Psychologische algehele gezondheid kan worden verbeterd door het beëindigen van een negatieve carrière

Aan het begin van de 12 maanden dat ik mijn positie, omdat van een slechte werking van de functie. Mijn psychologische algehele gezondheid worstelde en ik gelegen ik ervaren kleine zelfvertrouwen, elektrische stroom of wilt u een verdere loopbaan te verkrijgen. Het goede nieuws is, ik had een superieure totaal van kostenbesparingen en toen mijn wanhoop werd aanzienlijk ontwierp ik de vastberadenheid om mijn beroep te stoppen.

Een aantal spannende nieuwe studie van Australische heeft ontdekt dat ik niet op je eigen in het gevoel dat het beter was om met een positie dan blijven gebruikt in een negatieve positie. Het longitudinale onderzoek van 7000 mensen vonden dat een vreselijk gecompenseerd, slecht ondersteund, of onzekere baan, kan extra gevaarlijk zijn voor je mentale welzijn dan het krijgen van werklozen.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de Centrum voor Mental Wellness Onderzoek op de Australische Countrywide College (ANU). Hij onderzocht hoe de ‘psychosociale kwaliteit’ van een baan effecten op psychisch welbevinden resultaten door te kijken naar gebieden dit soort als emotie gewaardeerd, behoeft wat beheer, vraagt ​​om en complexiteit, beroep onveiligheid, gebrek aan steun en oneerlijke pay out. Ook in tegenstelling hoe een slechte hoogwaardige taak vergeleken met de gevolgen van werkloosheid op de geestelijke algemene gezondheid van een persoon.

De deelnemers analyseren klaar met een psychologisch welzijn inventaris en is gevraagd over hun arbeidspositie. Ze werden vervolgens geleverd een psychische gezondheid en fitness classificatie voornamelijk gebaseerd op een beschrijving van de bedragen van nervositeit, wanhoop, geluk en emoties van rustig in de 4 maanden voorafgaand aan de enquête.

De definitieve resultaten bevestigden dat werknemers mannen en vrouwen hadden een gemeenschappelijke waardering van 75.one en, niet schokkend, dat zij die van de werkloosheid verplaatst naar een grote bezetting toonden een verhoging van hun rating van 3.three punten. Maar het onderzoek onthulde ook dat de psychologische gezondheid van de werknemers was afhankelijk van de psychosociale goede kwaliteit van de taak. Met die mensen in de armste kwalitatief goede werkgelegenheid weergeven van een daling van five.6 factoren onder de normale rating, veel lager dan mensen die werkloos zijn die slechts een druppel van slechts een positie.

Dit was een belangrijke steeds gebleven voor de analyse groep zoals zij heeft bevestigd dat de verschuiving van werkloosheid naar een slechte goede kwaliteit loopbaan veel meer schadelijk voor de geestelijke algehele gezondheid dan resterende kan unemployed.The onderzoekers zeggen dat dit kenmerkend is voor eerdere wetenschappelijke tests en gaat van de vaak heersende opvatting dat een carrière is beter dan geen baan.

In de conclusies ring heel oprecht naar mijn individuele ervaring. Hoewel ik eigenlijk liever mijn werk en een aantal van de mensen die ik gewerkt met het bedienen wat ik deed was niet ondersteund door de directie en de werkvloer giftig was.

Ik was met de organisatie voor 4 een lange tijd en in die tijd is de plaats waar ik werkte in onderging 5 visitaties en geen van de voorgestelde verbeteringen, waarvan sommige leken superieure, volledig zijn uitgevoerd.

De vooruitgang die sprak over wijzigingen aan het senior management was specifiek genegeerd en liever elke schuld leek te worden doorgestuurd naar de hierboven werkte midden administratie laag. En, niet na hebben ze echt vragen personeelsleden voor strategieën op vooruitgang.

De taken hebben we werk aan was meestal geseponeerd ongeveer vijftig procent weg via. Ik heb vooral gevreesde luisteren naar de zin, snel wint. We leek doelloos te gaan dicht bij en rond in cirkels.

Het merendeel van de arbeiders waren overweldigd neer en bleven slechts in hun posities voor voordeel of hoofdzakelijk omdat ze vonden de-ervaren en dus had geen gevoel van eigenwaarde om verder te gaan.

Im vrij trouw en hebben normaal gesproken al een serieus harde werknemer. Ive algemeen werkten als gevolg van lunch en kort na uur te zeker van zijn heb ik de ideale positie ik kon, maar ik ontdekte mezelf op zoek naar methoden om zo kleine tijd als waarschijnlijk aan het werk te plegen. Ik heb ook gezien ik was investeren een grote hoeveelheid tijd met collega’s debriefing en klagen dat niets ooit veranderd. Al deze punten adviseerde me dat het tijd was om te vertrekken.

Nu ben ik stilstaan ​​bij mijn spaargeld en het maken van een poging om te beginnen een nieuwe bezetting in het creëren. Ik heb echt klein extra inkomen, maar ik havent gezonder geweest in een lange tijd. Voor mij was de essentiële kwestie met behulp van enkele beheren terug.

In overeenstemming met de Wereldwijd Labor Firm werkloosheid graden zijn op document hoogtepunten in een flink aantal landen over de hele wereld, als gevolg van aan de wereldwijde geldcrisis. Een groot deel van de geproduceerde internationale locaties zijn ook voelen de nood van een vergrijzende bevolking en er is een heleboel te praten over het behoud van individuen in de werkdruk meer tijd. Om die reden zijn er een aanzienlijke hoeveelheden van de middelen blijven toegewijd aan generatie en werkloosheid pakketten werken.

Ik hoop dat dit nieuwe onderzoek zal steunen werkplekken, sociaal plan en de structuur van het welzijn pakketten te versterken door het invoegen van een verhoogde nadruk op het opbouwen van een gunstige werking natuurlijke omgeving.

Niet elk beroep kan mooi zijn maar elk kantoor kan!

De ANU studie is gepubliceerd in het.

Category: Gewichtsverlies

Comments are closed.