Overgewicht Decline Assist: Top tien Superfoods – # negen Quinoa

Quinoa voor Enhanced Gepersonaliseerde algehele gezondheid

Quinoa is gebruik gemaakt van als een superfood in de Zuid-Amerikaanse Andes gezien het feit dat, op zijn minst, drie, 000 BC De Inca’s, die zich op het zaad van hun individuen en legers robuuste, dacht van quinoa aan de te handhaven ‘moeder van alle granen.’ Deze prachtige superfood is zelfs aangeduid als ‘het goud van de Inca’s.’ Hoewel het op grote schaal wordt gedacht aan een graan, quinoa is in wezen het zaad van de Chenopodium plant, die een familielid van beats, spinazie en snijbiet.

Het was niet tot 1984 dat quinoa aan de Verenigde werd ingevoerd Staten. Gezien het feit dat dan, het is langzaam maar zeker een erkenning verkregen onder welzijn voedsel liefhebbers als een eigenlijk een van een soort superfood. De bescheiden zaad of graan is slechts ongeveer 2 mm in diameter en is zeer flexibel. De toevoeging van quinoa in je eten plan kan u ongetwijfeld geven met lichaamsgewicht daling helpen, dat is gericht op het verhogen van uw eigen gezondheid en fitness.

Gezondheid en fitness positieve aspecten van de Quinoa

Wat helpt om quinoa dit soort van een gezonde optie is het eiwit levert. Het eiwit van hoge kwaliteit van quinoa wordt beschouwd op een lijn met het eiwit van hoge kwaliteit van de melk. Dit is omdat quinoa, in tegenstelling tot de meeste granen, bevat alle 8 essentiële aminozuren die nodig zijn voor weefsel vooruitgang en correctie. Niet alleen is de ‘moeder van alle granen’ hoog in eiwit, maar het is ook zeer minimaal in extra vet. Ook, quinoa aanzienlijk mangaan, die functioneert als een ziekte en kankerbestrijdende antioxidant in het menselijk lichaam. Andere essentiële voedingsstoffen die quinoa levert zijn:. Magnesium, vezels, calcium, riboflavine, koper en kalium

Omdat quinoa-eiwit verpakt presenteert vegetariërs met een geweldig alternatief voor de eiwitten in vlees . Bovendien, quinoa levert een alternatief voor mensen die allergisch zijn voor tarwe en die lijden aan coeliakie stoornis. Dit komt omdat de super zaad geheel helemaal gratis is glutten.

Koken Quinoa

Quinoa kan klaar zijn in een verscheidenheid van manieren. Het kan worden toegepast in zeer hete ontbijtgranen, chili, salades en stoofschotels. Het kan ook worden gebruikt om rijst en andere granen te wisselen en soepen verdikken.

Voorafgaand aan het koken quinoa, is het essentieel dat je helemaal schoon de zaden in te kopen om de saponine die jassen ze te verwijderen. Saponine kan leiden tot een bittere smaak en het wrak van uw eten. Gewoonlijk zal de quinoa grondig gespoeld en gewassen vóór moment gekocht, is het echter verder voorgesteld om het schoon helemaal opnieuw vooruit plannen om te verzekeren dat alle saponine wordt uitgeroeid. Om de quinoa te wassen, gewoon perfect in een zeef en spoel het grondig voor een aantal minuten.

Koken quinoa is ongelooflijk eenvoudig. Het kan worden bereid en klaar om te proberen te eten in vijftien minuten of aanzienlijk minder. Bij het maken van quinoa, gebruik dan een verhouding van een: 2, quinoa tot water

 • Include quinoa en water om saus pan
 • h2o Carry aan de kook
 • <. li> Lessen vuur lager en laat

 • Behandel en kook het diner tot drinkwater wordt geabsorbeerd (10-vijftien minuten)
 • Een kopje rauwe quinoa zal vier koppen genereren gekookte quinoa.

  * Quinoa kan worden ontdekt in de sectie natuurlijke voedingsmiddelen van een grote donjon supermarkt. Echter, sommige handelaren ook niet quinoa. Als dat de omstandigheid, zijn er een heleboel alternatieven voor quinoa kopen on line.

  Quinoa met Veggies

  quinoa recept komt uit feminiSh op allrecipes.com.

  Stoffen

 • 1 kopje quinoa
 • 3 kopjes water
 • 1 snufje zout
 • drie eetlepels olijfolie
 • drie teentjes knoflook, fijngehakt
 • 1 karmozijnrood paprika, fijngesneden
 • 1/two kopje maïs kernels
 • 1/two theelepel komijn
 • een theelepel gedroogde oregano
 • 2 groene uien, fijngesneden
 • instructies

  1. Lever de quinoa, drinkwater, en een snufje zout aan de kook in een steelpan. Lessen warmte tot medium-minimal, dekking, en sudderen rechts tot de quinoa gaar is, ongeveer twintig minuten. Op het moment bereikt, laat een zeef, en apart gezet.

  twee. In de tussentijd, de warmte van de olijfolie in een pan boven medium warmte. Roer de knoflook toe en bak tot aan de knoflook zacht en de aroma mellows, ongeveer twee minuten. Verhoog de roze peper en maïs laat verder koken rechts tot de paprika zacht wordt, ongeveer 5 minuten. Periode met komijn, oregano, zout en peper, en voor te bereiden diner voor 1 ogenblik veel meer, roer er dan de gekookte quinoa en groene uien. Serveer verzengende of koud.

  Dit recept biedt vier porties en kan bereid zijn om in te nemen in dertig minuten.

  Category: Voedingsmiddelen

  Comments are closed.