Verminkingen tanden

Vanwege het feit mensenheugenis de tand, de mond en de ervaring hebben gehouden en schijnbaar intrinsieke fascinatie voor mankind.They zijn geweest en doorgaan tot het onderwerp van vele mondelinge en schriftelijke geloof, bijgeloof, tradities en het object worden van een groot assortiment van sier-en mutilatory practices.At de dezelfde tijd dat ze de voorsprong uit tot aanzienlijke leed voor veel

Whre wordt opgemerkt?

In de hedendaagse Milieu systeem decoratie en verminking gebruikelijk is in haar geval en wordt waargenomen in alle regio’s van de gemaakte en onder ontwikkelde planeet. Tand relevante en mondweefsels verminkingen behoorlijk geïdentificeerd soorten verminking.

Veel van de dentale en orofaciale verminkingen hebben redelijk specifieke eigenschappen en ontwerpen reflecteren onderscheidende etnische of tribale affiliatie. Een kennis van deze tactiek is van cruciaal belang voor de nuttige inzichten die zij bieden in de culturele overtuigingen en tradities van de mensen die ze toepassen en voor de ongelooflijk pragmatische reden dat heel wat compromis voorbeelden van gebruiken die rechtstreeks aanleiding geven tot de pathologie van de tanden en orofaciale weefsels.

Tand verminking procedures zijn opgenomen voor de inwoners van de niet-tropische omgevingen, maar de meeste van deze gewoonten zijn opgevallen tussen de mannen en vrouwen die in de tropische locaties van de planeet

Deze praktijken bestaan ​​uit:.

 • Non therapeutische tandextractie (evulsion)
 • Breken van kronen
 • Vullen van kronen door het invullen en chippen, tandheelkundige inlegwerk
 • lakken en verkleuring van de tanden
 • Diverse technieken
 • Motieven voor het glazuur verminking

  Basis thema dit soort als initiatie identificatie en esthetiek onderstrepen veel van de verminking douane aangetroffen in de loop van de tropen.

  overtuigingen en verenigingen toe te schrijven aan het observeren van de tand evulsions zijn

 • Tribal identificatie
 • inwijdingsritueel
 • Indicator van mannelijkheid of moed
 • Differentiatie van geslachten
 • Vermelding van huwbare leeftijd bij meisjes
 • Vermelding van ceremoniële wedergeboorte
 • Om ervoor te zorgen dat een dagelijks leven onmiddellijk na het sterven
 • Esthetiek en stijl
 • therapeutische behoeften
 • teken van rouw
 • teken van onderwerping
 • Sorteren straf
 • culturele mimicry
 • een persoonlijk te spuwen machtigen adequaat
 • Regionale bijgeloof in verband met verschijnselen van dit soort als regen
 • Een hoeveelheid van individuen toegeschreven profylactische voordeel aan geselecteerde wortel verminkingen. Mosha beschrijft de verwijdering van de langdurige mandibulaire centrale snijtanden te midden van de Irak Waarusha en Masai mensen van Tanzania. Ongeveer de helft van de aan deze behandeling onderworpen personen aangegeven dat het gebied links nastreven eliminatie van deze tand presenteerde een route waardoor passage van vloeistoffen in de functie van een man of vrouw te beginnen ziek te zijn en het zijn niet in staat om open te stellen zijn / haar mond ( gezien in tetanus-Lock kaak).

  Onder de de Nigeriaanse stammen de toepassing van bladverliezende honden (meestal onderkaak) germinectomy wordt geacht te waken, in tegenstelling tot de indicatoren dit soort als belangrijke koorts.

  In Afrika moeders en vaders klaagden artsen met betrekking tot koorts, diarree en braken. Artsen geadviseerd voor het verwijderen van een verminderde bladverliezende tand kiemen leveren de grondgedachte dat de tekenen ervaren door kleintje zijn als gevolg van een nieuw soort tand bijzonder ‘nylon tand’ .

  De uitoefening van het zwart maken van de tanden tussen de Jivaro Indiase personen in het noorden van Peru en Ecuadorianen een op maat gemaakt in buy uitgevoerd om tandheelkundige caries.Tooth lakken en verven te voorkomen is een gepersonaliseerde uitgevoerd in veel andere landen over de wereld van de wereld, zoals Vietnam, Laos , Thailand, Indonesië en de Filippijnen.

  Tand evulsion beschrijft het opzettelijk verwijderen van een tand voor ritueel of standaardtoepassingen. De tand wordt meestal knock-out alternatief dan extractie. De leeftijd waarop ritueel tand evulsions worden uitgevoerd differs.In typische langdurige tand evulsions neigt te worden gedaan. In sommige landen het in acht nemen van de tand evulsion is betrokken bij dit soort situaties als de puberteit en initiatieriten bij mannen of de eerste keer menstruatie of relatie bij vrouwen.

  De verminkingen van tandkroon verandering betrekken bij staat of het uiterlijk van tand. De wijziging wordt bereikt door chippen en het vullen, verven en lakken, decoratie van kronen door inlays en overlays. De gepersonaliseerde van het veranderen tandkroon vorm is beperkt tot anterior emaille (honden tot honden) van even jaws.The motieven om deze te betrekken esthetiek, tribale identificatie, inwijdingsrituelen, spirituele motieven en identificatie met animals.Quite enkele van de personen die naar ingediend douane deze als afvlakking van snijtanden aan het tandvlees bedrag waren onbekend met de reden waarom ze werden completed.The standaard remedie steeds ‘het is de wet van de leeftijd van individuen, sir’ . Volgens het dorp hoofdman deze praktijk vergelijkbaar met de perceptie dat op vandaag sterven alle mensen voeren een vagevuur en verdragen een demo van kauwen groene bamboe. Als een persoon de tanden zijn scherp de bamboe is waarschijnlijk versplinteren en doorboren de mond en de darmen. Als de tand schoon zijn de bamboe kan worden gekauwd met ziek effecten.

  Verminkingen Delicate Tissues

  TATOEAGES

  Tatoeëren van zachte weefsels is een persoon van de bekende oefening die betrekkelijk blijft liever in een flink aantal niet-tropische en tropische plekjes van de globe.Pores en de huid tatoeëren is de meest voorkomende, het tatoeëren van de lippen en tandvlees wordt vaak witnessed.The tandvlees kan heel goed worden getatoeëerd als meisjes de puberteit, groeien tot verloven of wanneer ze blijken te zijn getrouwd. Het wordt beoefend door mannen om pijn betrokken bij ‘zieke tandvlees’ te verlichten. Er wordt gedacht dat het tandvlees tatoeage heeft therapeutische reward.The stof aangevraagd tattoo wordt ontvangen van verkalkte pinda’s, verbrand hout of uit lamp black.A getatoeëerd verminderen lip in Soedanese vrouw betekent dat de vrouw is getrouwd. Gezichtstatoeages misschien voorzien van een driehoekig gevormd tatoeage op de poriën en huidoppervlak op de hoek van mouth.It heeft zijn basis in rituele afweren het ‘boze oog’

  Andere soorten Zacht weefsel verminking:

 • Piercing van de lippen en periorale soepele weefsels en het inbrengen van de middelen die als hout, ivoor of staal
 • De niet-permanente piercing van orfacial zachte weefsels voor ceremoniële doeleinden

 • Uvulectomy (eliminatie van huig in de mond)
 • Gezicht littekens
 • Samenvatting

  gemaakt en onder creëerde locaties van de tropen omvatten een breed opslagplaats van overtuigingen en kennis met betrekking tot gezondheid, ziekte en remedy.In sommige gevallen waren deze kennis behouden voor honderden een lange time.Consciousness van hen is van essentieel belang voor personen die betrokken zijn bij de organisatie van tandheelkundige algehele gezondheidszorg scheepvaart method.It is belangrijk in het kader van een gevoelige methode en respect voor culturele overtuiging door individuen te behandelen individuen volgens moderne technieken en door het plannen van de tandheelkundige zorg scheepvaart proces, het overtuigen van de mensen van de gevaarlijke uitkomsten van een aantal methoden.

  Category: Snel gewicht te verliezen

  Comments are closed.