Papaya Voordelen: Welzijn en Voeding

Papaya is een snel groeiende plant die maximaal kan ontwikkelen tot drie m zowat elk jaar. Oorsprong van de papaja teelt wordt geacht in Zuid-Mexico en Costa Rica. Van de volledige internationale producton, is 3.000.000 ton gemaakt door India op je eigen dat is de leider in papaya fruit productie.

Brazilië, Mexico, Nigeria, Indonesië, China, Peru, Thailand en de Filippijnen zijn andere primaire producent van de papaja. Christopher Columbus genoemd naar de vrucht papaja plant als ‘de vrucht van de hoeken’ naar alle waarschijnlijkheid omdat van de weelderige stijl van de vrucht.

Papaya kreeg de naam ‘De boom van het bestaan’ door Maya’s. Deze mensen aanbeden papaya om zijn geneeskrachtige telt in werkdag werkdag levensstijl. Papaya () behoort tot het genus van de plantenfamilie Caricaceae en ook bekend onder de namen van dit soort als papaja, of onfatsoenlijk.

‘lechosa’ een uitdrukking, gebruikt voor de latex of melkachtige sap geïntroduceerd door plantaardige stukjes papaja boom, staat bekend om papaja in de Dominicaanse Republiek.

Gezondheid en fitness extra voordelen

Al de eerder genoemde elementen op de grond van de papaja plant worden toegepast voor medicinale functies. Papaya is gebruik gemaakt van een van beide in de vorm van gefermenteerde papaya, natuurlijke thee, tabletten of vers fruit.

een. Zal bijdragen tot een verbetering spijsvertering: Enzymen ‘papaïne ‘en’ chymopapaïne ‘ontdekt in papaya zijn zeer praktisch in vertering van voedsel items. Papaïne enzym breekt de eiwitten van de maaltijden in aminozuren.

twee. Versterkt het immuunsysteem proces: Papaya versterkt het immuunsysteem en voorkomt dat de terugkerende verkoudheid en griep

3.. Stopt cholesteroloxidatie: Papaya is erkend om cholesterol oxidatie te voorkomen om de reden dat van haar grote antioxidant materiaal

vier.. Vermindert artritis ernst: Het vermindert ook de ernst van reumatoïde artritis en artrose

5.. Treats darmziekten: Papaya wordt beschouwd als om de darmen te stimuleren hele constipatie en nuttig zijn bij de behandeling van inflammatoire darmziekten disorders.Having papaya stopt opgeblazen gevoel, indigestie, vermindert zwelling, pijn en oedeem

.> six.Replenishes zeer goede bacteriën en vernietigt parasieten: Papaya sap vult de goede darmbacteriën vernietigd door de antibiotica gebruikt voor de behandeling van conditions.Analysis wetenschappelijke tests hebben aangetoond dat papaïne het enzym kan intestinale ruïneren parasites.Being een proteolytische enzym , papaïne verteert inert (niet-woonachtig) eiwitten zoals darmparasieten (meestal eiwitten) en veroorzaakt parasiet sterven

zeven Slipped Backbone Disk:.. chymopapaïne wordt aanbevolen voor genezing van gleed wervelkolom en beknelde zenuwen. Veiligheid van toediening van enzym blijft zelfs nu een zorg voor wetenschappers.

acht. Verlaagt kans op macula degeneratie: Onderzoek onderzoek uitgebracht in de beschreven dat drie of extra porties papya per dag in vergelijking met 1.five porties verminderde dreiging van leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD), de voornaamste induceren van het gezichtsvermogen daling in meer volwassen oudere mensen.

9. Keert letsels door prostaat uitbreiding: Taak van de papaïne verblijft onderzocht eventuele in het verlichten van acute prostaat ontsteking, managing Herpes en het nut in scenario’s van benigne prostaathyperplasie (BPH). Rectale laesies veroorzaakt door intense prostaatvergroting hierboven zevenennegentig pct van de heren in wetenschappelijke experimenten in Rusland gekeerd door papaïne behandelmethode gericht.

tien. Gebruik in enzymtherapie: Caricain en chymopapaïne, van papaya latex worden geanalyseerd op geschiktheid in enzymtherapie in glutenintolerantie

Dietary profiel:. Distinctive installatiedelen zoals stengel, bladeren en vruchten hebben een groot deel van latex die rijk aan papaïne (plantaardige pepsine, een combinatie van eiwitten enzymen) en chymopapaïne. Echter, zowel de enzymen verdwijnt met het rijpen van fruit.

Papaja’s zijn welvarend in anti-oxidanten, mineralen en fiber.Papain, een enzym uit de gedroogde latex, staat beschreven in de vruchten en andere elementen van de papaja boom wordt gewonnen voor gebruik in voedingssupplementen voedingssupplementen.

Hogere voedingswaarde van de tropische vruchten en haar rijkdom aan geneeskrachtige eigenschappen helpt het een waardevol fruit gewas, zoals blijkt uit de 6 miljoen ton volle eenmaal -a-jaar generatie in de planet.Richness van papaya fruit in verschillende vitamines, antioxidanten, mineralen via de voeding en vezels kan het zeer voedzame vrucht te maken.

Het is een uitstekende bron van vitamine A en C fantastische aanbod van voedings- mineralen kalium, foliumzuur, vitamine E, K, flavonoïden, caroteen en dieet fiber.Small calorieën, kleinere totaal van calcium, ijzer, riboflavine, thiamine en niacine en natrium helpt het fantastische fruit voor gebruik.

Zaden , pulp en de huid van de vrucht veel polyfenolen. Antioxidant bereiken in fruit worden verondersteld te verbeteren met de rijping van de fruit.Unripe fruit en jeugdige bladeren van de papaja hebben een alkaloïde stof erkend als carpaine. Glycosiden ‘sinigrine’ en ‘caricin’ zijn blootgelegd in de zaden van de papaya fruit.

Category: Gezond eten

Comments are closed.