Heeft een bedrijf te hebben om de algemene gezondheid Verzekering plan aanbieden aan al het personeel?

Als u ervoor kiest om de algemene ziektekostenverzekering plan presenteren aan uw werknemers, de voorbereiding moet die er zijn ontworpen om alle geschikte werknemers over de hele linie, totdat je opzettelijk uitsluiten specifieke formele groepen of lessen. Toch is het in tegenstelling tot de federale Employee Retirement Revenue Protection Act, ERISA, beperkingen voor bedrijven om selectief te verbieden toegankelijkheid aan een bepaalde persoon of personen op basis van niet-doen aan de eisen-job geassocieerd. De erkende Ondersteuning moderne samenleving van San Francisco verduidelijkt: ‘Als een werknemer recht heeft om deel te nemen aan een door de werkgever aangeboden welzijn voordelen strategie onder ERISA, een werkgever mag niet ten onrechte deelname ontzeggen.’

Alleen individuen medewerkers in uw bedrijf die af te spreken met de definitie van een geschikte werknemer uw staat kan mogelijk inschrijven in het team welzijn verzekering plan. Status geschikte werknemer wordt vaak geschetst als iemand die voor uw bedrijf een typische van ten minste 20 tot 30 enkele uren voor elke 7 dagen. Bijvoorbeeld, de California Department of Insurance gaat werkgevers met algemene ziektekostenverzekering plan beloningen aan bescherming direct beschikbaar voor alle werknemers presteren op zijn minst 30 uur per 7 dagen te maken. In New Jersey, niettemin, de divisie Banking and Insurance dekking stelt dat die mensen presteren op minimaal twintig enkele uren voor elke week moet worden geboden dekking. Alle in aanmerking komende werknemers, zoals beschreven door suggesties van uw staat, zal moeten worden toegestaan ​​in te schrijven in de bescherming als ze kiezen.

meeste staten toestaan ​​bedrijven om wellness verzekering plan deelname geven aan onpartijdige aannemers, ingericht ze werken op zijn minst de minst verscheidenheid van de verwachte wekelijkse uur geschikt om te worden geacht. De Texas afdeling Verzekering plan opmerkt, ‘Eenmanszaken, partners en onpartijdige aannemers komen ook in aanmerking werknemers als het bedrijf ervoor kiest om hen te voorzien bescherming van de gezondheidszorg.’ Toch zijn bedrijven niet gevraagd om de groep gezondheid en fitness bestrijkingsstrategie beschikbaar voor onafhankelijke contractanten aangezien deze personeel te behouden de flexibiliteit en het aanpassingsvermogen om elders te werken op elk moment en zijn in principe zelfstandige kleine organisatie ondernemers zelf, ook al hebben ze geen make werknemers.

Bedrijven met meerdere werkplekken of plaatsen moeten hun groep algehele zorgpolissen bereiden beschikbaar voor alle in aanmerking komende personeel in alle gebieden. Het is tegen nationale of regionale wetgeving voor bedrijven om selectief uitkiezen om de gezondheidszorg voordelen toegevoegd presenteren alleen om te zorgen dat sites of ruimten. De aandoening wordt ingewikkelder wanneer omvangrijke afstand bestaat over bestemmingen, in het bijzonder indien deze plekken zijn in verschillende staten. In dit soort eventualiteiten, wordt het geselecteerd als hoofdzetel van de onderneming gebied typisch gebruikt om de wellness-plan voor te bereiden. De organisatie moet dan zeker van zijn dat aanpak oplossingen bestaan ​​om out-of-gemeenschap voordelen te geven aan werknemers in de gehele conditie sporen of op afgelegen plaatsen.

Category: Voedingsmiddelen

Comments are closed.