Saffraan Of Kesar – Welzijn toegevoegd en bijkomende van de meest high geprijsd Spice

Over Saffron

The Saffron Installatie En Saffron Topkwaliteit

De saffraan plant geeft de voorkeur aan de mooiste uit te breiden in heel zon en niet te kunnen doen in de schaduw. Saffraan is gegroeid van bollen of knollen zoals ze bekend als die van de ondergrondse gezwollen stengels. Een een knol genereert tot tien cormlets die worden gebruikt om nieuwe fabriek rijpen in de volgende groeiperiode.

De plantdiepte en afstand waarbij knollen samen met de temperatuur vast te stellen het genereren van saffraan. In de regel dieper geplant knollen creëren van een goede kwaliteit hoger saffraan maar minder cormlets-de knol nakomelingen.

Saffron hoge kwaliteit is afhankelijk van de kleur, stijl, aroma zo perfect als de bloemen verkwisten (de niet stigma inhoud) en as materiaal van saffraan.

Vervalsing van saffraan heeft een langdurig historisch verleden, dus het is het meest effectief in poedervorm saffraan, maar te gaan voor de een met volle strengen niet te verkrijgen.

Ongeveer honderd, 000 bloemen genereren ongeveer 400-vijfhonderd gram saffraan. Omdat de stempels worden geplukt met de hand en vanwege de enorme noodzaak van boeketten, saffraan is de duurste specerij in de hele wereld.

Iran creëert 90% van saffraan in de wereld. De saffraan uit Kashmir, India is de grootste hoge-kwaliteit saffraan in de aarde en haar stigma’s zijn ook groter dan die ergens anders.

Saffron strengen hebben een bittere smaak en een penetrante geur.

ontdekt

Saffraan De kleur is te wijten aan het carotenoïde crocine, de smaak vanwege te picrocrocin en de smaak is te wijten aan de vluchtige olie safranal.

Bestedingen van Saffron

Saffraan wordt vaak toegepast in veel keukens over de hele wereld, zoals India. Zij wordt in de Indiase zoetigheden en zoete gerechten, op stropen te maken, om kleur etenswaren en smaak zowel voedingsmiddelen en dranken.

Saffraan wordt ook gebruik gemaakt van in de schoonheid en parfum markt. Het wordt gebruikt om stoffen te verven. In India is het een deel van de spirituele en huwelijk festiviteiten.

Ayurveda, hebben Unani en Chinese medicijnen saffraan van oudsher gebruikt voor genezing en zelfs West-medicatie werkt door het te gebruiken om geselecteerde wellness voorwaarden hanteren.

Volgens Ayurveda saffraan balanceert de tridoshas en verhoogt de algemene lichaamswarmte.

Hoe aankopen & Check Saffron Hoogwaardige

Laat poedervorm saffraan niet kopen als het zou kunnen worden vervalst. Investeer in alleen met de roze / karmozijn stigma.

Goede kwaliteit saffraan wanneer plaats in drinkwater zorgt voor een oranje rode kleur en heeft een penetrante geur. Saffraan met het aroma is verleden zijn primaire.

How To Retailer Saffron

Detailhandel saffraan in een luchtdichte verpakking van levendige zacht en vochtigheid en het sterk en zeer goed voor een aantal een lange tijd zal blijven. U kunt zelfs houden het in de koelkast ingericht de container luchtdicht.

voedingsstoffen in Saffron

 • Saffron bevat ongeveer 150 vluchtige oliën die aroma waarvan safranal produceren is het een single die het geeft haar hooi achtige smaak.
 • Onder de niet-vluchtige verbindingen, alfa-crocine biedt saffraan zijn opvallende geel oranje tint.
 • Het heeft ook, lycopeen. zeaxanthine, alfa-en beta-caroteen, enzovoort.
 • Saffraan is zeer overvloedig in mangaan en heeft heel superieure hoeveelheden vitamine C, ijzer, kalium, fosfor en koper.
 • Het heeft grote stadia van folaten, niacine, pyridoxine, riboflavine en vitamine A.
 • gezondheidsvoordelen van Saffron

  Saffraan heeft een geweldige bedrag van de algemene gezondheid huizen te midden van hen zijn anti-carcinogene, antimutagene, antipoisonous, cardiotonic, windverdrijvend diureticum, stimulerend, lactogogue, kalmerend, afrodisiacum, immunomodulerende en antioxinant eigenschappen.

  Saffron kunnen worden genomen in voedingsmiddelen of dranken af ​​te leiden zijn gezondheid en fitness bieden extra voordelen. Als favoriet saffraan kan worden geconsumeerd in pil soort ook. Saffraan thee is een bekende manier van het ontvangen van deze positieve aspecten. Sommige van de welzijn beloningen van saffraan worden hieronder opgesomd.

  1. Saffron kan worden gebruikt om de eetlust te onderdrukken om vet te bevelen. Dit kan voordelig zijn voor hen die verlangen om hun overeten routines reguleren.
   Acht tot tien strengen van saffraan kan worden ondergedompeld in een kopje warmte water gedurende 20 minuten om een ​​saffraan thee als verbruikt. dat zal deze winst presenteren. een gram saffraan kan vijftig-60 kopjes dit saffraan thee te maken.
  2. De crocine, safranal en picrocrocin kanker remmende huizen als wetenschappelijke studies hebben aangetoond. Saffraan heeft ook chemopreventive en tumoricidaal attributen.

  3. Saffron aankan efficiënt zacht voor gemiddeld wanhoop. Zowel saffraan stigma’s en bloemblaadjes zijn productief.
  4. De anti-oxidanten lycopeen en crocetine hebben geopenbaard positief wint in hart-en vaatziekten. Ze versterken ook de bloedsomloop procedure.
  5. Saffron is krachtig in het beheer van het premenstrueel syndroom indicaties.
  6. De levendige verbinding crocine in saffraan vermindert het geheugen achteruitgang, verbetert het bestuderen van mogelijkheden en kan dus goed omgaan met neurologische problemen en lange expressie geheugen achteruitgang en is veilig voor de behandeling van milde tot de ziekte van Alzheimer gemiddeld.
  7. Saffron kan de uitkomsten van de ontwenningsverschijnselen van morfine verslaving als gevolg van zijn crocine en safranal inhoud te verlagen.
  8. Het verhoogt de visie en helpt voorkomen dat de leeftijd relevant macula degeneratie.
  9. Het verlicht ontstekingen van de mond en tong en kalmeert het branderige gevoel.
  10. Saffron controleert de cholesterol en triglyceriden graden van groeien.
  11. Het kan krijgen in omstandigheden van vergrote lever en bacteriële infecties van de blaas en de nieren. Het maximaliseren van verhuizing van urine en extra voordelen in geval van urine retentie.
  12. Saffron kan ondersteunen in het verminderen van het gebruik van zout door de stijgende de smaak van het voedsel spul dus die aanzienlijk minder zout nodig is om extra te .
  13. Het helpt in het verminderen van infecties van de luchtwegen, helpt om slijm ontlasten in het bovenlichaam en ook helpt bij het verdrijven van het.
  14. Bij mannen kan saffon de reproductieve procedure voordeel door de behandeling van erectiele dysfunctie, vroegtijdige zaadlozing en het verhogen van het aantal zaadcellen en de beweeglijkheid.
  15. Bij vrouwen, het verlicht de menstruele stroom, controleert spasmen en dus beloont in dysmenorroe, belangrijke amenorroe en helpt bij moeiteloze bevalling verwachten vrouwen van alle leeftijden indien gepresenteerd vanaf 7 maand later.
  16. Saffraan is een teint bouwer. Het kan versterken poriën en de huid toon, minder dan oog dim kringen, pukkels, puistjes, donkere pigmentatie van de huid verminderen en heeft de neiging om de huid gloeien maken.
  17. Het vermindert indigestie, zuurgraad, controles braken en diarree.
  18. Saffron verhoogt de immuniteit en verbetert de vermogens.
  19. Saffron vergemakkelijkt de bevalling en in de write-up levering vrouwen, kan een maximale sterkte en perfect dat het een stuk sneller.
  20. Saffraan is ook waardevol bij astma, artritis, insectenbeten en-steken, psychologische problemen, oedeem en ga zo maar door.
  21. Voor gezicht problemen, genieten van 2-drie onderdelen van saffraan in een eetlepel sandelhout pasta voor 5 minuten. Perfect te combineren en te gebruiken op het gezicht en de hals. Laat een nacht.
   Je zou ook op regelmatige basis drankje saffraan melk. Om dit te maken, genieten van 4-5 strengen van saffraan in een glas verzengende melk voor vijf minuten. Dan mengen en drinken.
  22. Een pasta gemaakt van saffraan heelt wonden, snijwonden, verwondingen en brandwonden, wanneer een pasta gebouwd van saffraan en sandelhout toegepast op het voorhoofd vermindert koorts en hoofdpijn.
  23. te verjongen de mannelijke en vrouwelijke voortplantingsorganen drinken kesar badam melk (Amandel-Saffraan melk).
   Om amandel saffraan melk weken vijf tot zes amandelen in water ‘s nachts. Toekomst ochtend duidelijk hun huid weg. Maal de amandelen en meng in een beker melk. Voeg 4-vijf strengen van saffraan en 1 theelepel honing. Mix en drinken.
   Dit verbruikt zal wegnemen seksuele zwak punt, verhogen de kracht en het behoud van een bepaalde gezonder. Zelfs evenwichtige personen kunt dit drinken evenwichtig te blijven.
  24. voor onder de ogen donkere kringen en plekken / vlekken op de ervaring, genieten van vier tot vijf strengen van saffraan in een kopje drinkwater. Na ongeveer tien minuten te houden. Dan massage met dit.
  25. Voor migraine, houdt u 4-vijf strengen van saffraan in de palm. Plaats een druppel of twee van pure ghee om deze en wrijf de strengen in deze voor een moment of zo. Ruim de strengen en stel een druppel van deze olie in ieder neusgat. Trek de daling binnen Dit levert een grote hoeveelheid van opluchting in migraine.

  References

  • content/227/1/20.total
  • http://www.theresearchpedia.com/well zijn / algehele gezondheid toegevoegd benefits-of-meals/saffron-health-gains
  • http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/article content/PMC517724/
  • en t=10998#.UXNpxLV-Yko

  Category: Snel gewicht te verliezen

  Comments are closed.