Is Werkgever-gecompenseerde Wellness Verzekeringen belastbaar?

De tarieven die uw werkgever betaalt namens u, maar behoud je contant geld, niet gedacht van de omzet. Je hoeft niet aan een door de werkgever vergoed tarieven voor jou, je man of vrouw en nabestaanden op uw belastingen te melden. Dit strekt zich uit tot ongeacht of de tarieven gecompenseerd waren voor groepsverzekering of een persoon plan of werden betaald toen je ontslagen.

Als u nodig hebt om de dop van uw persoonlijke algehele gezondheid verzekeringspremies en dan worden vergoed door uw werkgever, de prijs van de kwaliteit wordt niet beschouwd als belastbaar inkomen. Niettemin, de vergoeding moet exclusief voor welzijn dekking. Als uw werkgever betaalt u een vast bedrag dat is bestemd voor de zorgverzekering maar niet noodzakelijk te worden besteed die manier, dan het forfaitaire bedrag moet worden omschreven als inkomsten. Ook als de zorgverzekering strategie vergoedt u de omzet van medische zorg, hoef je niet te melden dat de winst.

Hoewel het bedrag dat u vork uit voor ziektekostenverzekering tarieven technisch aftrekbaar, is het van tijd tot tijd moeilijk om de drempel fase waarin je de aftrek kunt nemen bereiken. U kunt onder meer zaken als wellness verzekeringen tarieven onder de de gezondheid en fitness zorgkosten die aftrekbaar zijn als u itemize uw aftrekposten op Tijdschema A. U kunt echter alleen aftrekken van het totaal van uw zorguitgaven die boven 7.five procent van je veranderd bruto geld.

Zelf gebruikt medewerkers hebben het een beetje eenvoudiger. Een zelfstandige is uitgerust om al zijn algemene ziektekostenverzekering plan provisies voor zichzelf, zijn vrouw of man en hun rechthebbenden. De aftrek wordt onmiddellijk gemaakt van de zelf-werk winst zonder te beschikken om eventueel itemize aftrek of het bereiken van de seven.5 percentendrempel. Het wellness-dekking aftrek kan niet hoger zijn dan opgedaan inkomsten van de werknemer.

Begin in 2011, bedrijven uiteindelijk geïnspireerd om te beginnen uit de rapportage van de waarde van een personeel van gezondheid en fitness voordelen op W-2 verklaringen. Dit kwam over als onderdeel van de nieuwe landelijke wellnessbehandeling regelgeving. Hoewel de hoeveelheid betrokken is op uw winst-en verliesrekening, het is nog steeds niet beschouwd als geld. De som geschetst is voor uw beschikken over specifieke informatie en feiten.

Category: Voedingsmiddelen

Comments are closed.