinatie met het drinken van water kan een persoon die respiratoir probleem heeft te steunen.
 7. Calamansi is zeer gunstig voor het lichaam als het helpt weg te doen met schadelijke gifstoffen die uiteindelijke resultaat naar een sneller gewichtsverlies.
 8. Als je brandend maagzuur, kan Calamansi helpen minimaliseren branderig gevoel om de reden dat het functioneert als een koelmiddel.
 9. Calamansi sap dient als een lever reinigingsmiddel. .

Nutrition Gevonden in Calamansi

 • ascorbinezuur acid
 • calcium
 • magnesium
 • phosphorus
 • iron
 • zinc
 • sodium
 • sugar
 • Aantal handige strategieën:

  Ik herinner me dat ik las een arts in een Radio sollicitatiegesprek gezegd dat wanneer je Calamansi opent, moet je het consumeren in vijf minuten, simpelweg omdat het zal veranderen in zuur na vijf minuten. Dus als je kans om het te mengen in uw zeer hete of warme thee of dranken, maken ervan overtuigd dat u het af in 5 minuten, zodat Calamansi niet zal omdraaien zuur te zijn.

  Ander gebruik van Calamansi

  Calamansi kan gebruiken voor haar vooruitgang. Vooruitlopend op het gebruik van een bad, wrijf calamansi in je hoofdhuid en na vijftien minuten kunt u nu spoelen. Doe het elke dag om uw haar te verbeteren.

 • Als je roos, kunt u ook Calamansi gebruiken om roos te verminderen. Net wrijf het aan je hoofdhuid om te bezuinigen jeuk.
 • Calamansi kan ook worden gebruikt als een deodorant zijn. Na het nemen van een bad, wrijf het schijfje Calamansi in je oksel en laat het drogen. Slechts een calamansi is meer dan genoeg voor uw twee oksels. Het zal ook mogelijk verlichten vooral de oksel omdat in sommige gevallen deodorants neiging hebben om onze oksels donkerder.
 • gebruiken als orgaan bleken. Calamansi extracten hebben een zeer kenmerkende alkalinizing resultaat op de huid door de aanwezigheid van alkalische eigenschappen waarmee bleekt je poriën en de huid.
 • Als u zich duizelig of misselijk bent, kunt u de schil van Calamansi geur net knijp , gewoon voorzichtig zijn om het niet te knijpen in de buurt van uw ogen.
 • Als je vlekken in je kleren, schar sommige calamansi druppels op het en het kan helpen zich te ontdoen van de vlek.
 • Als u het wassen witte jurken, geniet je witte kleding H2O met calamansi extract en waspoeder voor minimaal tien minuten en het kan helpen witter het.
 • Calamansi fruit kan ook duidelijk afstand zits helpen.
 • We weten allemaal dat Calamansi Sap is goedkoper dan alle andere algemene gezondheid en aantrekkelijkheid koopwaar, maar het is opgebouwd uit identieke voordelen, maar toch natuurlijk.
 • Works door gebruik te maken van Calamansi In Food stuff

 • Calamansi kan ook worden gebruikt als een marinade. Blend calamansi sap, sojasaus, suiker, peper en knoflook. Als je wilt dat het pittige bestaan ​​uit chili.
 • Calamansi kan worden gemengd met sojasaus, vissaus en zout zal een verrukkelijk maken dipsaus.
 • Calamansi kan ook worden toegevoegd aan pancit en arroz caldo om smaak en aroma te nemen.
 • Als je diner biefstuk calamansi en sojasaus zal bereiden is de belangrijkste component van het.
 • planten Calamansi boom

  In de Filippijnen, Calamansi is snel te cultiveren en de meest populaire en typisch gebruikt citrusvruchten. De toonaangevende tien belangrijke ontwikkelende provincies zijn Mindoro Oriental, Quezon, Nueva Ecija, North Cotabato, Davao del Norte, Guimaras, Cagayan, Agusan del Sur, Compostella Valley en Batangas. De bomen begint vruchten af ​​te werpen in een tot twee jaar net na het planten. De boom draagt ​​vrucht twee-3 momenten per jaar. Maar als je echt opgewonden om Calamansi boom in uw tuin, en zie ze snel volwassen te worden, kunt u zaailingen kopen. Hier in de Filippijnen, kunt u zaailingen die af en toe zijn 3-vijf meter hoog en soms werpt vruchten moment te krijgen. Tarieven verscheidenheid van P60-P100 pesos. Er zijn ook een aantal verkopers in Amazon die reclame Calamondin zaailingen.

  Ik normaal dromen van het bezit van een calamansi boerderij niet alleen sinds zijn diverse wellness-positieve aspecten, maar ook te wijten aan het feit dat ik wilde investeren in Calamansi bedrijf die ook lucratief in de Filippijnen

  . Conclusie:

  Sommigen van ons net als alle-natuurlijke technieken te verhogen ons welzijn niet alleen vooral omdat we niet over de financiën, maar ook omdat we soms het gevoel dat het te doen is natuurlijk veiliger vrij dan het vervullen van het chemisch. Zoals ik op dit moment heb uitgewerkt de gezondheidsvoordelen en maakt gebruik van Calamansi, als een Begin, waarom niet je dingen zoals inname Calamansi sap in je dagelijkse routine of waarom niet u overwegen mengen Calamansi in uw dipsaus. U kan het effect mogelijk niet voelen nu, maar in een lange opereren, zou je voordeel op. Recall vermijden is veel beter dan genezen

  Worth Opmerking:.

  Dit kruid niet als medicijn maar als voedingssupplement dienen. Vooruitlopend op het hebben van een geneesmiddel vaak advies inwinnen van uw medische professional

  Je zou ook als:.

  vijftien algehele gezondheid Voordelen van Ginger

  Welzijn Voordelen en maakt gebruik van oregano

  Welzijn positieve aspecten van uien

  Category: Supplementen

  Comments are closed.