How To Mouth ademhaling, snurken en Slechte Adem Quit

mond ademen vs Neus Respiratory

Een persoon zou veronderstellen dat de ademhaling is de ademhaling en dat zolang je de lucht in je longen door sommigen betekent dat het eigenlijk geen onderwerp hoe. Je zou versteld staan ​​om te studeren dat dit niet het scenario. Er is een verandering in de totale zuurstof absorptie. Wanneer luchtwegen als gevolg van de neus veel zuurstof kan worden opgenomen als de neus kleiner dus het duurt langer om uit te ademen via de neus dan wel door de mond. Er zijn andere onderscheidingen die we een kijkje bij nog verder op.

Bent u een mond adempauze of een neus adempauze?

Het het grootste deel zal nemen van mensen in de hele wereld zijn neus ademen. Meer dan dertig 40% van de personen zijn mond ademen. Adem je door middel van je mond of je neus? Im een ​​neus adempauze meeste van de tijd, maar er zijn periodes dat ik denk ademen door middel van mijn mond bijvoorbeeld als ik een kille of als ik ondernemen sommige zware lichaamsbeweging. Hiermee blik op de verschillen met betrekking tot de twee.

de neus ademen

Neuzen zijn gemaakt om te ademen als gevolg van. Ze hebben twee neusgaten die zijn onderverdeeld door het septum. Het septum behoudt de neusholten onafhankelijk. Het is bedekt met slijmvlies die de lucht verwarmt zoals de neus binnenkomt. Het is dit membraan dat slijm (veel meer normaal erkend als snot) produceert. Elk neusgat is bekleed met haren die lokken stof en vuil deeltjes. Wanneer sommige irriterende dit soort als stof komt in de neus van de neus begint te lopen met slijm of we niezen om zich te ontdoen van de deeltjes. Nog meer terug in de neus zijn er verkleinde haren geïdentificeerd als cilia, die hulp nog verder filter, bevochtigen en warm de lucht vlak voor haar aankomst in de longen.

Neus ademhaling handhaaft de kooldioxide , stikstofmonoxide en zuurstof fasen in het bloed. Het is een populaire misvatting dat de meest kritische element zuurstof. In echte simpele feit, zullen we veel minder zuurstof dan wij kooldioxide nodig. Hoewel het mechanisme van de ademhaling is om overtollige kooldioxide te verdrijven uit het hele lichaam en de cellen van zuurstof, het totale lichaam vraagt ​​alleen dicht bij drie% zuurstof efficiënt uit te voeren. Het hoeft niet hoeft te winkel deze zuurstof als de sfeer is meer dan 20% zuurstof. Het systeem anderzijds wil ongeveer six.5% koolstofdioxide en de atmosfeer slechts 0,3%. Vandaar het menselijk lichaam eisen fabricage en de opslag van kooldioxide in het bloed en longen. De stikstofoxide onthuld bij het inademen via de neus verhoogt de effectiviteit van zuurstof uitwisseling.

Sinds een groter formaat portie van de longen worden opgeblazen in de neus ademen, de bovenste en de Lessen lobben de Parasympathische Bezorgd methode is geactiveerd en dit helpt om je rustig. Het reguleert de spijsvertering en de hoogte van het hart en stimuleert de nieren en de lever.

mond ademen

Respiratory via de mond meestal maakt gebruik van alleen de bovenste lobben van de longen. Dit kan aan de slag een methode waarbij het sympathische zenuwstelsel Program, die u eventueel bekend als de strijd of vluchtreactie. Dit resulteert in adrenaline en cortisol aan je bloedbaan overspoelen en uw hart zou kunnen beginnen om te racen, dat is niet een goede detail wanneer je in feite niet in gevaar produceren van je gespannen, prikkelbaar, gefrustreerd en angstig. Ook de lachgas generatie gevonden met de neus ademen wordt omzeild als het niet is gemaakt in de mond. Dit betekent dat de lading van zuurstof uitwisseling is niet zo succesvol. Onderzoek is uitgevoerd die aantonen dat door ademhaling via de mond die een breder kanaal dan de neus, kooldioxide wordt veel te snel leidt tot de bloedvaten en aderen vernauwen gelanceerd. Dit beperkt zuurstof naar de cellen en bloed en zuurstof naar de geest heeft ook een effect op de halsslagader. Perslucht kan microben in de lucht en deeltjes mogelijk om in je longen als de trilharen in de neus niet vangen.

Susan Bailey 2013 Alle rechten voorbehouden

Category: Gezond eten

Comments are closed.