Uitbarsting van Enamel – Guy & rsquos Dental Formula

Beschrijven van de Waaier van nagenoeg iedere soort van Tooth

Dental systeem is de standaard manier van het beschrijven van de selectie van iedere vorm van tand in een man. Het is dezelfde tandformule in andere soorten. De vorm van de tanden wordt aangegeven door een letter, vervolgens de verschillende glazuur vastgesteld op een facet van de hogere kaak en vervolgens het aantal tanden heeft op slechts een aspect van de onderkaak. En gewoon omdat we overwegen in de formule slechts een facet van de mond, dan is het totale bereik van de tanden is het vermenigvuldigd met twee.

Voorbeeld in het scenario van Mans Dental Formulering

Laten we lijken op een voorbeeld in het scenario van mans tandheelkundige formulering. We beginnen met het definiëren van de 4 letters gebruik gemaakt van in de methode.

I = Snijtanden email

C = hoektanden emaille

P = Premolaren tanden

M = Molars tand

Voor een volwassen man met 32 tand , wordt de formulering bereid als:

I – twee / 2 C – 1/One P – twee / twee M – 3/3

De totale hoeveelheid email op slechts een kant van de mond is zestien , en vervolgens de totale hoeveelheid van de tanden in de mond gelijk zestien x 2 = 32

Mans Dental Componenten

Nu laat nu een blik werpen op de foto hoger is dan, dat de tand openbaart in de mond van een gentleman, samen met de tandheelkundige methode van een mannelijke die:

I – twee / twee C – 1/1 P – twee / twee M – drie / drie

U kunt zien als acht te nemen:

1 ik twee / 2 :. betekenen (a) twee glazuur van de centrale snijtand en laterale snijtand op een bepaalde kant van de . bovenkaak, en (b) twee tanden van de centrale snijtand en laterale snijtand aan een zijde van de Lessen kaak

twee C – een / 1 : vertegenwoordigen (a) net een tand van de hond op een zijde van de hogere kaak, en (b) een persoon tand van honden op 1 facet van de Lessen kaak

drie P -. 2/two : symbool (a) twee tanden initiële premolaren en vervolgens premolaren op slechts een aspect van de hogere kaak, en (b) twee glazuur aan te beginnen premolaren en volgende premolaren op een bepaald facet van de onderkaak

vier M – 3/three : vertegenwoordigen (a) een enkele tand van eerste molaar, volgende molaire en 3 mol op een specifiek aspect van de bovenkaak, en (b) 3 tand van aanvankelijk kies , tweede kies en derde kies een aspect van de onderkaak

5. De algehele emaille in 1, 2, drie en 4 hoger dan zijn 16 emaille . En omdat we geacht slechts slechts een zijde van de mond, dan moeten we vermenigvuldigen 16 door twee te krijgen 32 tand voor de volledige mond

.

30-Two Langdurige Tooth in guy

We hebben dus gezien dat in een volwassen persoon, zijn er 30 twee blijvende tand, zestien in de bovenkaak en een andere zestien in de verminderde kaak. Het glazuur zijn ook gerangschikt in symmetrische sets van acht email aan alle kanten.

Bijten Een deel van elke tand wordt Aangewezen als Crown

Het bijten gedeelte van net ongeveer elke tand wordt aangeduid als kroon. De kroon wordt omzoomd door glazuur. Elke tand heeft een hals die wordt omgeven door het tandvlees. Elke tand heeft een enkele of veel meer wortels geroepen tanden passend in stopcontacten in het kaakbot.

beitelvormige Crowns

Snijtanden emaille hebben beitelvormige kronen. De centrale snijtand van de bovenkaak is breder dan alle anderen. De centrale snijtand van de hogere kaak bijt ten opzichte van de centrale en laterale snijtanden van de Lessen kaak. Dit is hetzelfde voor zowat elke tand in de hogere kaak te bijten in tegenstelling tot de overeenkomstige tand van de daling kaak en tanden leidende dat, behalve derde molaar.

Peg-gevormde

kroon

Canine tand heeft een kroon die pin-vormig en premolaren en molaren tanden kronen die zijn plat. De bovenste premolaren hebben elk twee wortels toen de daling premolaren hebben elk afzonderlijk 1 root. Hoe hoger kiezen hebben elk een paar wortels, hoewel de onderste kiezen hebben elk individu twee wortels. Aangezien de bovenste tand bedekt de verlaging tand extern, vervolgens wordt de gereduceerde kiezen demonstreert enkele afronding door sportieve afwezigheid van de rand van de vloer slijpen van de kroon op de buitenzijde.

Knowledge Tooth

Van de 3 kiezen, de te beginnen met molaire is de belangrijkste, en de 3e molaar (ook erkend als kennis tand) is de kleinste. De bovenste verstandskies is kleiner formaat dan de daling bovenste verstandskies.

Milk Teeth of Momentary Gebit

Bij jonge kinderen, we hebben tand genoemd melktand of korte termijn gebit. Bij kinderen zijn er slechts 20 emaille, 10 op elke kaak en vijf in elke fase. Ze zijn

een. Twee snijtanden

twee. Een hoektand

3. Twee kiezen

Adult Molars Belong To The Milk Gebit

De twee kiezen bij kleine kinderen bezetten de plaats, die de lange termijn premolaren later op verwerven. De volwassen kiezen worden geacht te behoren tot de melk gebit. De volwassen kiezen zijn niet in staat om te verschijnen tot aan de kaak naar achteren voldoende heeft ontwikkeld om ruimte te maken voor hen. De melktand of korte termijn email afwijken van de langdurige tanden in:

1. melktand of tijdelijke tanden meer compacte afmeting

2. Melk email of tijdelijke emaille zijn witter van kleur

drie. Melktanden of korte termijn emaille hebben grotere vernauwing van hun nek

vier. Melktanden of kortstondige tand hebben wortels van hun kiezen sterk verdeelde

Jonge kinderen Emaille

Bij kinderen, de onderste centrale snijtanden ontstaan ​​eerst tussen de zesde en negende periode van dertig dagen na de geboorte. Dan, onmiddellijk na twee tot 4 maanden, de centrale en laterale hogere snijtanden komen. Vervolgens worden ze door de onderste laterale snijtanden aangenomen, volgde aandachtig de eerste melk kiezen. Rechts na de andere korter ontspanning de hoektanden zal komen, de uitbarsting van wat een trage procedure. Tegen het einde van het 2de kalenderjaar de eerste en tweede molaren zijn verschenen, en de melk gebit is afgewerkt.

Uitbarsting van Lange termijn Tooth

De analyseren trekker van uitbarsting van de tand is de uitbreiding van de wortels en bloeddruk. Wanneer de melktanden zijn drop, wat vergoten is slechts een schil van de kroon, de wortel bezittende is geabsorbeerd door de directe stress van de volgende tand.

1. De aanvankelijk eeuwig tand te komen is het aanvankelijk molaire en dit transpireert gedurende de duur van of kort net na het zesde jaar. Dit om te beginnen met blijvende tand verdringt een van de melktanden, maar komt neer begeleiden van de volgende melk molaire

2. Door de zevende 12 maanden direct na de bevalling van een baby, het centrale melk snijtanden vallen en hun gebied wordt genomen door de eeuwige centrale snijtanden.

drie. Door de achtste kalenderjaar dat onmiddellijk na de start van een jongere, de laterale snijtanden slagen hun melk laterale snijtanden.

vier. Door het negende jaar na de levering van een jongen of meisje, de eerste premolaar neemt normaal de positie van de allereerste korte termijn kies.

vijf. Door het tiende jaar direct na de bevalling van een kind, de 2e premolaar vereist de put van die van de 2e niet blijvende molaar.

6. In de elfde kalenderjaar direct na het begin van een jongen of meisje, de hond lijken uit.

7. Door de twaalfde 12 maanden na de levering van een kind, de 2e molaar komt neer op de achterzijde van de allereerste. Het wordt dus erkend als de twaalf-jaar-oude tand.

acht. Tussen de achttien en 20 jaar direct na de bevalling van een kind, de 3e kies, of verstandskies, verschijnt. Deze derde kies, of kennis tand, kunnen worden lijken uit aanzienlijk later. Vaak is dit de derde kies, of verstandskies, zou nooit verschijnen helemaal niet, en wanneer het arriveert, is het vaak niet komen neer op een podium met de andere tanden.

Onderdrukking van Last molaire Emaille

Opmerkingen van tandartsen en wetenschapper houdt in dat mannetje is beetje bij beetje gaan door een onderdrukking van zijn laatste maaltand en dit zal leiden tot de verre potentiële gentleman bezit van een onderscheidend tandformule van onze eigen.

Associated artikelen

 • Hoe normaal moet je je tanden poetst
 • Hoe om weg van Gum kwaal Gingivitis en Parodontitis Blijf
 • Hoe Tandbederf is verzorgd van
 • Hoe duidelijk van Tooth abces Blijf
 • Hoe Typisch Moet u Wissel je tandenborstel?
 • hoe de zorg overwegen van uw tanden en weg van cariës Houd
 • uw tanden en Zwanger
 • Hoe je je tandenborstel en Struggle Slechte Adem
 • Category: Gezond eten

  Comments are closed.