Heeft bedrijven moeten Gezondheid en fitness verzekeringspolis te leveren?

geen federale of nationale wetgeving moet particuliere bedrijven om de gezondheid en fitness verzekering voorleggen aan het personeel, of echtgenoten en ten laste van het personeel. Dit is gepland om te verbeteren in 2014 als onderdeel van de nieuwe gezondheids-en fitness-behandeling regelgeving. Rechts tot dan, de vastberadenheid om je dekking van de gezondheidszorg te bieden is aan de werkgever. Volgens HealthReform.gov, 61% van ons inwoners jonger dan vijfenzestig ontvangen werkgever-voornamelijk gebaseerd gezondheid en fitness dekking in 2007.

Terwijl richtlijnen niet bellen voor bedrijven om de algehele gezondheid verzekering te bieden, de meeste staten hebben mandaten voor wat wellness ideeën moeten bevatten in hun verzekeringspolissen. De mandaten schommelen punt uit, maar sommige van de populaire insluitsels zijn therapie voor alcoholisme en samengestelde misbruik, borstreconstructie, diabetische biedt, hulpdiensten, mammografie, moederschap minste ziekenhuis verblijven, bezoeken aan een optometrist en bezoeken aan een psycholoog.

Van 2008-2010, in overeenstemming met HealthReform.gov, extra dan 50% van de compacte bedrijven – meestal geschetst als bedrijven met minder dan 50 medewerkers – dat wellness verzekering plan aangeboden beschreven schakelprogramma’s met de impact van de ontwikkeling van meer uit -of-pocket kosten voor werknemers. De belangrijkste factor is het beklimmen van de tarieven, volgens de site. Nog andere compacte bedrijven overgestapt op opties die minder oplossingen opgenomen, en andere mensen volledig gedaald dekking.

HealthReform.gov levert een scenario dat bedrijven, vooral kleinere eigenaren van kleine bedrijven, belonen van het verstrekken van gezondheid en fitness verzekering dekking aan arbeidskrachten. Het verstrekken van welzijn dekking helpt bij werving en behoud van personeel en verhoogt de productiviteit. Kleinere bedrijven opgemaakt met veel meer dan andere bedrijven als personeel gaan op ziek verlof dat eventueel zou kunnen komen voort uit een gebrek aan krijgen tot preventieve gezondheidszorg oplossingen.

Redelijk geprijsd Care Act van 2010 onmiddellijk scherpt beleid voor de huidige werkgever groep opties. Meer substantiële verschillen komen er in 2014, met name een federaal mandaat voor werkgevers met 50 of meer medewerkers welzijn verzekering aan te bieden of vork uit een penalty. Dergelijke bedrijven moeten elk jaar vork uit een prachtige van $ 2, 000 voor elke totale-time personeel, terwijl de regerende administratie de boete zal afzien voor de eerste dertig werknemers. Bedrijven zouden ook moeten boetes betalen als hun dekking niet voldoet aan specifieke eisen. Voor onderhavige geval zal de werkgever moeten terugbetalen voor ten minste 60 procent van de actuariële prijs van beloningen van het plan, en geen enkele werknemer zal moeten hebben om terug veel meer dan 9,5 pct van zijn huishouden kasstroom in premies te betalen.

Category: Snel gewicht te verliezen

Comments are closed.