Hoe Oxaalzuur en Oxalaten hebben voor de menselijke algehele gezondheid en voeding

Oxaalzuur is een kleurloze kristallijne stof die giftig is voor de mens in zijn zuivere vorm of wanneer het opgelost in een vloeistof om een ​​geconcentreerde oplossing te maken. Schadelijke hoeveelheden oxaalzuur zijn te vinden in deze oplossingen zo specifiek houten schoonmakers, staal, roest behandelingen, bleekmiddelen, ontsmettingsmiddelen en pesticiden. Bovendien wordt oxaalzuur waargenomen in veel planten, maar bij aanzienlijk lagere concentraties dan in kunstmatige producten en oplossingen. De meeste van deze gewassen zijn volledig beschermd voor menselijk gebruik, maar sommige zijn genoeg oxaalzuur om welzijn problemen veroorzaken bij bepaalde personen. De beste geïdentificeerd van deze problemen is de ontwikkeling van calciumoxalaat nierstenen.

Oxaalzuur bestaat typisch in de vorm van oxalaten in planten. Wanneer een oxaalzuur molecuul verliest zijn twee waterstofatomen het sorteert een oxalaation. Oxalaationen deel uitmaken van met geselecteerde metaalionen aan oxalaat zouten sorteren, deze als calciumoxalaat en magnesium oxalaat. Calciumoxalaat heeft een zeer lage oplosbaarheid in water en heeft de neiging om verschillende kristallen als een vervanger van het oplossen. In sommige mensen deze kristallen variatie stenen in de nieren. Mensen met een risico op de vorming van calciumoxalaat nierstenen zijn over het algemeen voorgesteld vast te houden aan een verminderde oxalaat eten plan.

Oxaalzuur Vergiftiging

Oxaalzuur wordt ook beschouwd als oxaalzuur. Oxaalzuur reinigers worden gebruik gemaakt van om roest, verf, vernis en inkt vlekken verwijderen van oppervlakken. Ze worden ook gebruikt als desinfectiemiddel te ruimen badkamers en als pesticiden om varroa mijten te vernietigen in bijenkorven. Het zuur is een kritische reactant in het bijzonder chemische reacties en wordt gebruikt in sommige industrieën en chemische laboratoria.

Synthetische oxaalzuur artikelen zijn veel meer kans giftig dan oxaalzuur in planten. Geconcentreerd oxaalzuur is bijtend en kan verbranden van de huid en de ogen. Het kan ook irriteren de longen en ademhaling hard en kan hoofdpijn, misselijkheid, braken, duizeligheid en convulsies veroorzaken. Het kan ook verminderen de calcium fase in het hele lichaam en veroorzaken nierschade. Het zuur kan ons lichaam binnendringen door het inslikken, inademing en opname door de huid.

Het kan echt van essentieel belang om oxaalzuur en merchandise gemaakt van het met een goede behandeling, het toepassen van alle vermeld op het item veiligheid maatregelen gebruiken label. De producten moeten worden gehouden in een veilige plek, zodat jongeren en huisdieren niet bij kunnen krijgen. Het is echt een uitstekend idee om een ​​aanzienlijk minder giftig materiaal te gebruiken als dit is goed te doen.

Oxaalzuur in gewassen

Vegetatie zijn gezondere voeding en moet een groot deel van ons dieet plan typt . Dat gezegd hebbende, een heleboel planten hebben een grote hoeveelheid geld van oxaalzuur of oxalaat. Dit misschien niet een probleem voor sommige mensen, maar voor andere mensen het oxaalzuur in voedingsmiddelen kan gezondheid problemen veroorzaken.

Een illustratie van een plant die een grote hoeveelheid oxaalzuur bevat is rabarber. Rabarberstelen maak een lekkere maaltijd wanneer gekookt en gezoet. Rabarberbladeren mag niet worden gegeten, maar toch. Ze zijn zo welvarend in oxaalzuur dat ze worden beschouwd als te giftig voor iedereen, ongeacht of ze een oxaalzuur gevoeligheid.

Enkele andere plantaardige voedingsmiddelen aanzienlijk in oxaalzuur of oxalaat zijn zuring, bieten , prei, snijbiet, okra, zoete aardappelen, thee, cacao, geselecteerd peulvruchten – waaronder sojabonen en pinda’s – en geselecteerde noten, zaden en bessen. Het analyseren van de hoeveelheid oxalaat die door een bepaalde plant is vrij taai, hoewel, vooral omdat het afhankelijk is van variabele situaties dit soort als de omgeving waarin de plant groeit, de leeftijd van de plant toen het werd geoogst en de manier waaruit de installatie voorbereid voeden. Het bedienend afmetingen kritisch, ook. Bovendien, het soort van het oxalaat in de plant is aanzienlijk, aangezien de meer oplosbare stijlen van oxalaten, dit soort magnesium oxalaat, kan worden opgenomen in het gehele lichaam van de kleine darm, terwijl de minder oplosbare, dit soort als calciumoxalaat, zou blijven in de darm en worden onschadelijk uitgedeeld van het gehele lichaam. Levensmiddel van dieren niet als significant bevatten oxalaat als voedingsmiddelen uit de vegetatie.

Oxalaten in het plan Voedsel en opname van voedingsstoffen

Er zijn een aantal overwegingen dat de inname van planten welvarend in oxalaten onze mineraal kan minimaliseren consumptie. Voor voorbeeld, spinazie is een gezondere etenswaren en bevat een heleboel ijzer en sommige calcium ook, maar zijn ook hoog in oxalaat. Oxalaat bindt aan beide even ijzer en calcium, bescherming tegen het van te worden geabsorbeerd uit ons kleine darm. Niettemin zijn sommige onderzoekers zeggen dat mits we consumeren een uitgebreide selectie van etenswaren en niet proberen om een ​​aanzienlijke hoeveelheid van grote-oxalaat voedsel eten, we hoeven niet bezorgd te zijn over een lager verbruik van zeker vitaminen uit vegetatie die moeten worden oxalaat.

Verschillende plantaardige voedingsmiddelen uit een hogere oxalaat bedrag hebben essentiële gezondheids-en fitness extra voordelen. Het zou een schande om zich te ontdoen van hen van een dieet, of zelfs hen streng te beperken, tenzij natuurlijk er is een professionele medische reden om dat te doen.

Calcium nierstenen

De nieren extract verkwisten en overtollig drinkwater uit het bloed naar de urine te maken. De urine wordt door buizen geïdentificeerd als ureters de urineblaas verzonden. Wanneer de blaas geheel, wordt de urine ingevoerd uit het hele lichaam door de plasbuis.

Ongeveer tachtig% van nierstenen zijn gemaakt van calciumoxalaat. Een niersteen normaal veroorzaakt geen ongemak als het blijft in de nier, en als het echt is ongelooflijk bescheiden kan misschien verplaatsen door middel van een urineleider en uit het hele lichaam zonder problemen. Aan de andere kant, kan een grotere steen in de hoop om door een urineleider te brengen over het lijden ondraaglijk. De steen kan worden afgenomen door een grote verscheidenheid van chirurgische remedies, maar zodra een mens heeft ervaren 1 niersteen de kans op het verwerven van een ander bepaald is sterk verbeterd.

Dieet en nierstenen

In sommige mannen en vrouwen er een genetische basis voor de neiging om nierstenen te ontwikkelen, en de stenen in de familie. Dit is gewoon niet altijd echt, dat gezegd hebbende. Voedsel plan speelt een belangrijke rol in het ontstaan ​​of voorkomen van een calcium-oxalaat niersteen in mensen die zijn delicaat oxalaten.

 • Uitdroging verbetert de dreiging van niersteen ontwikkeling, omdat het brengt over een geconcentreerde urine te genereren. In een man of vrouw die goed is gehydrateerd, water verdunt de calciumoxalaat in de urine en maken de ontwikkeling van een niersteen minder waarschijnlijk.
 • Een voedingsmiddel plan dat is superieur in oxalaten kan de dreiging van de nieren te verbeteren stenen, want het verbetert de kans dat oxalaten wordt uitgescheiden in de urine.
 • Een voedsel plan hoger in zout stimuleert niersteen ontwikkeling door het triggeren van calcium om de urine te voeren. Het calcium dan bindt met oxalaat in de urine, misschien de belangrijkste tot de generatie van een steen.
 • We maken oxalaat in ons lichaam, en onderzoekers hebben ontdekt dat het krijgen van hogere doses vitamine C supplementen verhoogt onze productie van oxalaat.
 • Het eten van veel dierlijke eiwitten vermindert het totaal van citraat in de urine. Citraten of citroenzuur, remmers van niersteen groei. Citraat bindt aan calcium in de urine, het blokkeert de binding aan oxalaat.

  Merkwaardig gezondheidswerkers kunnen citraat supplementen voorschrijven om hun individuen die een neiging om nierstenen te vestigen.

 • , zullen de mensen die geneigd zijn om calciumoxalaat nierstenen niet hoeft te houden aan een zeer laag -calcium dieet regime. Calcium in het lichaam is geen probleem, zoals verlengd aangezien het niet gaat krijgen in de urine. In feite lijkt calcium in voedingsmiddelen gunstig voor personen die geneigd om nierstenen te stellen. Sommige onderzoekers adviseren calciumsupplementen worden ingenomen met een maaltijd, anderzijds. Een deel van de calcium bindt met oxalaat in voedsel, het vormen van onoplosbare calcium oxalaat en het voorkomen van het oxalaat blijft geabsorbeerd uit het spijsverteringskanaal.

  Bedenk dat als je typt nierstenen gemaakt van een andere dan calciumoxalaat stof, de nutritionele maatregelen om de vorming van nierstenen te stoppen zal divers zijn. Het consumeren van veel H2O en het verlagen van het zoutverbruik zijn fantastische manieren voor iedereen om te voldoen aan, maar!

  Category: Dieten

  Comments are closed.