Silverbeet, snijbiet Of Chard en haar Welzijn Winsten

Over Chard, snijbiet Of Silverbeet

snijbiet wordt ook beschouwd net als snijbiet zo mooi als een hoeveelheid andere namen zoals silverbeet, snijbiet, krab bieten, mangold etcetera.

Het is een milieuvriendelijk bladgroente waarvan de bladeren zijn groot en donker eco-vriendelijk in de schaduw, maar de stengels zijn in tal van kleuren zoals wit, geel, karmozijn, oranje of onervaren.

Hoewel silverbeet behoort tot de zeer dezelfde familie als rode biet, waarvan de wortels worden gebruik gemaakt van als maaltijden, het is de bladeren van de silverbeet die aanzienlijk zijn voedzamer dan de wortels zoals ze zijn speciaal voor deze reden gefokt .

Silverbeet of snijbiet is een van de gezondste bladgroenten en moet een deel van een gezond dieet plan in de eerste plaats van verwachtte vrouwelijke typen. Zowel snijbiet en bieten worden geteeld uit de zee bieten.

Er wordt gedacht dat snijbiet is ontstaan ​​in Sicilië en niet Zwitserland zoals de naam betekent. Een Zwitserse botanicus ontdekt wetenschappelijke titel van de plant en als gevolg daarvan werd genoemd snijbiet.

snijbiet is direct beschikbaar in varianten met witte stengels, gele stengels, rode stelen of zelfs groene stelen. Van tijd tot tijd verschillende gekleurde soorten opbollen naast elkaar en verkocht als ‘Regenboog snijbiet’ die niet een andere grote verscheidenheid.

Silverbeet is een plant die verkrijgbaar is over het kalenderjaar, maar in partijen in de maanden van juni tot oktober. De bladeren zijn tot op zekere hoogte bitter en zout naar stijl. Snijbiet aanzienlijk gebruikt in de mediterrane en Italiaanse keuken.

Tender hedendaagse bladeren kunnen worden gebruikt in salades, wanneer de ervaren bladeren en stengels worden gekookt of gebakken. Koken vernietigt de bittere smaak en zorgt voor aa veel meer kwetsbaar en verfijnde smaak aan de snijbiet.

Selectie & Opslag

Clean silverbeet is echt houdbaar. Onder koeling het mooi kan blijven voor ongeveer vijf dagen. Op te slaan, kies alleen al die bladeren die zijn gedimd, maar levendige jacht zonder enige vergeling of bruinen. De bladeren en stengels mogen geen symptomen van verwelking te tonen, maar moet agency en knapperig zijn. Niet was de bladeren als deze zal adverteren bederf.

Houd de bladeren in een plastic zak die is gebonden rondom de bladeren stevig te verwijderen als veel van de opgesloten lucht binnenkant van. U kunt voorafgaand aan stoing Blancheer de bladeren in de vriezer als je een grotere hoeveelheid te verkooppunt.

Nutrition In snijbiet

 • snijbiet bladeren bestaan ​​uit zo verschillende als dertien verschillende polyfenolen anti-oxidanten waaronder kaempferol en syringinezuur.
 • De rode en gele gestalkt versies zijn een fantastische bron van fytonutriënten vooral de Betalains.

 • Het is ongelooflijk klein in calorieën en ongewenst vet.
 • Fantastisch aanbod van vitamine C ongeveer vijftig% van Everyday noodzaak.
 • Enorme welvarende bron van vitamine K ongeveer 700% van de Dag-tot-dag nodig.
 • Welvarende bron van omega-3-vetzuren, vitamine A en de antioxidanten bètacaroteen, alfa-caroteen, luteïne en zeaxanthine.
 • Loaded in niacine, vitamine B6, foliumzuur en pantotheenzuur.
 • Overvloedige in mineralen zoals natrium, kalium, koper, ijzer, mangaan, fosfor en magnesium.
 • Gezondheid en fitness positieve aspecten van Silverbeet

  Sommige gezondheid voordelen van silverbeet of snijbiet zijn:

 • De anti-oxidant en anti-inflammatoire voordelen van silverbeet verhoging tot het verminderen van risico van diabetische problemen, atherosclerose, hogere BP en artritis.

  Sommige Opmerkelijk Details

 • Aangezien snijbiet bevat zeer superieure stadia van Vitamine K deze antistollingsmiddelen gebruikt moet niet nemen snijbiet omdat het de neiging de Vitamine K verhogen bedragen in het bloed.
 • Chard heeft oxaalzuur waardoor de kans om stenen oxalaat bij mensen die gevoelig zijn voor oxalaat steenvorming. Het verbruik van drinkwater moet worden verbeterd terwijl het verbruiken snijbiet.
 • Als silverbeet wordt gekookt het bevrijdt de zuren in, die krijgen overgedragen in het drinkwater wordt gekookt inch Dit h2o moet worden weggegooid. Ook proberen om het deksel niet op de pot, terwijl kokend zal helpen om de zuren vrij via de stoom.
 • overkoken van snijbiet zorgt voor een vermindering van voedingsstoffen van vrijwel 50%. daarom, koken voor het absolute minimum hoeveelheid tijd.
 • Category: Snel gewicht te verliezen

  Comments are closed.