Moeilijkheden veroorzaakt door Impacted Kennis Tanden

‘Je hebt een paar beïnvloed kennis tanden’ hebben de tandarts wees naar de perfect belichte x-ray in de tentamenzaal. Zoals ik destijds de x-ray kon ik niet bedenken hoe tanden als die onder het oppervlak van het tandvlees kon ontwikkelen. Een enkele tand werd in hoofdzaak liggen zowat volledig horizontaal in een vreemde zaak dat vrijwel groteske verscheen. De tandarts later besproken dat die tand ervaren de waarschijnlijke van het vernietigen van een mijn kiezen door eroderen weg het bot.

Kennis tanden zijn niet zo onconventioneel, ze zijn gewoon ‘derde kiezen’ die groeien aan de ongelooflijk achterkant van de mond. Er zijn meestal vier kennis email, twee op de bovenkaak en twee op de onderkaak. Zij kunnen typisch uitbarsten, maar als er rond verdringing of indien de unieke een kleinere mond kunnen zij misschien blijven onder het tandvlees (beïnvloed). Kennis emaille gewoonlijk beginnen stijgen op de leeftijd van negen. Dan rond de leeftijd van 14 zij worden uitgevoerd stijgen. In de later tieners leeftijden tot de leeftijd van vijfentwintig zouden ze ten slotte uitbarsten, totdat theyremain beïnvloed.

Beïnvloed verstandskiezen blijven gevangen in het bot in de eerste plaats omdat de volgende kiezen niet hen in staat stellen te kunnen uitbarsten. Wanneer een beïnvloed tand duwt uit de weer van een tweede molaar het leidt vaak tot grote schade geïdentificeerd als ‘oproep erosie ‘. Mag Dit soort vernietiging misschien leiden tot unrestorable pijn naar de 2e kiezen en de behandeling om te proberen te herstellen van de tand kunnen zijn gecompliceerd.

Beïnvloed kennis tanden kan heel goed ook leiden tandvlees bacteriële infecties. Bacteriën kunnen eventueel het werk zijn weg in de buurt van de tweede molaren en voeren hun weg naar de kroon van de getroffen glazuur resulteert in een infectie. In dit soort gevallen kan het tandvlees precies waar de impact kennis emaille zijn misschien wel ontwikkelen tot ontstoken en gezwollen. Normaal gesproken dit soort symptomen kan heel goed worden verward met de precieze verstandskies proberen om het werk te doen hun weg naar boven het tandvlees.

Dit soort tandvleesinfecties wellicht daarna uitbreiden naar de kaak soms zelfs het veroorzaken van een bot infectie die onopgemerkt zou kunnen gaan voor redelijk wat tijd. In ongewoon scenario, kan dit soort van bacteriële infecties en de wang of de nek bevatten . Beïnvloed kennis tanden kan mogelijk leiden tot koorts, zwellingen in het gezicht, problemen met slikken samen met vraagstukken openen van de mond.

Beïnvloed wijsheid emaille moeten worden opgeheven wanneer ze verschrikkelijk zijn geplaatst of wanneer die leidt tot problemen. Als u in boven de leeftijd van 30 en uw verstandskiezen hebben in geen geval veroorzaakt u problemen is het niet waarschijnlijk dat ze zullen leiden tot moeilijkheden in de nabije toekomst. Neem contact op met uw tandarts of krijgen verwezen naar een kaakchirurg voor een analyse.

Wisdom tand werden heel handig als mensen jagers zijn geweest, inname van een aanzienlijk harder dieet plan. Vele honderden jaren geleden, mensen ervaren ook veel veel groter en voor een langere tijd kaken uitgerust om snel tegemoet te komen dit soort emaille. Vandaag, kaken zijn een heleboel extra verkleinde, maar verstandskiezen toch oppervlak. Dit soort tand kan heel goed leiden tot een in sommige gevallen extra overlast dan extra voordelen, om die reden, zijn ze vaak superieure off uitgeroeid dan resterende schade de gezondheid van het tandvlees en andere omliggende glazuur ..

Category: Dieten

Comments are closed.