Gezondheid Winsten van Lotus Roots Of Steel, zaden, bladeren en bloemen

Over Lotus

Lotus is de nationale bloem van India en Vietnam en heeft ook culturele en spirituele belang in Aziatische tradities.

In India, lotus wordt gezien als een heilige plant en wordt vereerd door hindoes als het aantal godheden zoals Lord Vishnu, Lord Ganesha, godin Lakshmi, Godin Saraswati en Godin Ganga geportretteerd staand of zittend op lotus boeketten.

Zoals verstandige lotus heeft een spirituele betekenis in de Chinese, boeddhistische en vele andere Aziatische culturen als perfect.

De Lotus Plant

Latijnse titel: Nelumbo nucifera

Lotus bloem is geïdentificeerd als ‘Kamal’ in India. De plant wordt ook wel als Indische lotus, heilige lotusbloem of gewoon lotus.

De lotus is een aquatische vaste plant die groeit in tropische tot subtropische lokale weer. Het is afkomstig uit tropisch Azië en Australië en wordt algemeen gekweekt in watertuinen van exposeren functies ook al is het meestal wordt gekweekt voor zijn eetbare stengels.

De bladeren drijven op het gebied van de H2O hoewel sommigen van hen kan eventueel ook hoger dan het drinkwater vloer stijgen .. De bloemen worden gedragen op steeltjes die goed boven het drinkwater vloer verhogen.

De stengel en blad oppervlakken zijn bedekt met een wasachtige stof die helpt het opmerkelijk drinken waterafstotend.

De lotus plant is ongeveer 5 meter hoog en de bladeren zijn dun en enorm, sommige zo substantieel als twee meter in diameter. De boeketten kan ook als belangrijke als 8 cm in diameter. Het draagt ​​roze en witte bloemen.

De lotus planten behoren tot de de verschillende soorten planten die de temperatuur van de bloemen kan reguleren en te handhaven binnen een dichtbijgelegen en beste serie te trekken in koud blooded insecten voor bestuiving. In punt fysiologen in een beoordeling uitgevoerd bij de Universiteit van Adelaide, Australië opgemerkt dat zelfs wanneer de omgevingstemperatuur gedaald tot 10 graden C, werd de bloem temperatuur verzorgd bij 30-35 niveaus C

De Lotus Fruit

De vruchten of het zaad koppen lijken op de tuit van een gieter. Ongelooflijk, is geconstateerd dat de zaden te houden op het zijn praktisch, onder gunstige aandoeningen, voor honderden een lange tijd en zaden zo oud als 1300 een lange tijd die werden waargenomen uit een opgedroogde bedding van het meer in China belandden blijven praktisch voldoende om ontkiemen.

De lotus fruit met veel zaden ingebed in het lijkt ook de belangrijke ronde zonnebloem hoofd.

Over The Lotus Stem & Roots

p Er is aa misleidend is ten aanzien van de lotus sticks verkrijgbaar in de markt dat dit de wortels van de lotus plant. In werkelijkheid zijn dit de lotus stengels of de wortelstokken en worden gewijzigd stengels. Ze zijn niet wortels. De wortels zijn prima en slank en zijn te vinden onder de stam in de modder onder de wortelstok.

Deze stengels zijn eetbaar met een stijve exterieur en zijn begraven in een aantal tenen van modder of mest in de vijvers. De stengels hebben een flink aantal holle buis zoals symmetrische constructies of luchtkanalen joggen de lengte van de stengels en in een cirkelvormig trend. Deze kunnen worden opgemerkt wanneer een gedeelte van de stengel horizontaal wordt gesneden.

Sinds de stengels kunnen parasieten haven, zouden zij moeten volledig worden gereinigd om weg te nemen de modder en moeten voor consumptie uit te roeien te worden gekookt de larven indien aanwezig.

Maakt gebruik van Of The Lotus Plant

Alle secties van de lotus plant, de stengels, bladeren, boeketten, zaden, meeldraden, zaaddozen zijn eetbaar en sommige hebben andere maakt gebruik van ook.

De stengels voornamelijk als groente gegeten. De jongere stengels zijn ook gebeitst. Deze kunnen worden gebruikt in soepen, roer, gefrituurd of gestoofd, gebruik gemaakt van in salades etc.

De grote bladeren worden gebruikt om kleverige levensmiddel producten zoals rijst, gezien het feit dat de bladeren zich niet aan het voedsel wrap . Gedroogde bladeren worden gebruikt om lotus thee te maken. De jonge bladeren worden ook gebruikt als groente.

De zaden kunnen worden gemaakt tot een pasta om soepen te maken, en worden ook toegepast bij het koken en bakken. De geroosterde zaden als grond kan worden toegepast als een espresso vervanger.

De bloemblaadjes zijn net zo effectief gegeten zoals toegepast in het versieren De meeldraden worden gedroogd en worden gebruikt om thee te maken. Ze worden ook gebruikt om oogdruppels te maken.

De zaden kunnen worden gegeten als een snack of ook geroosterd, gekookt of gekonfijte. Ze kunnen worden gebruikt in de keuken om een ​​heerlijke smaak aan voedsel te geven. Wanneer de vloer in een bloem kunnen ze worden gebruikt om soep te verdikken of brood bakken. De zaden worden ook gebruikt om rozenkransen te maken.

De bloemen worden gebruikt als het geven aan goden in tempels en de gedroogde zaaddozen worden gebruikt in decoratie en bloemen voorbereidingen.

De bladstelen zijn ook als groente gegeten. De vezel van de bladstelen wordt gebruikt om olie lampenkousjes maken en maakte ook gebruik van te maken stof om te worden gebruikt voor het verdienen van gewaden voor Buddha afgoden in Myanmar. Het doek geproduceerd uit de vezels wordt gedacht aan een heleboel ziekten te overwinnen.

Het is verbazingwekkend dat de lotus plant is kostbaar, niet alleen voor de fysieke zeer goed verblijf, maar ook de religieuze gezondheid en fitness van het individu.

Lotus Voeding Details

 • Redelijke in calorieën, biedt 74 cal / honderd gram.
 • Superior niveaus van voedingsvezels ongeveer 13% van elke dag vereiste.
 • Verlaagd in extra vet en geen cholesterol.
 • Superb bron van vitamine C, leveringen drieënzeventig% DV / honderd gram.
 • Supplies een hoeveelheid Bcomplex vitaminen en veel mineralen. Superieure hoeveelheden koper en ijzer
 • weinig natrium en grote aan kalium en heeft het de best mogelijke een:.. Vier verhouding van deze mineralen
 • Zaden zijn er in overvloed aan eiwitten en mineralen.
 • Lotus bestaat uit een flink aantal alkaloïden en flavonoïden.
 • Wellness beloningen van Lotus

  Studies bloot dat de verschillende elementen van de lotus plant samentrekkend, verzachtend, diuretisch, anti schimmel, anti pyretic, antimicrobiële, anti-bacteriële, cardiotonic, anti steroïdale, anti-kanker, antivirale, anti overgewicht, anthelmentic eigenschappen.

  Alle onderdelen van de lotus fabriek is toegepast in de reguliere geneeskunde, hoewel de stengel en zaden zijn veel gebruikt in de Ayurvedische middelen. Lotus behandelt een groot breed scala van algemene gezondheidsproblemen.

 • zijn De bladeren zijn toegepast op de behandeling van koorts, transpireren, bloeden aandoeningen, bloedneus, hematurie (bloed in de urine) en ga zo maar door.
 • De steel is gebruikt te behandelen huid aandoeningen zoals ringworm, schimmel bacteriële infecties, leucoderma, spermatorrhea, compact pox, lepra, angstig uitputting, overgeven, diarree, dysenterie, hoest, en vele anderen.
 • De jonge bladeren worden toegepast om te gaan met rectale prolaps. Het blad pasta minimaliseert koorts en ontstekingen van de huid. De bladeren zijn ook diureticum. De bloemen voorkomen bloeden en moedigen conceptie wanneer gegeten. Ze zijn ook waardevol in diarree, koorts etc.

  De zaden minimaliseren zwelling, zorg voor kanker, lepra, poriën en de huid hygiënische omstandigheden, zijn een tegengif te vergiftigen, is het zaad poeder gebruikt om hoest te behandelen.

 • Lotus is waardevol bij de behandeling van seksueel overdraagbare aandoeningen, zoals gonorroe en syfilis, reumatoïde artritis, en ook bepaalde vormen van diabetes.
 • Het behandelt lever en nieren problemen, parasitaire infecties, slangenbeten en schorpioen steken.
 • Lotus stimuleert betere rust, vermindert het gewicht, verbetert de melk in borstvoeding dames.
 • Het verhoogt de vrouw en de mannelijke vruchtbaarheid.
 • Lotus voordelen het hart, verlaagt cholesterol, verlaagt de bloeddruk en verwijdt de bloedvaten.
 • Lotus bloemen versterken poriën en de huid textuur en probleem. Veel Ayurvedische spa’s bieden lotusbloem gezichtsbehandelingen.

 • References

  • being-write-up/overall-gezondheid toegevoegd benefits-of-lotus-seeds-makhana-253/
  • drie-india% E2% tachtig% 99s-meest-heilige-installaties /
  • http://www.itmonline.org/arts/lotus.htm

  Category: Supplementen

  Comments are closed.