Professionals en nadelen van een Health Terugbetaling strategie

HRAs helpen redden personeel dollars in een flink aantal benaderingen. Als een werknemer betaalt voor aspect van zijn zorgverzekering, zullen die mensen betalingen afnemen met een groter eigen risico benadering. HRAs bieden een manier om uit vork voor prijzen in de gezondheidszorg tot de verzekering ‘kicks in’ direct na het eigen risico. De inkomsten financiering van de rekening kan uit de brutowinst van de werknemer worden uitgesloten en vergoedingen zijn fiscaal volledig gratis voor goedgekeurde uitgaven voor gezondheidszorg. Niet-gebruikte middelen kunnen rond worden uitgerold naar de daaropvolgende 12 maanden, indien de werkgever zet het op die manier. Workforce hoeven niet te worden gevoerd door een algehele gezondheid systeem om deel te nemen en kunnen worden vergoed voor alle gezondheids-en fitnessprogramma, hen toelaat om de gezondheid en fitness verzekering die beste presteert voor hun volk.

verkrijgen

tegenstelling tot welzijn behoud van rekeningen, die handen van de medewerkers zijn, werkgevers regelen HRA accounts. Zij bepalen welke professionele medische kosten zullen worden gedekt, als deze onverwachte noodsituatie huisbezoeken of geen recept vergoeding. De bedrijven erachter te komen of ongebruikte middelen zullen rollen over de toekomst jr, en ze kunnen beslissen niet te bieden het te bereiden op alle. Als een personeel verlaat haar baan, hoeft de HRA geld niet gaan met haar.

Door een HRA vastgebonden aan een aanzienlijke aftrekbare algemene gezondheid te bereiden, werkgevers helpen geld te besparen op verzekering plan tarieven. Element van die persoonlijke besparingen kan gebruik worden gemaakt van de HRA te financieren zodat werknemers geen aanvullende economische stress. De werkgever betaalt de vergoedingen als ze plaatsvinden, en de bijdragen van de werkgever zijn fiscaal aftrekbaar. Met HRAs, bedrijven weten hun uiterste best algehele medische behandeling te krijgen uitgaven en medewerkers studeren veel kritischer in het betalen van hun ziekenfondsen, die helpt reguleren uitgaven te zijn. Bedrijven profiteren van het plan veelzijdigheid, die hen in staat stellen om de voorwaarden voor het fonds dit soort als de hoeveelheid geld, kosten beschermd en jaarlijks roll-boven hoeveelheid geld, indien aanwezig.

Met HRAs, moeten bedrijven zich houden aan specifieke beleidsmaatregelen, zoals COBRA, ERISA en HIPAA bepalingen. HRA vergoedingen aan personeel van Medicare leeftijd, moet volgen Medicare Secundaire Payer rapportage behoeften. HRAs een derde-sociale bijeenkomst beheerder vork uit claims en een erkende openbare accountant die klinische richtlijnen belasting begrijpt om het beste fiscale krachten krijgen te eisen. Bedrijven moeten echt zorgen dat het personeel volledig te erkennen aan de voorwaarden van de te bereiden.

Category: Gezond eten

Comments are closed.