Kapha Weight Reduction

in de ayurveda, dosha’s geven de perceptie in de identiteit van een individu beschikt over zo perfect als haar menselijke lichaam soort. Symboliseert het drinken van water en aarde kenmerken, Kapha dosha’s hebben gewoonlijk een zoete en liefdevolle karakter gemengd met een vergevingsgezind en barmhartig standpunt. Niettemin, melancholie, verveling en uitstel goed uiteindelijke kan leiden wanneer veel te sterk Kapha vermogen aanwezig is.

Aan normaal goed gemaakt met een robuuste lichaamsbouw, mannen en vrouwen met Kapha dosha bereiken lichaamsgewicht heel gemakkelijk en hebben moeite het verliezen van lichaamsgewicht. Carrying overheersende voorkeuren om de zintuigen van geur en smaak, mensen met veel te sterk Kapha energie kan mogelijk een neiging om te ervaren grote, opgeblazen, traag en lusteloos.

Bewustwording van wat triggers een onbalans in Kapha dosha is essentieel in te kopen om de totale menselijk lichaam weer in evenwicht te brengen. Ponden daling komt voor als een normaal gevolg zodra Kapha evenwicht wordt bereikt.

verzwaard door verslapen, te veel eten, gebrek aan training, ook veel programma en niet voldoende breed assortiment, een bepaalde manier waarop een individu met een overmaat aan Kapha dosha geserveerd kan worden is door middel van diepe ademhaling. Bewust brengen aandacht aan de ademhaling en met trage, diepe ademhalingen helpt opladen van de stofwisseling en tanken de lichaamscellen met eigentijdse zuurstof. Daarnaast proberen uit te vinden nieuwe beproevingen en aanhoudend deel te nemen in een soort van werkelijke fysieke oefening elke individuele werkdag zal helpen toegevoegd overgewicht vervagen afwezig. Oefeningen doen voor ten minste 30 minuten elk individu werkdag is van vitaal belang voor Kapha overgewicht daling.

Er zijn andere manieren om te helpen stimuleren een trage Kapha stofwisseling. Het ontdekken van benaderingen van de Pitta top kwaliteit van de open haard te verhogen aan het dieet regime is nuttig. Bijvoorbeeld, kokend H2O en nippen het de hele dag wordt voorgesteld. Dit geeft een Kapha bepaalde persoon een geleidelijke gevoel van verbeterde warmte en elektriciteit, wat vooral gunstig voor Kapha in het winterseizoen. Het consumeren gember thee helpt ook bij de spijsvertering.

Ontbijt is optioneel voor een individu met Kapha dosha. Drinken verzengende drinkwater met citroensap en honing, of inname van gember thee is voldoende om een ​​Kapha dosha waarschijnlijk tot aan de lunch te behouden. Als het ontbijt wordt gezocht, eet een persoon corn muffin met een vleugje honing of een warme stoofpot gebouwd met appels, peren, perziken en bessen. Warmte appel cider is ook raadzaam.

De zwaarste maaltijd voor een Kapha persoon moet echt lunch. 50 procent van de maaltijd moet echt bestaan ​​uit verse groenten dit soort als erwten, spinazie, asperges of witloof. Gekookt compleet granen en rogge crackers moeten worden gegeten, en ongeveer 20% van de lunch voedsel zou moeten bestaan ​​uit eiwit dit soort als gekookte eieren, haan of kalkoen. Bijzonder praktisch in Kapha gewichtsverlies is quinoa, dat superieure zinkgehalte heeft.

Als een late middag snack, gedroogde vruchten of zonnebloem-en pompoenpitten wordt geadviseerd. Warmte groentesoep gekruid met komijn wordt aangemoedigd voor het avondeten. In levensmiddelen voorbereiding, check out om kruiden betrekken van dit soort als kurkuma, sesam en fenegriek, die waardevol voor voedzame spijsvertering zijn.

Voorkom levensmiddel beschouwd te verergeren Kapha dosha, en vervolgens zal geen steun in Kapha vet verlies. Deze voedingsmiddelen bevatten dingen zoals chocolade, zoete gebakjes en overvloedige, kille desserts. Voorkom vette, zoute, gefrituurde etenswaren, alcoholische dranken en zuivel producten.

Category: Snel gewicht te verliezen

Comments are closed.