Waarom is Fiber Vital en Hoe is het doeltreffend om uw algehele gezondheid?

een aanzienlijke Fiber Eten plan kan eventueel verminderen van cholesterol en vermindering van coronaire hart ziekte

Voedingsvezels lijkt te zijn om een ​​vitaal deel van de algehele gezondheid van mens zijn. We kunnen beoordelen voorouderlijke eten plannen om te bepalen wat onze lichamen werden ontwikkeld om te verteren, en dit gebruiken om postuleren wat we wel en niet moet worden voeden op. Fiber is een onverteerbare koolhydraten, maar het blijkt dat het essentieel is voor de bescherming van de korte spijsvertering cycli die onze hominide voorouders tentoongesteld. Hoewel enorme hersenhelft primaten deed om enkele diploma vermijden vezels, ze deden nemen aa veel grotere hoeveelheid geld van deze voedingsstof in tegenstelling tot de huidige Amerikaanse voedsel plan. De Amerikaanse Senaat Select Committee onderschrijft 30-zestig gram voedingsvezels per dag, terwijl de gemiddelde Amerikaan in 1976 gegeten 19,7 gram. Dit is drastisch minder dan de late Paleolithicum dieet programma dat bestond uit veertig five.seven gram vezels per dag. Dit is essentieel vanuit een evolutionair oogpunt om de reden dat voorouderlijke levensmiddel druk de samenstelling van onze hedendaagse spijsverteringskanaal hebben vastgesteld. All-natuurlijke collectie heeft geleverd de voorkeur aan grote hersenen en snelle dubbele punten die maaltijden ongelooflijk snel bewegen. Deze kortere darm thuis de tijd wordt vooral bevorderd door voldoende hoeveelheden vezels. Een stuk minder vezels veroorzaken afvalstoffen in de dikke darm verblijven voor langere intervallen van tijd, waarschijnlijk leidt tot spijsvertering en conditie. Daarom analyseren voorouderlijke dieet plannen kunnen stellen ons hedendaagse gezondheid en fitness problemen op te lossen.

Dus waar door is vezel zich in de atmosfeer? Bestaande uit onverteerbare plantaardige koolhydraten, dit soort als cellulose, lignine en pectine, vezel wordt ontdekt in fruit, groenten, granen en bonen. Fiber is ofwel oplosbaar of onoplosbaar. Onoplosbare vezels bevat houtachtige of structurele delen van planten en lost niet op in H2O. Voorbeelden zijn de huiden van fruit en groenten en de zemelen coating over tarwe en maïs korrels. Deze maaltijden tempo van de doorgang van de inhoud door middel van de luchtwegen en blijven het grotendeels onveranderd in de loop van het gebruik en overlopen handelwijze. Oplosbare vezels waargenomen in bonen, haver, gerst, broccoli, pruimen, appelen en citrusvruchten. Dit soort vezel oplost in drinkwater en vormt een gel, vertraagt ​​de passage van materiaal via de luchtwegen. Oplosbare vezels kunnen waardevol zijn in een eigentijdse locatie gewoon omwille van zijn vermogen om minder cholesterol bloed. Oplosbare vezels doet dit door binding aan galzouten en stopt hun reabsorptie. Dit vermindert de som van galzouten in de lever en kan de lever cholesterol om galzouten nieuwe maken en zo het bedrag van cholesterol in het bloed.

Integratie meer vezels in het dieet regime tal van andere hedendaagse apps. Veel gezondheidsproblemen die ons burgers ervaring voorkomen kan worden door een vezelrijk eten plan, zoals hart-en vaatziekten, die wordt gekenmerkt door een vast up van cholesterol-gepropt plaque in de kransslagaders. Aangezien een hogere vezel voedsel plan vermindert bloedcholesterol stadia, kon hart ziekte incidentie verminderd met verhoogde fasen van voedingsvezel. Significant fiber gewichtsverlies plannen zijn ook verbonden met verlaagde incidentie van stijl II diabetes, diverticular kwaal, en constipatie

Referenties :.

Eaton, S. Boyd en Konner, Melvin. Paleolithicum Dieet:. Een onderzoek van de aard ervan en de nieuwste Implicaties Nutritional Anthropology: bioculturele Bekeken op Voedsel spullen en Dieet . Ed. Alan Goodman, Darna Dufour, en Grietje Pelto. Mountain Perspectief, CA: Mayfield uitgeverij, 2000. tweeënzestig-69.

Gordon, D.T. 1999. Het definiëren van voedingsvezels. Cereal fds Planet . 444 (twee): vierenzeventig

Pereira MA, O’Reilly E, Augustsson K, et al… Voedingsvezels en kans op coronaire hartziekte: een gepoolde evaluatie van cohort onderzoek. Arch Intern Med 164 (2004) :370-zes

Tortora, Gerald J. 2005, principes van de menselijke anatomie . (Tiende ed..): Hoboken, NJ, John Wiley en Sons, Inc

Van Horn L. Fiber, lipiden, en coronaire hartziekte. Een stelling voor de gezondheidszorg professionals uit de Voeding Comite, American Heart Association. Circulation vijfennegentig (1997) :2701-4.

Category: Supplementen

Comments are closed.