Sweet Basil, Sabja Of Tukmaria Zaden en hun gezondheid Toegevoegd voordelen

The Sweet Basil Plant

De zoete basilicum plant heeft ongeveer honderdvijftig gecultiveerde soorten. Een persoon breed assortiment, de heilige basilicum of Ocimum sanctum (Ocimum tenuiflorum) is aa veel vereerd plant die wordt gedacht heilig en substantieel gebruikt in spirituele ceremonies in India.

Basil is in Azië gecultiveerd, zoals India voor meer dan 5000 jaar.

Basilicum is een keer per jaar kruidachtige plant, ongeveer 2-4 tenen in piek, heeft lichtgewicht onervaren gekleurde zijdeachtige echt bladeren die tegenover elke andere volwassen voelen . De bloemen zijn wit van kleur en gedragen op een terminal spike.

Basilicum groeit het beste in een verzengende en droog weer en is extreem koud gevoelig. Hoewel het volledige daglicht verkiest het kan binnen worden gekweekt in potten. De bladeren kunnen ook verwelken in uitgebreide daglicht maar ze snel terug op het water geven. Overtollig water kan misschien leiden tot vergeling van de bladeren verminderen neer op de stengel. Deze vergeling kan ook plaatsvinden door het ontbreken of extra kunstmest.

De stengels dragen van de bloem spikes kan worden afgeknepen als 1 eisen de bladeren of de bladeren te behouden uitbreiden als het moment waarop de bloemen rijpen gebladerte generatie stopt op die stam en de stam wordt houtachtig.

De bloemen genereren compacte, scheur daling gevormd gitzwart zaden. De zaden wanneer geweekt in water water opnemen en zwellen tot tal van gelegenheden hun primaire meting met een gelatine-achtige bekleding. Ze hebben een neutrale stijl, maar zijn knapperig bij het kauwen en leveren een geleiachtige fascinerende nootachtige komen om te voelen en te bijten.

Vitaminen in basilicum

 • Basil bevat nogal wat polyphenolic flavonoïden in het bijzonder Orientin en Vicenin. Deze geven de antioxidant positieve aspecten.
 • Brazilië bladeren worden in een veel essentiële oliën zoals eugenol, citronellol, linalool, limoneen, citral en terpineol geladen. Deze bieden antibacteriële en anti-inflammatoire beloningen.
 • Zeer laag in calorieën en totaal vrij van cholesterol.
 • Grote mate van beta-caroteen, luteïne, zeaxanthine, vitamine A en vitamine K.
 • bestaat uit fantastische hoeveelheden mineralen zoals kalium, mangaan, koper, calcium en magnesium, en vitaminen C en foliumzuur.
 • Uitzonderlijk aanbod van ijzer bij veertig% ADH voor elke honderd gram.
 • Gezondheid en fitness extra voordelen van Sabja, Basil of Tukmaria Zaden

  Basil zaden antioxidant, anti-kanker, antivirale, antibacteriële, antimicrobiële, krampstillend, antiseptisch, anti-schimmel, carminative, galactagogue, maag-attributen.

 • De carminative attributen zijn nuttig in het aanbieden van reductie in een breed variëren van spijsverteringsproblemen, zoals winderigheid, buik krampen, indigestie, constipatie etc.
 • De antispasmodic huis voordelen in het beheer en inrichting vermindering van kinkhoest en geeft ook kalmerende gevolgen. Levert ook een vermindering van respiratoire problemen zoals verkoudheid, hoesten, griep, enzovoort.

 • Een mengsel van basilicum met honing en gember is nuttig bij het beheer van bronchitis en astma. De bladeren kunnen worden opgenomen om water en gekookt net na geraspte gember wordt toegevoegd. Na het koken voor een paar minuten, het krijgen van het vuur, netjes het voor een al, verhogen honing en drinken voor reductie.
 • Sabja zaden hebben een kalmerend resultaat op de hersenen. Ze verlichten stress, druk, mentale uitputting, wanhoop en migraine. Ze helpen ook bij het verbeteren van het humeur.
 • De antibacteriële eigenschappen beloning in de behandeling van snijwonden, wonden, en bacteriële infecties van de poriën en de huid. De zaden kunnen worden verpletterd en toegepast. De zaden helpen bij het verlagen pond. Zodra de zaden zijn geweekt in drinkwater zwellen ze enorm en wanneer dit drinkwater samen met de zaden wordt verbruikt recht voor de maaltijd het vult 1 up waardoor het voorkomen van waarschijnlijkheden van te veel eten. De anti-inflammatoire huizen profiteren door het verminderen van zwelling , pijn en zwelling bij artritis, beheer vorming van plaque in de slagaderen waardoor het gevaar van een beroerte en hart-aanvallen verminderen. Ze hebben ook minder cholesterol.
 • Een glas geweekte sabja zaden wanneer verbruikt stopt brandend maagzuur en ook verlicht een opgeblazen buik die het succes van onjuiste consumeren gedrag.
 • Wanneer deze wordt genomen voor het slapengaan de basilicum zaden helpen om het het gehele lichaam van schadelijke stoffen die worden verwijderd door middel van de uitstaande stoelgang deskundig in de ochtend te reinigen.
 • Ze verminderen ook maaltijden vergiftiging en de daaraan verbonden symptomen zoals misselijkheid en braken. en ook ontgift en reinigt het bloed.
 • Basil zaden zijn koeling en afname systeem warmte. De zaden kunnen extra om citroen sorbet zijn, steeg sorbet of falooda of dronken op hun persoonlijke onmiddellijk na weken in water.
 • De zaden hebben een diuretische werking en spoel de nieren.
 • Sabja zaden menstruatie vertragen. Een theelepel van sabja zaden geweekt in een / vier kopje yoghurt geweekte nachts zijn 1 punt te worden genomen in de ochtend op leegstaande buik komende vroege ochtend. Dit zal het bloeden stoppen.
 • Basil zaden zijn rijk aan ijzer en staat te voorkomen en adres bloedarmoede. Kauwen basilicumblaadjes ook hetzelfde resultaat.
 • Kauwen sabja of tukmaria zaden genezen aften en andere bacteriële infecties van de mond. Ze ook hulp strijd tandplak en gaatjes.
 • De anti-oxidanten in basilicum zaden en bladeren te voorkomen van vrije radicalen gekwetst, gekapt risico van de meeste vormen van kanker en degeneratieve aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer.
 • Basil verhoogt hele lichaam immuniteit. De flavonoïden vicenin orientin en betacaroteen versterken verdediging programma van het lichaam.
 • Basil olie heeft antibacteriële huizen. Het mengen van een handvol druppels olie in slasaus doodt de micro-organismen en kan maaltijden veiliger te maken om te proberen om te eten.
 • De flavonoïden vooral vicenin en orientin huidige mobiele veiligheid, de chromosomen beschermen tegen straling en absoluut vrije radicalen schade .

  Basil is werkzaam in Chines medicijn voor verzachtende nier problemen, kauwgom zweren en als hemostyptic (een middel dat leidt tot contractie van weefsels en bloedvaten en stopt bloeden) in het kraambed. Het is ook gebruikt om oorpijn, reumatoïde artritis, huidproblemen, anorexie, malaria en menstruele onregelmatigheden behandelen.

  Basil is gebruikt om te zorgen boven aa honderd verschillende aandoeningen van koorts puistjes acne voor schimmel bacteriële infecties bij mensen geneeskunde.

  Voorzorgsmaatregelen

  Zwangere vrouwen of mensen die zwanger willen worden mogen geen basilicum gezien het feit dat het verlaagt de concentraties van estrogen.

  References

  Comments are closed.