Vlekken en puistjes

In overeenstemming met de FDA, pukkels is een ziekte van de pilosebaceous eenheden, die zich net onder de huid op de ervaring, hogere weer terug en borst. Deze modellen produceren talg, een olieachtige stof die wordt verzonden naar de huid verdieping aan haarzakjes waarschijnlijk ten gevolge van de poriën op de huid. Wanneer deze poriën verstopt raken, zullen micro-organismen groeien in de gevangen talg. De groeiende bacteriën zal de follikel vergroten en het zal verschijnen op de huid als een bijzonder van de indicatoren van kleine puistjes.

De directe oorzaak van acne is niet geïdentificeerd, maar artsen en wetenschappers hebben een aantal factoren die lijken samen te hangen met acne bepaald. Aanpassingen in hormoonconcentraties, dit soort als zich voordoen gedurende de puberteit of zwangerschap of bij het starten en stoppen van begin reguleren drugs, kan soms leiden tot een acne breakout. Genetica kan ook deelnemen aan een doel. Ook al vuil en dode huid nooit leiden tot bacteriële groei, ze veroorzaken de blokkade in de porie dat de vooruitzichten voor zits.

Niet-inflammatoire acne is te beginnen met fase puistjes. Eters en whiteheads zal tonen als compact hobbels of vlekken op het oppervlak van de huid. De twee eters en whiteheads hun inhoud vrij te geven aan het oppervlak van de huid en herstellen, maar als de follikel muur scheurt, zal inflammatoire acne typen.

Wanneer de follikel muur tranen opzij, witte bloedcellen haasten in de ruimte aan het onderhoud van de schade. Een papule of bultje, zal soort als de locatie te ontwikkelen tot geïnfecteerde. Onmiddellijk na een paar keer, de witte bloedcellen conclusie rond de verdieping van de poriën en de huid en een puist of puistje, formulieren. Als de follikel wordt gescheurd onderaan kan volledig instorten algemeen schadelijk buurt follikels in de procedure. Wanneer dit transpireert, significante pus gevulde bultjes genaamd knobbeltjes en cysten soort.

Hoewel acne wordt vaak aangeduid als een smet, vlekken zijn in feite een verkleuring of grijze gebied van de huid. Terwijl sommige vlekken komen op natuurlijke of worden veroorzaakt door andere aandoeningen, pukkels veroorzaakt de meeste huid vlekken. Slechte puistjes behandelingsmethode, zoals het oppakken of popping een puistje, kan een aantal van de omvattende weefsel litteken en leiden tot een smet die blijft op de huid uitgebreid net na de acne is afwezig.

Acne wordt niet veroorzaakt door het voeden op geselecteerde soorten voedingsmiddelen. Hoewel er mythen die chocolade, pizza of vettig voedsel de ziekte kan veroorzaken, is er geen wetenschappelijke gegevens om weer op deze claims. Acne wordt ook niet veroorzaakt door een tekort aan hygiëne in de punt, het wassen van de huid te veel met alleen zeep en drinkwater zal het uitdrogen, waardoor de olie-klieren om veel meer olie te produceren.

Er zijn vele nonprescription merchandise beschikbaar voor de behandeling van acne. De meeste nemen benzoylperoxide of salicylzuur, die uitdrogen van de follikels en het minimaliseren van de zwelling onder de huid. Sterkere varianten van deze geneesmiddelen op recept zijn direct beschikbaar op recept. Er zijn ook supplementen zoals isotretinoïne, verkocht minder dan samen met fabrikantnamen zoals Accutane, dat overeenkomst met pukkels door verlaging van de som van olie die het lichaam maakt. Isotretinoïne heeft een aantal belangrijke aspect gevolgen, zodat een dialoog met een dermatoloog wordt gevraagd voordat zelfs overwegen deze rassen van de geneeskunde.

Category: Voedingsmiddelen

Comments are closed.