Gezondheid Toegevoegd voordelen van Ghee, de Indiase geklaarde boter

Telt van Ghee

Ghee is de term Sanskriet voor geklaarde boter. Ghee heeft nogal een brede achtergrond en is gebruikt in de Indiase keuken voor een flink aantal honderden jaren en hindoeïstische rituelen. Het is meestal samengesteld uit verzadigde ongewenst vet en gemaakt door het smelten en sudderen ongezouten boter in een vat. Aangezien de boter smelt, het begint te koken. De vaste stoffen naar de bodem, maar een dikkere laag oliehoudende zaden in het hart. De extra drinkwater vormt een schuimige grondlaag als het kookt weg. De waterige laag wordt afgeroomd en de gekookte en geklaarde boter wordt vervolgens lepelde uit zonder de laag van vaste stoffen op de basis. Laat de Ghee te interessant. Ghee niet erg gemakkelijk bederven en kan worden opgeslagen voor langere perioden zonder koeling, indien het wordt bewaard in een luchtdichte container om oxidatie te voorkomen en blijft vocht-vrij. Een superieure uitstekende ghee kunt invoegen om het aroma, smaak en stijl aan de maaltijden. Anderzijds, de textuur, kleur en stijl ghee afhankelijk van de bron van de melk waarvan de boter werd geproduceerd en de mate van koken. De Koe ghee is geel van kleur hoewel de buffel ghee heeft off-white product kleur. Ghee kan worden opgewarmd voor frituren en normaal gewenst door velen als het niet zal wegsmelten door frituren simpelweg vanwege zijn superieure roken van sigaretten punt.

Belang van Ghee in de hindoe-geloof

Apart uit het ruime gebruik dat in de Indiase keuken, Ghee heeft ook een ongelooflijk heilige doel in de hindoe-rituelen. Er wordt gebruik gemaakt van in lampen terwijl onderneming Aarti . Het is ook deel van de panchamrit die wordt gebruikt Hindoe rituelen en aanbidding van de Hindoe Goden.

Welzijn Winsten van Ghee

Ghee is gebruikt voor meer dan 2.000 jaar in Ayurveda waarin is de historische pure healing systeem van India. Het kan het hoofd bieden aan de grote hitte in het bakken en is een prachtige manier om boter te behouden. Het heeft een meer tijd plank levensstijl. Hieronder zijn enkele van de voordelen van Butter.

 • Volgens Ayurveda het gebruik van Ghee is een essentieel voedsel voor een gezonde huid, mentale helderheid en de spijsvertering. Het wordt gebruikt in de Indiase medische follow om te helpen met zweren, constipatie en de marketing van gezonde ogen en huid. Het is gemeld uitstekend geschikt voor het verhogen van het geheugen en wordt beweerd dat evenwicht aan het hoofd en geest te verrijken, te vervullen.
 • Ghee kan worden gebruikt voor de procedure van brandwonden en blaren.
 • Ghee is een veiliger anders voor die mensen die lactose-intolerant.
 • Ghee is een moeiteloos verteerbare bron van verzadigd extra vet dat er geen transvetten of gehydrogeneerde vetten bevat.
 • Ghee heeft boterzuur dat is uitgelegd aan anti-kanker en anti-virale eigenschappen hebben.
 • Ghee is opgebouwd uit geconjugeerd linoleenzuur wat handig is bij het afstoten van vet, vooral buik ongewenst vet, en is erkend voor de ontwikkeling van een aantal stijlen te vertragen van de meeste vormen van kanker en hart-conditie. Toch wordt aangemoedigd om het te gebruiken op gemiddeld porties.
 • Ghee is rijk met anti-oxidanten en functioneert als een assist bij de absorptie van natuurlijke vitaminen en mineralen uit andere maaltijden en versterkt het immuunsysteem.
 • echter

  , mensen met aanzienlijke cholesterol worden voorgesteld niet te ghee gebruiken aangezien het het risico voor hart-en vaatziekten kunnen verbeteren.

  Category: Voedingsmiddelen

  Comments are closed.