Kat Tooth en parodontale kwaal

Cat tand zijn bedoeld voor het grijpen, het verminderen, scheuren en versnipperen. Als een kat grijpt een stuk vlees met zijn entree klauwen, bijt hij op het met zijn 4 hoektand, schaar het vlees in tussen weer zijn tand, en scheurt een mond die hij slikt met uit kauwen.

Slechts een van de eerste aanwijzingen van mond kwaal is een mislukking te consumeren. Dit wordt veroorzaakt door pijn in de mond alternatief dan vermindering van eetlust. De kat zal vaak zitten rond zijn levensmiddel, waardoor elke indicatie dat hij wil proberen te eten. Hij kan heel goed zelfs pick-up een stuk van voedsel en dan vallen het. Als u probeert om te kijken naar zijn mond zal hij meestal trekken weer en de strijd om weg te komen.

Nog een indicatie van klauwzeer kan een onverzorgde vacht. Omdat hij werkt met behulp van zijn mond voor zelf-verzorging, elke nood in het gewoon kunnen belemmeren of stoppen deze gewoonten. Ongewenste adem en kwijlen kan een andere indicator van mond kwaal te zijn. Deze twee aspecten gezamenlijk algemeen tonen stomatitis of gingivitis. Belabberde adem op zichzelf kon parodontale aandoening

De meest voorkomende ziekte in de mond van de kat is parodontale ziekte onthullen.. Alle katten die in echt hard drinkwater plaatsen uiteindelijk tandsteen vlekken krijgen op hun tanden. Tandsteen is een zwartbruine of tan vlek dat is een mengsel van calcium-fosfaat en carbonaat met organische en natuurlijke inhoud. Wanneer mogen accumuleren het verandert in gemineraliseerd en soorten een moeilijke ruig gebied in de buurt van het tandvlees. Dit wordt vaak aangeduid als plaque of tandsteen. Kleinere vakken soort waarbij de calculus en tandvlees, waar bacteriën groeit en voedt zich gevangen voedsel. Onvermijdelijk, deze zakken komen worden besmet, het tandvlees ontwikkelen tot zacht en papperig en beginnen weg te ebben. Hierdoor kan een een infectie aan te vallen de zwakste positie van de tand waar het cement voegt zich bij de parodontale membraan. Spoedig na een tijd zal de bot wijken, de wortel ontwikkelen tot onbedekt, en de stabiliteit van de tand wordt vergoten. Zo uitgebreid als vijftig% van de wortel is verankerd in het bot, kan fantastische mondhygiëne misschien wel helpen redden van de tand.

Normal kauwen op taaie inhoud reinigt het glazuur en vermindert de kans op calculus ontwikkeling. Het stimuleert ook de circulatie van speeksel die up is gemaakt van antibacteriële enzymes.This is de belangrijkste verklaring waarom katten die een zachte ingeblikt voedsel voedsel plan te behouden zijn meer geneigd om tandbederf volgende vijf jaar. Het is ook prompt geweest dat sommige katten zijn veel meer vatbaar voor parodontale conditie dan andere individuen. Amplified kans componenten lijkt te gebeuren tussen katten die last hebben van herhaalde virale respiratoire bacteriële infecties, en katten die zijn blootgesteld aan de leukemie virus.

Een offensief mond geur is meestal 1 van de eerste tekenen van parodontale conditie. Het kan enige tijd aanwezig zijn, en zelfs goedgekeurd typisch. Andere kenmerken van een kat met parodontale aandoening is de weigering om te consumeren, ponden reductie en een onverzorgd algehele look.

Als je goed oogopslag ziet u tandsteen deposito’s zien op de premolaren, kiezen en honden emaille. Spanning versus het tandvlees veroorzaakt bijna meestal pus uit te stralen uit de zakken samen met het glazuur. Dit is een indicatie van gingivitis.

Een uitstekend aanbod van of tandheelkundige problemen onopgemerkt blijven totdat ze resulteren in belangrijke signalen. Katten weerstaan ​​assessment, voornamelijk tijdens het worstelen van een pijnlijke mond. Daarnaast zijn ze vaak te trekken en op zoek naar afzondering.

De remedie van parodontale ziekte in de kat moet het algemeen te beginnen met een grondige reiniging van de mond, het herstel in een in de nabijheid van standaard verdrukking. Het gaat om het verwijderen van tandsteen en tandsteen, drainage van pus zakken, en polijsten van de tanden. Later op de kat echt worden geplaatst op een antibioticum. Deze originele behandelmethode wordt meestal gedaan door een veteranarian. Het voldoen aan de nabehandeling methode moet een woning software van zeer goede mondhygiëne waarbij de tanden dagelijks worden schoongemaakt en wekelijks geborsteld te nemen. Feed droog kattenvoer maaltijden die kauwen bevordert en stimuleert de speekselvloed. Speeksel bevat stoffen die mond kiemen worstelen. Gratis tanden, die waarin een stuk minder dan 50% stevig zijn verankerd in het bot moet worden geëxtraheerd.

Vermijden van Cat tand complicaties moet echt het volgende plan van een goede mondhygiëne bevatten .

een – Geef uw kat een beetje iets om op te kauwen op zijn minst het moment of 2 keer per week. Een kat kan worden geïnspireerd om op te kauwen op een substantiële kluif met een heel klein beetje vlees die overblijven op. Vermijd lange botten die kan solinter, zoals ribben of kip botten

twee -. Neem tandsteen door het poetsen van de tanden met een 3% waterstofperoxide oplossing, of een optie van een% zoutzuur. Bevochtig een taaie stof met de oplossing en dan scrub de tanden krachtig, speciaal aan de buitenkant van het huis en naast het tandvlees waar vlekken zijn zwaarste

3 – Poets tanden en het tandvlees van uw kat met regelmatige tussenpozen. 2 keer een periode van dertig dagen kan misschien genoeg. Meer volwassen katten zullen nodig hebben om hun teet geborsteld extra meestal. In typische, katten punt om tandenborstels en de smaak van tandpasta. Gebruik een remedie samengesteld door het opnemen van een theelepel zout en een theelepel bakpoeder een kopje H2O. Bevochtig een rogh doek en wikkel het in de buurt van uw vinger. Schuif uw vinger in zijn wang en schrobben zijn tand en tandvlees krachtig, waarbij unieke aandacht voor het buitenleven oppervlakken

. Referenties: Huis Veterinaire handboek De Eigenaar van de Kat door Delbert G. Carlson, DVM en James M. Giffin, MD – 1 Versie

Category: Supplementen

Comments are closed.