Psychologie van het geloof: Heeft geloof toe te voegen aan de geestelijke gezondheid?

huidige wetenschappelijke tests hebben geadviseerd dat mannen en vrouwen die spirituele overtuigingen te behouden hebben veel betere psychische gezondheid dan mensen die dat niet doen. Niettemin, sommige mannen en vrouwen hebben tegengestelde gezichten, waarin staat dat het niet voordelig is en dat religie een indicator van geestelijke ziekte op zichzelf. Ja, is het geloof echt bijdragen aan een goede psychologische welzijn?

Veel modieuze psychologen hebben bijgedragen aan het plan dat religie beloningen psychisch welzijn. Clay Routledge Ph.D (psychologytoday.com) suggereert dat zelfs als filosofen het bestaan ​​van God hebben weerlegd zo’n honderd jaar geleden, religie is toch geliefd in heel wat stukken van de aarde en een van de motieven voor dit is vanwege zijn voordelen aan psychisch welzijn. Hij gaat dan verder met te zeggen dat het geloof kan worden gevonden om optimisme te onderschrijven, versterken het gevoel van eigenwaarde, en zich verzetten tegen de emotie van wanhoop en existentiële bedreigingen. Religie biedt antwoorden op ogenschijnlijk ingewikkelde en onheilspellende vragen die in hun bestaan ​​een gelovige meer zekerheid en positiviteit biedt.
In 1997 Kenneth Pargament gemaakt van een vragenlijst om religie te evalueren in het omgaan benaderingen voor veeleisende of harde situaties in iemands levensstijl (geïdentificeerd als de RCOPE). Hij maakte gebruik van de vragenlijst op hogeschool of universiteit studenten die zijn post door belangrijke negatieve bestaan ​​bijeenkomsten. Uit de commentaren, Pargament vond dat er drie raveelsysteem soorten: Collaborative (samenwerken met God in te kopen om te bieden met de stam), uitstellen (beschuldigen God) en self-directed (niet met God). De collaboratieve methode werd ontdekt het meest waardevol voor psychische gezondheid en fitness te worden als personen met de allerbeste psychologische algehele gezondheid werden ontdekt om dit soort gebruik. Nochtans, kunnen sommige mannen en vrouwen beweren dat de vragenlijst niet legitiem illustratie van de url rond religie en geestelijk welzijn.
Carl Jung , een beroemde psychiater verbonden psychoanalyse, hield heel gunstig uitzicht van het geloof . In de early1900s, verklaarde hij dat geloof is een organische, menselijke drang die voortkomt uit het collectieve onbewuste (een element van uw onbewuste dat uw essentiële behoeften behoudt en creëert foto’s om deze dromen te vervullen). Jung theorie dat geloof was voordelig en dat ons hoofd maakt deze archetypen van God. Om dit verlangen naar geloof zou over psychologische problemen te brengen niet aan, Jung verklaarde. Hoewel dit lijkt optimistisch, veel experts hebben weerlegd Jungs theorieën sinds hij ervoer wijds uitzicht op empirisch bewijs en spirituele ervaringen die experts geloven niet dat legitiem zijn.

Hoewel veel psychologen zeggen dat religie heeft een gunstig effect hebben op psychologisch welzijn, sommige mannen en vrouwen beweren dat het normaal gesproken niet constructief.
Albert Ellis (1980), een Amerikaanse psycholoog die bekend staat om de bouw van de Rationeel Emotieve Gedragscode Behandeling, schreef dat het aanzienlijk minder geestelijke [patiënten] zijn, de extra emotioneel gezond zullen ze geneigd te zijn. Hij debatteerde met een heleboel andere psychologen boven geloof en werd erkend voor trots dat het eindelijk bijgedragen aan psychische nood en dat vrome religiositeit leidde tot emotionele problemen.
De meest bekende voorstander van deze check out is Sigmund Freud , de vader van de psychoanalyse. Freud legde uit dat religie in feite een collectieve neurose ‘als gevolg van verdrongen schuldgevoel en seksuele trauma’s optreden aan psychoseksuele stadia van groei. Hij verklaarde dat religie op zich is een psychische aandoening en dat het geen voordeel geestelijke welzijn. Hij schreef veel boeken over het onderwerp zoals Mozes en Monetheism en Totem und Tabu.

Toch zijn er een aantal filosofen en psychologen die niet vastgemaakt gevoel op William James (hebben 1902), voor het geval, zei dat er is in evenwicht en ongezonde strategieën op het krijgen van religieuze. Dit kan betekent dat religie zo effectief of niet hangt af van het individu en de energie van hun geloof. Iedereen die gelooft sterk in het christendom kan worden gemeld extra geestelijk evenwichtiger dan iedereen die soepel in de richting van het christendom en gaat naar de kerk op de gelegenheid te zijn. Het kan echter worden gemeld (en psychologen hebben uitgelegd) die krachtige toewijding heeft veel meer van een nadelige invloed op de psychische gezondheid dan religie in mindere soort. Zillboorg (1966) beweerde dat religie iets dat moet niet worden onderworpen aan psychologisch onderzoek

Geloof is slechts een ‘geloof’ en dus geen sluitend bewijs -. is er toch om een ​​sluitend bewijs op zijn, ongeacht de vraag of religie serieus behaalt het hoofd of niet .

Category: Snel gewicht te verliezen

Comments are closed.