Hoe werkt Personeel Dekking van de Gezondheid werken?

Tal van bedrijven leveren algehele bescherming van de gezondheid verzekering te beginnen met de eerste dag op de carrière als gevolg het echt essentieel is om nieuw personeel te voorzien van een packet voordelen als voorheen lang als haalbaar. Tijdens de nieuwe-hire oriëntatie, zal voordelen beheerder van de onderneming een presentatie over de gezondheid en fitness zorg opties die beschikbaar zijn voor de werknemers te maken. Ze is ook stroom aan eventuele zorgen nieuwe medewerkers hebben over bepaalde kosten, extra dekking voor familieleden leden en pre-huidige omstandigheden te verhelpen. Discussies over individuele professionele medische informatie moet echt in het algemeen worden uitgevoerd in niet-openbare, op grond van de Algemene ziektekostenverzekering plan Draagbaarheid en Accountability Act (HIPAA). HIPAA aanbevelingen moeten strenge geheimhouding als het over gezondheid en fitness verzekeringen en andere professionele medische informatie met medewerkers.

Open inschrijving is de tijd periode door waarin werknemers bevoegd om wijzigingen aan te brengen aan hun gezondheid en conditie verzekering keuzes. De organisatie kan eventueel werknemerswellness dekking selecties en tarieven voorafgaand aan de inschrijving open te hebben heronderhandeld. Dus zelfs als een staf voorziet niet in het genereren van verbeteringen, moet hij nieuwe feiten over zijn welzijn berichtgeving te evalueren om ervoor te zorgen zijn dekking voldoende past bij zijn behoeften. De enige andere keer dat een werknemer kan wijzigingen aanbrengen in zijn team dekking is voor de duur van een in aanmerking komend dagelijks leven gelegenheid. Een kwalificatie levensduur gelegenheid omvat de levering of de adoptie van een kind, echtscheiding, relatie of een verscheidenheid van andere aandoeningen die werknemers te betrekken om hun gegevens bij te werken.

In de meeste scenario’s, de werkgever betaalt een deel van de ziektekostenverzekering plan topkwaliteit. Het resterende bedrag van geld is de verplichting van de werknemer, riep het personeel bijdrage. Werknemersbijdragen kan heel goed worden betaald vóór belastingen lonen, die helpt het personeel u helpen inkomsten te besparen op basis van hun belastingschijf. Gecentreerd op de hoogte van de dekking van een werknemer selecteert, kan haar bijdrage verwaarloosbaar zijn voor een dekking of significant voor bescherming verzekeringsdekking voor een belangrijke familieleden. De goedkope behandeling wet dat maart 2010 in de regelgeving werd ondertekend door president Obama bevat bepalingen die werkgevers geïnformeerd van te blijven in overeenstemming met landelijke regels moeten zijn. Voornamelijk gebaseerd op specifieke werkgever gevallen en het aantal werknemers dimensie, kunnen sommige bedrijven in aanmerking komen voor belastingvermindering wanneer zij subsidiëren wellness zorg premies van hun werknemers.

COBRA, een acroniem voor de Geconsolideerde Omnibus Uitgavebudget Reconciliation Act, geeft werknemers de keuze om hun werkgever gepresenteerd wellness verzekering plan bescherming gaan. Personeel komen in aanmerking voor COBRA indien zij worden beëindigd, anders dan door grove schuld of als hun werk uren dia kort van de eis voor het krijgen van de werknemer positieve aspecten uitleg. Bij ieder werk wijzigingen, de werkgever heeft veertien keer om info en verkiezing rassen bieden voor COBRA positieve aspecten. Het personeel heeft dan zestig dagen voor kiezen om COBRA voordelen. De Amerikaanse Restauratie en Reinvestment Act verwacht dat bedrijven subsidiëren 65% van de COBRA prijs voor de kwalificatie evenementen. deze als beëindiging, dat bleek onder september een 2008 en misschien 31, 2010. Buiten dat venster van de tijd, de werknemer is aansprakelijk voor de volledige kosten van gezondheidswinst door middel van COBRA, bovendien een administratieve betaling niet tot twee procent overschrijden.

Category: Snel gewicht te verliezen

Comments are closed.