Top rated 10 Algemene gezondheid voordelen van peterselie

Wat is peterselie?

Peterselie is een beetje kruid met darkish eco-vriendelijke bladeren die in de volksmond wordt gebruikt als garnering om onderscheidende soepen en gerechten dankzij zijn geurige aroma steeds uitgezonden door zijn smaakvolle bladeren. Echter, niet veel mensen vandaag de dag weten dat deze kleine milieuvriendelijke kruid is niet alleen een heerlijke smaak en frisse draai aan onze gerechten te bieden, maar dit zeer populair kruid is ook opgebouwd uit waardevolle therapeutische eigenschappen en verschillende geneeskrachtige extra voordelen.

Hoe om te groeien peterselie

Peterselie, of Petroselinum crispum, afkomstig uit het Middellandse Zeegebied locatie van Zuid-Europa. Er zijn twee vormen van peterselie de curly-blad variëteit en de platte-bladvorm. De krullend-blad ras heeft een blander smaak dus is het extra normaal gesproken gebruikt als garnering in salades, soepen en andere gerechten. Aan de andere kant, de platte soort blad, of de Italiaanse breed assortiment, is veel meer lekker en wordt steeds vaker toegepast in de keuken om de reden dat het zijn smaak ondanks de warmte kan vasthouden.

Het is zeer eenvoudig om een ​​plant van peterselie groeien in je minimale achtertuin of bloempot zo lang als u een vochtige bodem die rijk is aan humus en een deels in de schaduw regio. Parley zaden kunnen al in februari worden gepropageerd en krijgen een superieure oogst in de late zomer. Als je peterselie planten in juli, zal het u een oogst in heel laat tuimelen en vroege winter seizoen. Hoewel het gewoonlijk langere ontwikkelen door te beginnen met 12 maanden, sterft af voor de duur van het winterseizoen.

peterselie zijn meestal direct geplant in de grond, maar het kan ook binnenshuis worden ontwikkeld. Het is nodig om peterselie vochtig en warm onder de zon voor 3 tot acht uur te houden. U kunt de plant over te dragen wanneer ze twee centimeter hebben ontwikkeld lang, tien-15 inch afwezig van elkaar.

Toegevoegd voordelen van peterselie

Peterselie is een ongelooflijke geneeskrachtig kruid met een aangename smaak en aangenaam om de spijsvertering programma. Het maakt niet alleen onze gerechten lekkerder, maar ook helpt ons menselijk lichaam gezonder.

Deze zeer kleine onervaren kruid kan eventueel klein zijn, maar het is ongelooflijk enorm in de voeding. Peterselie omvat belangrijke mate van vitamine A, vitamine B9, vitamine B12, vitamine K, en beta-caroteen. Het is ook rijk aan calcium, ijzer, anti-oxidanten, en tal kritische oliën.

Echter, de meeste mensen niet de vitaminen ontdekt in dit kruid merken. Hier worden vermeld zijn 10 factoren waarom moeten we niet alleen gebruiken peterselie voor de garnering, maar ook in hen. Onderzoeken op en inzicht in de verschillende welzijn beloningen van peterselie.

1. Gevechten meeste kankers

Onderzoek bloot dat de essentiële olie van peterselie bevat myristicine, een organische verbinding die remt dat niet alleen voorkomt dat de ontwikkeling van longtumoren, maar ook activeert glutathion-S-transferase enzym dat hulp bestrijden geoxideerde moleculen . Myristicine helpt ook in de strijd prostaat-en darmkanker door het neutraliseren van kankerverwekkende stoffen, zoals benzopyreen in rook van sigaretten.

Een onderzoek uitgevoerd aan de Universiteit van Missouri ook vastgesteld dat apigenine, die uit alle-natuurlijke bronnen kan worden gewonnen zoals peterselie, is een nuttig middel tegen borstkanker cellen. In de studie, hebben sommige muizen werden geïmplanteerd met menselijke borst kanker meeste cellen en vervolgens behandeld met medroxyprogesteronacetaat (MPA), een zeker soort progestine die meestal wordt aangemoedigd vrouwen van alle leeftijden-up-menopauzale schrijven. De muizen werden verdeeld in twee groepen: een bepaalde groep gegeven apigenine maar de andere niet. Vervolgens werd vastgesteld dat kankergezwellen groeide snel in het team van muizen die niet apigenine heeft behaald. Integendeel, de groei van de meeste kanker cellen liet de-apigenine verzorgd muizen. Bovendien, de meeste vormen van kanker borstkanker tumoren krompen.

2. Welvarend in anti-oxidanten

Peterselie is ontdekt overvloedig te zijn in een aantal anti-oxidanten, dit soort als luteoline, een flavonoïde die absoluut vrije radicalen verwijdert in het hele lichaam. Het verwijdert ook schadelijke stoffen uit het lichaam en stimuleert koolhydraten snelheid van de stofwisseling. De hoge mate van zea-xanthine in peterselie voorkomt maculadegeneratie gaten aandoening veroorzaakt door het ouder worden.

peterselie bevat ook bètacaroteen en vitamine C, twee van de meest effectieve anti-oxidanten voor de algemene lichaam. Vitamine C is de belangrijkste wateroplosbare antioxidant van het gehele lichaam, die helpt de valkuilen van verschillende problemen, zoals atherosclerose, colon meeste kanker, diabetische problemen en astma te verminderen. Ook bètacaroteen vermindert het risico van het verwerven atherosclerose, colon kanker en diabetes. Bètacaroteen vermindert ook de ernstige gevolgen van bronchiale astma, reumatoïde artritis en artrose.

drie. Effectieve ontstekingsmiddel

peterselie omvat luteoline en vitamine C die een nuttig anti-inflammatoir middel van het gehele lichaam. Vaak consumeren peterselie vermindert inflammatoire aandoeningen, zoals reumatoïde artritis, osteoartritis, artritis, en bepaalde vormen van kanker. Verder implementeren peterselie naar gebieden met insectenbeten verminderen zwelling.

4. Versterkt het immuunsysteem proces

Peterselie heeft een superieure stadia van vitamine C, vitamine B12, en bètacaroteen dat het immuunsysteem van het lichaam versterkt en beschermt het van verkoudheid, hoest, en andere infecties. Het houdt ook de botten en tanden gezond en helpt het lichaam om dienst wonden snel herstellen.

Peterselie is ook rijk aan bèta-caroteen, dat het lichaam wordt omgezet in vitamine A, dat helpt het menselijk lichaam in het voorkomen van infectie en maakt bepaalde superieure gezichtsvermogen. Vitamine A versterkt ook het slijmvlies van de ogen en de slijmvliezen, alsook ademhalings-, darm-, en urine tracts.Also, vitamine A produceert ook witte bloedcellen die virussen en microben te vernietigen.

vijf. Versterkt de botten

Peterselie is een gezonde biologische en natuurlijke voedingsmiddelen die welvarend in vitamine K. Twee eetlepels peterselie is gemaakt van 153% ADH van vitamine K, die onze botten robuuster zal maken en voorkomt ontwikkelen- up van calcium in onze weefsels die kan heel goed eindresultaat te strelen, atherosclerose en andere cardiovasculaire ziekte. Vitamine K speelt ook een vitale functie in het helen van Alzheimers ziekte door het reguleren van de neuronale schade in de geest.

6. Krijgt ontdoen van galstenen

Toen galzuren en cholesterol in de galblaas zal moeilijk worden, ze zich ontwikkelen tot kleine deposito’s van stenen, extra vaak beschouwd als galstenen.

Peterselie bevat oxaalzuur dat reinigt en stimuleert de nieren. Het drinken van een pint van peterselie thee elke werkdag helpt bij het oplossen van galstenen en nierstenen. Peterselie thee kan ook worden genomen met gekookte uien of jeneverbessen.

Om klaar peterselie thee krijgen, kook een liter drinkwater en steile twee takjes peterselie voor ongeveer tien tot 15 minuten. Plaats citroen of honing. Peterselie thee kan worden genomen zeer warm of koud.

zeven. Weert cardiovasculaire aandoeningen

Onderzoeken toonden aan dat peterselie bestaat uit vitamine B9, ook geïdentificeerd als foliumzuur, die het gehele lichaam beschermt tegen cardiovasculaire aandoeningen, dit soort als atherosclerose, hartaanval en beroerte. Vitamine B9 ook homocysteïne te elimineren in het menselijk lichaam dus, met behoud van de hart-en voedzaam.

Er wordt ook erkend dat peterselie bevat het optimale niveau van kalium dat helpt reguleren bloeddruk en hart vergoeding door het omkeren van de uitkomsten van natrium . Kalium helpt de nieren in het afschaffen van afvalproduct in de lichaamsbouw. Het stimuleert ook evenwichtige huid en regelt de alkalische fase van het bloed en het systeem vloeistoffen.

Onderzoek toonde ook aan dat ongekookt peterselie zuivert het bloed, lost geaccumuleerde afzettingen en residuen die zich in de aderen, en handhaaft de elasticiteit van de bloedvaten.

8. Verwijdert potente mondgeur

Peterselie is een verbazingwekkende natuurlijke ademverfrisser dat de penetrante geur in de mond uitroeit. Het consumeren van peterselie sap of knabbelen peterselie blaadjes kort na het nemen van voedingsmiddelen die krachtige geur, dit soort als knoflook of uien kunnen begeleiden in het loslaten van de robuuste mondgeur.

negen. Geneesmiddel tegen bloedarmoede

De positieve aspecten van peterselie zijn uitgebreid. Ze omvatten dingen zoals vrijwel alle dingen – van het dienen voor mensen van vandaag lijden aan bloedarmoede en slechte adem tot kaalheid, zelfs de meeste vormen van kanker en beroerte

The Normal Wellness methode beschreven dat peterselie gevechten bloedarmoede omdat het is gemaakt up aanzienlijke focus van ijzer. Bijgevolg consumeren peterselie helpt vaak opbouw van de ijzergehalte in het gehele lichaam. Verder zijn de mensen die moeite hebben het nemen van ijzersupplementen worden geadviseerd om peterselie sap consumeren.

10. Verlicht menstruatiepijn

Studies onthulde dat peterselie gunstig dames kunnen zijn als het helpt verminderen borstkanker, moedigt vertraagde menstruatie en verlicht premenstruele pijn. Takjes peterselie werkzaam zijn als vaginaal om de baarmoederhals te rusten en de menstruatie veroorzaken.

een looptijd van voorzichtigheid

Expecting vrouwen van alle leeftijden worden aangemoedigd om de inname van peterselie beperken, vooral omdat het kan resulteren in uteruscontractie, hetgeen mogelijk kan eindigen resultaat naar abortus en voortijdige begin. Peterselie sap moet ook worden verlaagd tot een of 2 gram per werkdag. Bovendien is het gebruik van peterselie olie moet worden bereikt met de supervisie van een gezondheidsgerelateerde beoefenaar als het misschien kan leiden tot toxische invloed. Ook zijn mensen met moeilijkheden op galblaas en nieren niet aan te raden om peterselie verbruikt.

Category: Gezond eten

Comments are closed.