Hoe te beschermen tegen de vorming van tandplak op de tanden

Na twintig-bovendien jr, ik last but not least overwon mijn paniek en ging naar de tandarts terug in november. Zoals later bleek, de angstige anticipatie was veel erger dan de echte functie. En, ondanks jaren van het voorkomen van de tandarts (maar frequent borstelen en af ​​en toe een aanval van flossen), mijn email goed zijn geweest en, in overeenstemming met de mondhygiënist, opmerkelijk opruimen gezien hoe langdurig het tussen bezoeken was geweest.

Echter, er was een redelijke beetje schrapen opgenomen in de schoonmaak aanpak, vooral op de rug van mijn tanden precies waar het is veel moeilijker om te zien. De onaangename schrapen is eigenlijk een techniek die verschaling. Bah. Klinkt niet heel aantrekkelijk, nietwaar? Onnodig om te zeggen, ik wil elk en ieder ding doen in mijn energie af te nemen – zo niet verminderen – de noodzaak te hebben voor een extra scaling op mijn volgende neem een ​​kijkje op, zes maanden vanaf nu. Op minimum, dat is de doelstelling ik streef.

Wat was precies de mondhygiënist schrapen toch uit? Effectief, blijkt was het tandsteen dat moment werd afgeschraapt mijn tand. Dat klopt – tandsteen. Maar, wacht! Hier heb ik overwogen het was plaque die ik ervaren waakzaam te zijn. Ik heb het in diverse tv-commercials voor populaire tandpasta’s waargenomen. Dus waarom is het tandsteen en plaque niet steeds afgeschraapt van mijn tanden?

Wat is tandplak?

Tandplak is een kleverige substantie die wordt gevormd door speeksel, koolhydraten en links-over voedsel deeltjes in je mond mengen met de all-natuurlijke micro-organismen ontdekt in je mond. U bent niet in staat om plaque te zien, maar soms kun je het voelen. Heb je ooit gebruik van uw tong boven je glazuur en geloofde dat ze voelden verschillende, effectief, fuzzy? Dat is plaque make-up.

Wat is Tartaar?

Tartaar (ook bekend als calculus) is plaque die is uitgehard en het kan alleen worden opgeheven door een tandarts. Indien nog onbehandeld, kan tandsteen direct naar tandvlees aandoeningen zoals tandvleesontsteking en parodontale ziekte. Ongecontroleerde tandsteen kan uiteindelijk leiden tot tand verval.

Ik heb een Google Impression lookup voor tandsteen en de foto’s die ik gezien waren nogal. Ik ben het absoluut echt niet willen zien dat smurrie vormen op mijn tanden. En ik wil echt niet een van mijn email verminderen. Gezien het feit dat tandsteen alleen kan worden geëlimineerd door een tandheelkundig gekwalificeerd, het blokkeren van de vorming van tandplak (dat is wat zal tandsteen veroorzaken soort in de allereerste plaats) zou mijn beste keuze zijn.

Hoe wordt . Vermijd Plaquette op Emaille

 • Poets je tanden minstens 2 keer per werkdag Je moeder geschikt was – het is echt van vitaal belang voor poets je tanden. Tandenpoetsen na een voeding kan helpen zich te ontdoen van voedsel deeltjes die kunnen leiden tot de vorming van tandplak. Gegarandeerd een offerte gebruiken borstel (of een elektrische tandenborstel als je hebt een persoon) en borstel voor minimaal twee minuten, het bouwen van gegarandeerd dat je de achterkant van je glazuur en de kiezen.
  • Flos je tanden op zijn minst wanneer een dag. Ik moet toegeven dat ik niet ontzettend ijverig bij het uitvoeren van deze, maar mijn tandarts (en mijn echtgenoot die op ontvangt mijn omstandigheid de hele tijd over) dringt erop aan dat het is ongelooflijk belangrijk. Flossen helpt zich te ontdoen van voedsel deeltjes van al die uitdagend om toegang te krijgen tot plekken die je tandenborstel niet kan bereiken -. Zoals tussen je tanden
  • Gebruik zuiveringszout te poetsen uw tand. Ik ben een groot liefhebber van zuiveringszout, en niet alleen voor het in dienst het voor het borstelen van uw tanden. Giet slechts een kleine zuiveringszout in de palm van je hand, nemen voldoende water tot een pasta te maken, en dompel je penseel in het mengsel en penseel als met tandpasta. Het is misschien niet frissen uw adem, maar het zal duidelijk weg plaque helpen. Individueel, Ik doe dit minstens twee keer per 7 dagen en ik ben ervan overtuigd dat het is 1 van de verklaringen van mijn glazuur had in dit soort grote vorm geweest ondanks dat er veel meer dan twee een lange tijd van het houden uit de buurt van de tandartsstoel. <. strong>
 • Vermijd suikerhoudende voedingsmiddelen Plaque houdt van suiker, hoe meer, hoe beter – maar het is echt niet geweldig voor je tanden . En ik ben niet alleen spreken over sweet hier, voedingsmiddelen zoals brood en crackers zijn groot in koolhydraten, die beneden en soort kraken suiker als we ze eten. Knapperige groenten en fruit, aan de andere kant, kan hulp Lessen plaque. Hoe is die stimulans om goed te eten? Maar als je alleen moet genieten van een zoete middag snack, spoelt u uw mond met drinkwater na afloop. Het zal helpen zich te ontdoen van voedsel deeltjes die kunnen vastklampen aan je tanden.
  • Ga naar de tandarts voor een regelmatige check-ups. Dat slechts een was van mijn tandarts, van de opleiding. En ze was aangewezen. Het ontvangen van frequente test ups zal helpen tandsteen onder commando behouden en het is tandsteen dat tandvleesontsteking veroorzaakt. Ik weet dat ik ben niet iemand die harp op deze, maar als u wilt uw tanden en tandvlees helemaal vrij van verval en kwaal te houden, krijgt u dus de tandartsstoel het moment of twee keer per 12 maanden.

  Met een beetje geluk, met een paar tweaks in mijn alledaagse patronen, ik zal aanzienlijk veel minder tandsteen hebben wanneer ik gaan zien de tandarts mei goed. Veel minder tandsteen gelijk veel minder schrapen en dat is gewoon fantastisch met me.

  Als u nog ideeën en strategieën over hoe om tandplaque afzettingen te voorkomen, zou ik dol te horen over hen. Mijn email zou echt leuk vinden, ook.

  Category: Snel gewicht te verliezen

  Comments are closed.