Is het van vitaal belang om een ​​hoektanden emaille schoonmaken?

Is het nodig om een ​​hond de tanden reinigen?

reinigen tanden van een hond is handig bij het voorkomen of verminderen van de ophoping van tandsteen. De opbouw van tandsteen (tandsteen) op het glazuur is aansprakelijk voor het grootste deel van de tandheelkundige problemen van honden ze zelden gaan door van putjes in het tandglazuur (cariës), is het grootste probleem voor de mens. De tanden meest meestal beïnvloed met tandsteen zijn de bovenste en het verminderen van hoektanden, de premolaren en de kiezen.

Tandsteen allerlei natuurlijke wijze uit de vooruitgang van de mondelinge microben op de tanden van het vangen van voedsel deeltjes (plaque) en de precipitatie van zouten: voornamelijk calcium hydroxyapatiet, uit het speeksel. Bij pups die hun email een heleboel, regelmatig wrijven gebruiken op de tand gebied minimaliseert tandsteen ontwikkeling. Om die reden pups die regelmatig kauwen botten, lastig biscuits en andere droge voedingsmiddelen, of gebruik ‘hond kauwt’, hebben doorgaans weinig tandsteen. Als een hond wordt gevoed delicate gerechten, dit soort als huisdier ingeblikt voedsel, vis of fijngesneden of gehakt vlees, het glazuur verwerven kleine put op, en honden consequent gevoerd op deze manier niet lang ophopen tandsteen.

Tandsteen wordt afgezet allereerste waarin de tand wordt gewreven minste – precies waar het voldoet aan de kauwgom. Deze ruwe stof vallen extra ziektekiemen en voedsel en irriteert het tandvlees, die op een bepaald punt resultaten in besmetting (gingivitis) en resulteert in een levendige roze of roze lijn eerder genoemde de tand. De tandsteen bij de eerste lijkt te zijn als als een oranje-grijze bovenrand op de tanden, maar in de tijd aanzienlijke massa’s zich ophopen die, indien niet uitgeroeid, kan vroeg of laat geheel verhullen een tand. Naarmate meer en veel meer tandsteen wordt afgezet, de zwelling wordt nog erger. Als het tandvlees zwelt uit de buurt van de tand, de wortels zijn onbedekt en micro-organismen zijn uitgerust om in de tand socket. Tenslotte, deze kan dus in grote infectie, een loskomen van de tanden en in sommige gevallen zelfs abcesvorming. Deze aandoening, erkend als parodontale ziekte, is zeer frequent in het speelgoed rassen.

Wanneer een pup heeft parodontitis is depressief, heeft slechte adem (halitose) en kwijlt veel meer dan de typische. Een losgemaakt tand kan duidelijk lijden creëren op het nemen van in, zodat de pup vermijdt uitdagende etenswaren en eet heel voorzichtig.

Om adequaat te nemen tandsteen (door kraken met tandheelkundige tang en gebruik te maken van een tandheelkundig schraper of ultrasone scaler), samen met een vrije tanden, vereist het gebruik van een basische verdoving. Dit kan misschien wil jaarlijks herhalen of zelfs veel meer regelmatig. Sommige verzorgen salons vaak proberen om zich te ontdoen van de verzamelde tandsteen uit de buitenste facet van de tanden van bewust honden, waarbij een haakvormige tandheelkundige schraper maar, zelfs terwijl ze gebruik maken van een neerwaartse actie op de tand, is er normaal gesproken de mogelijkheid dat een onverwachte motie van de pup zal veroorzaken deze metalen instrument om het tandvlees slash, die leiden tot klachten en bloeden. Natuurlijk zou het beter zijn om te sturen duidelijk van tandsteen, idealiter door aanpassing van het dieet programma en het leveren van vinyl kauwen ‘speeltjes’, maar het is ook een fantastische strategie om tand van uw hond consequent zichzelf reinigen. Dagelijkse reiniging is de voorkeur voor de bescherming tegen de terugkeer van de calculus, maar wekelijkse borstelbeurt is misschien bevredigend.

Een bescheiden, zachtaardige, tandenborstel van het kind, bevochtigd en ondergedompeld in tandpoeder, of een persoon die van de specifieke pet ‘ tandpasta ‘(tandpasta), is waarschijnlijk het grootst. Pups lijken punt extra menselijke tandpasta omdat het wasmiddel inhoud materiaal kan het schuim in de mond. Een fantastische anders is te vochtig gemaakte natriumbicarbonaat (zuiveringszout) poeder of crème van tandsteen of waterstofperoxide gebruiken. Het geluid van elektrische tandenborstels maakt ze ongeschikt.

Het huisdier moet op een tafel te houden, bij voorkeur in een situatie zitten met zijn tenen vastgehouden door een helper. De borstel moet echt goed worden verplaatst, maar ook krachtig op en neer en van facet naar facet. Reinig de buitenkant en binnenkant van de oppervlakken van elke toonaangevende en basis tand, betalen uniek belang aan het glazuur aan de achterkant weer van de mond op het niveau waar elke tand voldoet aan het tandvlees, maar stoppen eventuele bloeden gebeurt. Als het hondje niet zal toestaan ​​dat het gebruik van een borstel, een wattenstaafje of een vinger gewikkeld in comfortabele lap kan misschien worden toegepast, hoewel gewoon zorgen niet gebeten.

Category: Snel gewicht te verliezen

Comments are closed.