Hoe werkt Tandpasta Reinig Uw Enamel?

Iedereen heeft natuurlijk transpireert bacteriën in hun mond dat aanvallen etenswaren residu op en onder glazuur, produceren belabberd adem en tandplak. Plaque is een kleverige stof die de belangrijkste dader in tandbederf (gaatjes of cariës) en gingivitis (tandvleesontsteking). Het verzamelt voornamelijk over iemands gom stammen, randen van vullingen, en groeven op het glazuur. Wanneer het niet afwezig met een efficiënte stoffen wordt geborsteld, op een bepaald punt verkalkt tot tandsteen. Allebei van die tandplak en tandsteen onder meer zuren die afwezig zijn het glazuur van de tanden vloer eten en het genereren van holtes.

Schurende stof is het belangrijkste ingrediënt in tandpasta. De schuurmiddelen meestal calciumcarbonaat of silica verbindingen. Emulgatoren verhogen residu deeltjes uit het gebied van email, zodat ze kunnen extra gemakkelijk weg geborsteld, en ook de pasta strak genoeg om te worden geperst uit een tube. Sommige tandpasta’s hebben ingrediënten die bacteriën te remmen en te beschermen tegen de vorming van plaque. Sommige tandpasta’s bevatten componenten die tandsteen te creëren-up.
Voorkomen
Ongetwijfeld, dat gezegd hebbende, de belangrijkste component in tandpasta is fluoride, een toevoeging die een revolutie in de tandheelkundige wellness gemaakt begint in de late jaren vijftig.

Tandartsen in Italië had ontdekt in de vroege jaren 1800 dat de mannen en vrouwen die in locaties met aanzienlijke fluoride informatie in de bodem en het water hadden aanzienlijk minder tandbederf, zo goed als een odd gevlekte vlekken op hun email (die plaatsvindt met abnormale fluoridering). Een verdere 100 jaar overhandigd vlak voor tandartsen vond een vergelijkbaar fenomeen in Colorado. Rond de komende veertig jaar, wetenschappers verricht uitgebreid onderzoek over de staat en bevestigd uitzonderlijke capaciteit fluoride om cariës te voorkomen.

Onmiddellijk na fluoride aan tandpasta voorkeur werd toegevoegd in de late jaren vijftig (en ook om de omgeving drinkwater materialen), begonnen de mensen het zien van een opmerkelijke verbetering in de strijd tegen tandbederf. Fluoride in tandpasta voorkomt de vernietiging van tandglazuur door remming van bacteriën en het versterken van de vloer van glazuur. Als aanvulling op de waterbron, fluoride vormen een robuust-calcium gebonden coating op de tanden, dus het verbeteren van de weerstand van het tandglazuur. Op een chemisch niveau, vervangt de normaal ontwikkelende hydroxypatite met fluoropatite, die aanzienlijk minder oplosbaar en dus veel beter bestand tegen verval.

is

Mensen hebben geprobeerd te bieden met de uitdaging van efficiënt reinigen hun tanden sinds ten minste 5000 voor Christus, met de nadruk op schuurmiddelen om weg te schrobben voedsel resten en tandplak. Egyptenaren gebruik van een crème gebouwd van mirre en water, samen met de schuurmiddelen in poedervorm van eierschalen, as van os hoeven en het vulkanisch glas puimsteen. Over de jaren, mensen door de wereld gebruikt schuurmiddelen zoals gemalen schelpen, botten, hoeven en horens van verschillende dieren, met verpulverd China en baksteen. De Romeinen zelfs extra menselijke urine om zijn ammoniak bleken kwaliteiten.
Door middel van de jaren 1800, hebben commerciële tandpoeders gewerkt met enorm-schurende bestanddelen, hoewel mensen vandaag de dag zelfs nu meestal schuur tand dankzij verval. De slijtage algemeen was veel te ernstig, schadelijk het glazuur. De Colgate Company en een organisatie die is opgericht door de tandarts Washington Wentworth Sheffield beide even in massa maken van een veel minder schurende tandpasta door de late jaren 1800, maar het was zelfs nu grotendeels ineffectief in het beschermen tegen verval rechts tot de toevoeging van fluoride vele decennia daarna.

Category: Dieten

Comments are closed.