Hou van de cassave en haar welzijn beloningen!

Cassave is van Braziliaanse afkomst

Cassave is van Braziliaanse afkomst en sinds wanneer Pedro Alvares Cabral aangekomen in Brazilië cassave is nu gewaardeerd door de Indianen die in dit artikel geleefd.

Being in eerste instantie uit noordoosten en centrale locaties van de staat, Brazilië is ‘s werelds grootste producent van cassave.

Er is zelfs een legende van Mandi, die moet een Indiaas echtpaar dat een langere tijd wachtte de komst van zijn een vrouw baby. Toen de dame werd geboren, gaven ze hem de titel van Mandi, wat meestal betekent ‘White’, door blijven geboren met vrij mild poriën en de huid. 1 werkdag werd ze ontzettend ziek en overleed, ondanks een poging alle dingen om haar te behouden. Zijn vader en moeder een besluit genomen om het te begraven in een hol midden, zodat ze konden worden afgesloten aan uw lichaam. Even huilde meer dan het graf van een dame die werd geboren daar plant. De wortel was zo duidelijk als de huid van Mandi, zodat ze de naam van de cassave plant.

Aanplant en de teelt van cassave

De teelt van cassave is van groot financieel belang als de belangrijkste koolhydraten bron voor duizenden en duizenden mannen en vrouwen, vooral in het creëren van landen. Brazilië heeft ongeveer twee miljoen hectare is een van de grootste producenten, de productie van 23 miljoen ton verfrissende cassave wortels. Het noordoosten gebied van oudsher gekenmerkt door polycultuur technieken, dwz een mengsel van cassave en andere soorten van korte cyclustijden levensmiddel, vooral bonen, maïs en pinda’s.

Momenteel is de behoefte aan cassave zetmeel (zetmeel) is aanzienlijk gegroeid , met name in de industriële sector van dit soort als het gebruik van zetmeel in de combinatie van tarwebloem om brood te maken, gericht op tarwe invoer te minimaliseren, maken van geld voor de staat.

Cassave, Manihot esculenta Crantz , is een struik die tot de Euphorbiaceae familieleden. Het meest cruciale onderdeel is de wortel van de plant. Rijk aan zetmeel, gebruikt in levensmiddelen en diervoeders, of als ongekookte producten voor vele industrieën. Aanvankelijk uit Amerika, misschien Brazilië, cassave was nu gecultiveerd door de Indianen op het moment van de ontdekking van de staat. Deze opereren biedt collectief vereenvoudigde technische details wilde voor de teelt van cassave, de onderzoeken succes gemaakt door de belangrijkste organen van de Countrywide Landbouwkundig Onderzoek.

Klimaat en bodem

Het wordt geteeld op het gebied van tropische en subtropische weer, met neerslag verschilt van 600 tot 1200 mm neerslag mooi verdeeld en een normale temperatuur van meer dan vijfentwintig C. Temperaturen onder vijftien C invloed de vegetatieve plant. Het kan worden ontwikkeld op een hoogte variërend van nabij zee bedrag tot duizend meter. Het is heel droogte tolerant en heeft brede aanpassing aan onderscheidende aandoeningen van lokale klimaat en soil.The bodems zijn de meest aan te raden diep met zeer goede afvoer van middelmatige structuur. Je moet uit de buurt van zeer hoge zandgronden en voor altijd houden overstroomd.

PLANTEN

Normaal geadviseerd voor het planten van mei tot oktober. Toch kunnen de planten worden voorgesteld op elk moment geleverd is er veel vocht aan de ontwikkeling van deze verzekeren stengels.

Spacing wordt beschreven als de afstand met betrekking tot de rijen van gewassen en met betrekking tot de vegetatie in de rij en verscheidenheid van de ene. mx. zestig m, eenzame rij en two.0mx 0,60 mx. zestig meter in dubbele rijen. De plaatsing van Thole in de grot is horizontaal op een diepte van vijf tot 10 centimeter, te maskeren met een lichte laag aarde.

Bemesting en LIMING

Er is bewijs dat cassave verdraagt ​​zure grond circumstances.Even zo, bodem moet worden geselecteerd, georganiseerd gecorrigeerd en effectief bevrucht, overeenkomstig het succes van chemische evalueren. De natuurlijke meststof en fosfaat reageren heel positief op de stijgende productiviteit.

Teelt

worden aanbevolen op regelmatige 5 wieden van het bos, 3 in de eerste instantie jr en 2 in twee jaren .

Ziekten en aandoeningen

De belangrijkste plagen zijn: mandarova, mijten, bedwantsen cashflow, witte vlieg, vlieg schieten, stengelboorder, termieten en mieren. De meest voorkomende ziekten zijn wortelrot, bacterievuur, superbrotamento, virussen. Bij detectie elke aanpassen gezondheid van planten, het advies inwinnen van de dichtstbijzijnde bevoegde lichaamsbouw. ​​

OOGSTEN EN Yield

De oogst moet in overeenstemming met de cyclus van het planten worden geïnitieerd en de diverse gebruikte handmatig voltooien met de aftrekbare roots.The de wortels geoogst moeten worden verwerkt door de markt in de eerste 20 vier uur, de uitstekende hun goederen niet in gevaar. Productiviteit kunnen verschillen met de rassen, culturele tactiek en de afstand die in de cultuur. Het genereren kan verschillen van 15 tot twintig ton per hectare. De industriële productie verschilt 25-30%, of een persoon ton wortels genereert ongeveer 300 kilo meel.

Nu het duidelijk hoe sterk is geweldig voor uw welzijn om plezier te krijgen van de voordelen van cassave, hoe over het begrijpen van een aantal recepten mee

Ingrediënten:

 • 2 kopje (s) (thee) van gekookte cassave (s) en geperst ( s)
 • twee cup (s) (thee) suiker
 • een kopje (s) (thee) uit eidooier
 • alleen veel boter
 • 200 theelepel (s) (oz) meel
 • een / 2 kopje (s) van portwijn
 • Planning:

  Combineer alle elementen en nmerode lepels (soep) van boter gelijk is aan de verscheidenheid van edelstenen gebruik gemaakt van. Giet het mengsel in de pan bekleed met stroop of boter en bak

  Generate:.

  tien porties

  Elementen:

  • 1 kg gekookte cassave (s)
  • twee unit (s) uit eidooier
  • 2 eetlepel (s) (eetlepels) boter
  • Bolognese saus en rijg
  • alleen voldoende geraspte kaas

  Voorbereiding:

  diner bereiden de cassave in gezouten drinkwater en ga op een sapcentrifuge. Plaats eierdooiers, boter en kneed perfect. . Maak de gnocchi en koken in voldoende kokend gezouten h2o tot aan ze verhogen de vloer
  Plaats op een schotel, te beschermen met vlees saus en bestrooi met kaas

  Generate:.

  10 porties

  Elementen:

 • twee apparaat (s) ei
 • een eetlepel (s) ( soep) zout
 • een eetlepel (s) (soep) suiker
 • een / twee cup (s) (tl) sojaolie Sadia
 • drie pil ( s) verfrissende gist
 • drie cup (s) (tl) melk
 • 4 kopje (s) (thee) van gekookte cassave (s)
 • acht beker (s) (tl) meel
 • Planning:

  gelijkmatig versla de eieren in de blender, zout, suiker, olie, bakpoeder en melk morno.Despeje het mengsel in een kom en beetje bij beetje verhoging van de cassave en kneden. Steek de bloem tot het deeg niet blijft plakken in de handen.
  Kneed perfect. Maak ballen en enable stijging veertig minuten. . Bak in ingevette pan in de verzengende oven niet voor dertig minuten

  Generate:

  dertig porties

  Als je eventuele vragen resterende over, ga door belangrijke informatie op cassave:

  • Cassave is een wortel met een aanzienlijke energie (honderd gram heeft een honderd en vijftig calorieën).

  • Het bevat minerale zouten (calcium, ijzer en fosfor ) en vitamine B complex

  • Het heeft een magere schors bruin van kleur, terwijl de binnenkant is wit.

  • Van januari tot juli is de periode van de cassave oogst.

  • Cassave is het hoofdvoedsel plan van de vele stammen van Indianen van Brazilië ..

  • Volgens het gebied van Brazilië heeft verschillende namen:. maniok, cassave, Castelinho, etc. Macambira

  • De bittere cassave is een giftige en niet kan worden geconsumeerd verstoken van de verwijdering van het gif.

  • De cassave meel wordt vaak gebruikt in de Braziliaanse keuken. Tapioca, voedingsmiddelen van Indiase afkomst, is gemaakt met cassave meel.

  • De polvillho wordt ook geproduceerd uit cassave.

  Dat is het, Hubbers, ik hoop dat je genoten en vertrekken uw opmerkingen! Proost!

  Category: Voedingsmiddelen

  Comments are closed.