Hoe Tandpasta is effectief Hoe Fluoride beschermt tanden

Hoe werkt Tandpasta werk?

Hoe fluoride tandpasta holtes verminderen? Kan fluoride tandpasta pijn je tanden? Tandpasta is niet eigenlijk gewoon een ongecompliceerde Minty romige substantie knijp je uit een tube. Het is echt nogal ingewikkeld, en is effectief in heel wat verschillende technieken om uw tanden te beschermen.

In de eerste tandpasta bevat afwasmiddel. Het zal werken net als wasmiddel of afwasmiddel. Het helpt breken afgezien van de moleculen
van levensmiddelen vast te houden aan je glazuur en maakt het mogelijk voor hen zeer gemakkelijk worden weggespoeld wanneer u.

Spoelen Vervolgens tandpasta heeft grit. Dit is fantastisch, schurend product dat krassen en schrammen op je tanden als je borstel, het opbreken van de voedsel deeltjes en schrobben van de plaque af. Het gruis krabt ook de buitenste laag van de tand glazuur af, en kan je tanden echt beschadigen. Het is echt haalbaar is om uw tand trekken door borstelen ook veel!

Ten derde, en meest cruciale, tandpasta bevat fluoride, een chemische stof die bindt aan uw tandglazuur en versterkt het. Sommige onderzoeken suggereert dat fluoride werkt ook direct op de kiemen, dat resulteert in tandbederf, het stoppen kan uitbreiden.

binnen uw mond

Aanvankelijk laat lijken op wat in feite waarschijnlijk op in je mond, en dan zullen we onderzoeken hoe gefluorideerde tandpasta werkt om gaatjes tegen te gaan.

Zoals beschreven eerder vermeld, een microben genoemd groeit in een plaquette met de naam van een biofilm. Dit is in feite ontworpen up van verschillende soorten bacteriën allemaal collectief ontwikkelen in een gooy, pasteuze combineren van slijm dat ze zich te houden door zich aan uw tanden.

Voel het als zeker kleverige bacteriële snot. Dit snot is dik, en de bacteriën op de binnenlagen van het ontbreken van de lucht geblokkeerd. De zuurstof ontvangt alle opgebruikt door de bacteriën aan de buitenkant niveaus, dus niet veel doordringt in de soorten aan de binnenkant, toekomst uw glazuur. Ze veranderen in zuur-spuwende monsters, de inname van uw tanden!

Natuurlijk, dit is post voor te komen de meeste diep tussen uw tanden, omlaag onder het tandvlees, elke plaats is het lastiger om de zuurstof te krijgen in, en eenvoudig voor de micro-organismen om kleverige proppen van biofilm waar de tandenborstel niet kan bereiken.

Wat doet Fluoride doen?

Hoe tandpasta en fluoride, helpen stoppen met dit alles ?

1, wordt het tandglazuur bestaat uit een vrij harde chemisch identiek aan het bot, maar nog moeilijker, aangeduid als Hydroxyapatite . Het is gebouwd van calcium en fosfor, en is de reden waarom je moeder misschien aan u uitgelegd aan melk, die een ton van deze mineralen heeft drinken. Maar, er is een chemische stof nog uitdagender dan hydroxyapatiet, genaamd … Fluorohydroxyapatite . Yep, fluoride bindt chemisch met uw tandglazuur en maakt ze nog uitdagender.

Dus, je je tandenborstel houden in je mond en begin te poetsen. De borstel, het wasmiddel en het gruis alle handelen te schrapen en krassen op de etensresten van je tanden, en barst van de bacteriële biofilms op de vloer. Op precies hetzelfde moment, is fluoride krijgen alle wreef over je tanden, en kleine hoeveelheden worden opgenomen in het glazuur, het bijstaan ​​van het glazuur te herstellen gebieden gebroken door bacteriële zuren, draaien elementaire verouderde hydroxyapatiet in fluorohydroxyapatite.

Een klein stukje van de fluoride zal de klus te klaren zijn weg dieper, tussen de tand en minder dan het tandvlees, dus dat helpt een kleine. Maar dit is waar flossen zal komen inch Als u flossen u verdelen de biofilms van bacteriën onder het glazuur en tandvlees, grondig schoon te maken een aantal van de rottend voedsel spul daar, en maken het mogelijk voor fluoride om in de gaten waar veel holtes manifest. Zijde!

Maak Fluoride de klus te klaren!

Wat kun je doen? Hoe kun je fluoride eigenlijk naar de klus te klaren op je tanden en je krijgt alle veiligheid waarschijnlijke? Houd in gedachten, het lid worden van van fluoride met hydroxyapatiet is een chemische reactie.

Er zijn een paar zaken die omgaan met hoe sterk van een chemische reactie kan optreden, temperatuur, tijd, en de focus van de chemicaliën.

Hoe warmer de chemicaliën zijn, hoe sneller de reactie gaat. Regretably, er is niet echt veel wat we kunnen doen om de temperatuur te verhogen in onze mond. Wees niet bang over.

Tijd en concentratie we aankunnen. Vergeet nooit dat poetsen alleen, met al al die zware schurende zanderige deeltjes, erodeert weg het uitwendige oppervlak van uw tanden. de tandpasta is op uw email.

Enkele eenvoudige tips. Zet een schar van tandpasta in je mond net voordat je springt in de douche. Swish het gewoon rond in uw mond als u zich wast. Stel een schar op na een snack, op pauze op te voeren, wanneer, onderhouden daar voor een minuut en spoel. Doe dit meerdere malen door de dag, in aanvulling op uw regelmatig poetsen.

Wanneer u poetsen, doe een paar andere kwesties op precies dezelfde tijd. Steek je tandenborstel in je mond en reinig je handen, kam je haar, reparatie van uw make-up. Vervolgens volledig borstelen. Het is eenvoudig om te multitasken en verlengt de tijd die je hebt tandpasta op je tanden.

De afgelopen aspect is concentratie. Zoeken naar de elementen record op uw tube tandpasta. Het vertelt je de fluoride focus. Vergelijk maar voor u verkrijgen van uw up komende buis. Koop de fabrikant met een grotere focus. Als je blik over je heen kunt komen over concentraties aanzienlijk als 0,4%, maar dat is schaars. . Drie% is een stuk makkelijker om te ontdekken, en ongeveer even hoog als je meestal ziet. Stannofluoride wordt vermeld dat de meest efficiënte variëteit in holtepreventie.

Moeilijkheden veroorzaakt door Fluoride

Eventuele nadelen? Natuurlijk. Fluoride kan leiden tot verkleuring van uw tanden. In jeugdige kleintjes kunnen het langdurige vlekken veroorzaken. De tips hoger dan zijn alleen voor mensen die op dit moment hun tanden op lange termijn, zoals teveel fluoride kan problemen un-uitbrak, escalerende tand.

Je wilt niet te veel te slikken veel fluoride. Het is uitdagend, maar haalbaar om een ​​overdosis fluoride. Zowat zo nu en dan enkele kleine kind zal in totaal buis consumeren en krijgen onwel, en het is mogelijk zelfs sterven! Houd kleine kinderen afwezig van alle bad en keuken stoffen!

Fluoride is een voedingsstof, een mineraal moet je echt heel kleine hoeveelheden moeten een goede gezondheid van de botten en fitness hebben. Het helpt de botdichtheid, en veel te weinig kan richten tot osteoporose. Maar dat kleine kleine hoeveelheid geld die je nodig hebt is moeiteloos geleverd alleen door inname van af en toe een kopje thee, dat fluoride in het de natuurlijke vorm. De meeste grote metropool h2o gefluorideerd, zodat meerdere mensen wezen wilt invoegen als voedingsstof. Je krijgt een heel klein beetje in de kleinere hoeveelheden die nog in je mond snel na het poetsen en spoelen. Elk van deze bronnen is veel. Echt niet uw tandpasta inslikken.

Excess Fluoride

de twee foto’s onder Let. Het beste is een voorbeeld van delicate fluorose. Deze mens kan mogelijk zijn blootgesteld aan een beetje te sterk fluoride als een kind, het produceren van zijn email te lijken darkish, met witte vlekken. Dit is niet onveilig in door zichzelf, maar de meeste mannen en vrouwen zouden witter emaille kiezen. Kies behandeling stijgende kinderen tandpasta inslikken of verbruiken mondwater niet toe te staan. Het kan ook worden veroorzaakt door de hierboven enthousiaste tandartsen maken gebruik van fluoride meestal ook.

2de beeld is veel ernstiger. Deze persoon waarschijnlijk opgegroeid in een plaats precies waar fluoride is uiterst hoger in de grond drinkwater. Op dit belangrijke niveau, kan fluoride in principe schade toebrengen aan uw botten, en veroorzaken pijnlijke artritis-achtige symptomen. Het is niet een ding om over te maken voor de meesten van ons.

Deze url zal je ervoor kiest om een ​​verslag waarin de effecten van dieet programma op tand. Ik raad het voor zijn helderheid en bruikbaarheid (ik schreef het :-).

Category: Gezond eten

Comments are closed.