Hoe Uitgebreide Doet COBRA Welzijn verzekeringspolis Last?

In 1986, de Geconsolideerde Omnibus Fondsen Reconciliation Act (COBRA) was handed.This daad vergunningen personeel om op goed gaan zijn verzekering plan dekking als ze verminderen hun werk hieronder zeker situaties. Gezondheidsteam en fitness verzekeringen positieve aspecten kunnen ook worden geleverd aan gepensioneerden, echtgenoten en afhankelijke kinderen. Bescherming wordt geboden voor een hoogste achttien maanden. Dat gezegd hebbende, in sommige gevallen, dit soort als de groei van een handicap of al door momenten van economische neergang, de dekking goed kan worden verlengd. Toch is het niet meer dan 36 maanden.

COBRA is van toepassing op werkgevers met ten minste twintig medewerkers onder hun groep welzijn plannen gecoat. Werkgevers met aanzienlijk minder dan 20 werknemers worden beschouwd als kleine bedrijven en dus vrijgesteld. Federale werknemers zijn vrijgesteld als zeer goed. Voor een personeel om geschikt voor bescherming onder COBRA zijn, dat personeel moet worden beëindigd, praktische ervaring een aanzienlijke lager in enkele uren of ontslag van een plaats. In gevallen van grove schuld, dit soort als diefstal of bedreigende acties op werken, kan COBRA worden geweigerd. Echtgenoten van gevoerde personeelsbeleid worden ook gecoat in de viering van echtscheiding of overlijden.

Onmiddellijk na een planbeheerder kennis wordt gesteld van een verandering in de positie werkgelegenheid, ze hebben veertien dagen voor het verzenden van de gekwalificeerde werknemer een verkiezing te ontdekken. Het personeel heeft 60 dagen vanaf de ontvangst van dit herkennen aan een beslissing, ongeacht het al dan niet om deze voortzetting van de dekking te erkennen te maken. Als de werknemer ervoor kiest om verder te gaan over de bescherming onder COBRA, de kwaliteit moet worden betaald binnen slechts 45 keer.

De top kwaliteit voor COBRA wordt berekend door de totale eerder uit salaris van de werknemer genomen voor dekking van de gezondheidszorg met de hoeveelheid van de werkgever is bij te dragen aan de bescherming van de algemene gezondheid van de werknemer. Administratieve kosten kunnen ook extra zijn, maar zijn twee procent van deze algemene niet te overschrijden. De premie kan kostbaar zijn, maar gewoonlijk aanzienlijk minder dan die van een aanpak met dezelfde punten.

bescherming COBRA begint op de dag van het passen in werk positie en staat niet toe dat voor onderbrekingen in bescherming. Daarom moeten de tarieven worden op tijd betaald om voortzetting van bescherming te verzekeren. Ondanks het feit dat een aflossingsvrije periode van ten minste 30 dagen is toegestaan, indien een premie wordt gecompenseerd langs de aflossingsvrije periode, bescherming kan worden beëindigd. Maand-tot-maand factuuroverzichten worden niet verwacht te worden verzonden verzochte uitkering.

Category: Dieten

Comments are closed.