Tulsi Wellness Toegevoegd voordelen, hoe het te gebruiken, en de relevantie in het hindoeïsme

Wat is Tulsi?

volksmond genoemd in de westerse wereld als heilige basilicum, de Latijnse naam van Tulsi is ‘. De plant kan ontwikkelen tot een hoogte van ongeveer zestig cm en heeft bossige stengels met ovale -vormige bladeren van ongeveer vijf cm lang. Er zijn twee belangrijke soorten van de Heilige basilicum, de een single met de eco-vriendelijke bladeren wordt aangeduid als Rama of Shri Tulsi en een persoon met de rode bladeren wordt genoemd Krishna of Shyama Tulsi.

Tulsi wordt gebruik gemaakt van in een groot aantal soorten die gaat in de verscheidenheid van een Tulsi thee, sap, schone bladeren en gedroogde poedervorm.

algehele gezondheid positieve aspecten van Tulsi

Tulsi is sterk ingezet in Ayurveda voor medische behoeften. Eugenol, ontdekt in Ocimum sanctum, wordt gedacht dat het hoofdbestanddeel verantwoordelijk voor de geneeskrachtige eigenschappen van de heilige basilicum zijn. De plant is ook geïdentificeerd aan hebben antimicrobiële huizen, dankzij de ursolinezuur en carvacrol bestanddelen die daarin.

Naast met antimicrobiële eigenschappen, de onderhavige tulsi onderhavige antioxidant zo effectief als fytochemicaliën immuniteitsverhogende kenmerken. heeft ook adaptogenic huizen, dat

is, het verhoogt het potentieel van het lichaam aan te passen aan stress.

Laten we een blik op enkele van de medicinale toepassingen van de Heilige basilicumblaadjes.

Respiratory voordelen van Tulsi

Kook een paar bladeren van Tulsi in ongeveer 50% van een liter water. Drink deze Tulsi thee of gebruik het als gorgeldrank minstens 3 situaties is een werkdag. U kunt ook kruidnagel invoegen om dit afkooksel voor veel meer extra voordelen.

Verlicht koorts

De antimicrobiële eigenschappen van de Tulsi bladeren maken het een geweldig procedure voor koorts. Zoals we weten, koorts is niet een aandoening aan de op zich. In werkelijkheid wordt het veroorzaakt door infecties veroorzaakt als gevolg van virussen, microben, schimmels, protozoa of als gevolg van allergenen.

Tulsi is vrij effectief in het terugdringen van de temperatuur en kan veilig worden gebruikt met jonge kinderen veel te. Het beschermt ook een uniek van malaria en knokkelkoorts, die wordt gevraagd door muggenbeten.

De bladeren kunnen worden gekookt in 50 procent een liter H2O en gemengd met honing en melk. Tulsi extraheren extra H2O kan ook gegeven worden zowat elke twee-3 uur voor het terugdringen van de koorts.

nuttig voor de nieren

Tulsi sap en honing vaak genomen voor 6 maanden misschien hulp bij het verdrijven van een niersteen die kleiner is dan 5 mm door middel van de urinewegen. Standard consumptie van Tulsi bladeren kunnen ook urinezuur graden en boost verlagen juiste reiniging van de nieren door plassen.

Krachtig voor poriën en huidaandoeningen

Het sap van de Tulsi fabriek zou kunnen helpen bij de genezing van de poriën en de huid stoornissen van dit soort als ringworm en leucoderma.

Tulsi bladeren kunnen worden gebruikt als kompres op de geïnfecteerde plek om de huid ziekten te genezen. Je kunt ook een afkooksel van Tulsi bladeren om uw bad water om bacteriële infecties te verhelpen mooi als vermindering van hun evenement.

Het is ook krachtig voor insect zo goed slang en schorpioen bijt. Het kan worden genomen intern heel goed als gebruikt op de besmette locatie. Overweeg een theelepel van de Tulsi extract elke enkel drie uur. Implementeren van het extract op het getroffen gebied als en wanneer dat nodig is.

Cardiovasculaire positieve aspecten

Het kan cholesterolgehalte in het bloed verlagen en voordelen hebben voor het hart. Zijn antioxidant kwaliteiten beschermen het hart van volledig vrije radicalen schade. Standard inname van Tulsi thee vermindert ook hoge bloeddruk.

Heilzaam voor de zenuwen en geest

>

Tulsi functioneert een zenuw tonic en verbetert hersenen uitvoeren. Het verbetert de focus en scherpt het geheugen.

mondhygiëne en tandheelkundige positieve aspecten

De antibacteriële woningen van de Heilige basilicum uw mond houden en glazuur volledig vrij van microben. Tulsi sap werkt als een uitstekende mond luchtverfrisser, helpt voorkomen dat slechte adem, en geneest zweren in de mond.

Het voorkomt ook het geval van tandproblemen , tandsteen en plaque. Tulsi is ook voordelig voor versterking tandvlees en stoppen tandbederf.

Als vervanging van kauwen de bladeren, gebruikt Tulsi thee voor bevordering orale en tandheelkundige wellness gezien het feit dat het kwik in de bladeren kan je tanden beschadigen. U kunt ook gebruik maken van de gedroogde en gemalen bladeren als tandpasta voor het genezen van tandheelkundige en gom ziekten van dit soort als pyorrhea.

Beneficial als een oogdouche

Standaard gebruik van Tulsi kan uw ogen te beschermen tegen verschillende aandoeningen van dit soort als glaucoom en maculadegeneratie. Het verzacht ook de ogen en minimaliseert spanning gebracht vanwege voortdurende gebruik van de computer.

Week de blaadjes van de Heilige basilicum in een kop van drinkwater en het toelaten houden meteen. druk het water en gebruik het als een oogdouche. Je kan ook duik katoenen bal in deze vloeistof en het gebied op uw ogen. Knipper een paar keer om te krijgen

uitstekend hulpmiddel bij vermoeidheid van de ogen en andere oogziekten. Je kan ook inboezemen twee druppels basilicum sap.

voor complicaties

Het aanbrengen van een kompres van bonsde Tulsi bladeren op het voorhoofd laat gemak hoofdpijn gevraagd dankzij warmte, zorgen en oogdruk. Je kan ook consumeren Tulsi thee om migraine en andere hoofdpijn door stress verminderen.

Anti-aging

attributen

De antioxidant huizen stoppen het gehele lichaam tegen schade veroorzaakt als gevolg van gratis radicalen, dus vertragen van het verouderingsproces methode en het uiterlijk van rimpels en andere indicaties van het ouder worden.

Veel meer voordelen van Tulsi

Chemische verbindingen waargenomen in Tulsi kan pijn en irritatie verminderen. Het kan eventueel verlagen de bloedsuikerspiegel bij diabetici. Terwijl veel rapporten zijn essentieel, eerste verkenning heeft blootgelegd dat de antioxiderende eigenschappen van Tulsi zaad olie kan een geleidelijke op de ontwikkeling van zeker soort van kanker.

De Heilige basilicum voordelig voor de behandelmethode van tuberculose kan zo heel goed. Tulsi extracten kunnen ook in staat stellen in lichaamsgewicht reductie sinds van haar vermogen om cortisol stadia te verminderen.

Andere Benut van Tulsi

Als je in een regio als India, moet je moet gebruiken of ander ding dat de muggen weghoudt van je. Wrijf Tulsi olie op de kwetsbare locaties van je lichaam aan muggen en andere insecten houden van je weg.

Kralen gemaakt van deze plant worden beschouwd als geneesmiddelen zo goed als goddelijke eigenschappen hebben. Er wordt gedacht dat Tulsi beschermt 1 tegen schadelijke invloeden.

Tulsi in het hindoeïsme

Zoals eerder vermeld, de Heilige basilicum bezit fantastische medicinale eigenschappen. Dit is waarschijnlijk een van de belangrijkste redenen waarom deze plant is zo vereerd in het hindoeïsme. hindoes rekening houden met hun huishouden als onvolledig als ze echt niet een Tulsi binnen installatie van de plek zelf.

In de hindoeïstische mythologie, Tulsi is echt dierbaar Heer Vishnu. Op de elfde schitterende dag van de maand Kartika (medio oktober) in de Hindoe kalender, wordt Tulsi ceremonieel getrouwd met Heer Vishnu in wat wordt genoemd. Dit symbolische huwelijk duidt het begin van een van de meest gunstige looptijden voor het huwelijk in Hindoe maatschappij.

Het is normaal gesproken het vrouwtje van de familie die de behandeling van de plant te krijgen. ze water geven, licht-gewicht de diya (kleinere aarden lamp), en aanbidden de plant direct na een bad in de vroege ochtend. wordt geacht gunstig aan de Heilige basilicum hebben als het wordt beschouwd als een lang leven en geluk reclame te maken voor de bewoners van de woning te zijn.

Maak Tulsi een integraal onderdeel van je levensstijl

De Tulsi plant kan worden gebruikt om zich te ontdoen van de meeste van uw voorkomende ziekten. Het kan ook aanwezig zijn anti-aging voordelen zo goed als zijn handig voor diabetici en mannen en vrouwen met hart aandoeningen. Je kunt moeiteloos ontwikkelen de Heilige basilicum in een kleine pot. Als het niet mogelijk is om de plant rijpen, het bezit van een fles van Tulsi sap of olie of gedroogd Tulsi poeder in uw huis voor het omgaan met populaire kwalen van dit soort als verkoudheid en griep en insectenbeten.

Category: Snel gewicht te verliezen

Comments are closed.