Waarom zijn Fytoplankton essentieel voor de gezondheid van de oceanen?

Fytoplankton is een soort maritieme plant, voornamelijk bestaande uit microscopisch kleine algen die als diatomeeën en dinoflagellaten die wonen vooral in de buurt van de oceaanbodem. Ze worden vaak afgerond en eenzame geannuleerd. Er zijn zoet en zout drinkwater soorten fytoplankton. Op het terrein, kan de dichtheid van maritieme fytoplankton vele tientallen miljoenen organismen voor elke vierkante meter.

fytoplankton De oceaan is betrouwbaar voor bijna de helft van de fotosynthese van de aarde. Elk individu dag, meer dan tweehonderd miljoen ton kooldioxide wordt geabsorbeerd door fytoplankton. Deze manier van handelen is belangrijk voor het ontwikkelen van zuurstof, het behoud van de mondiale temperaturen en voor het potentieel van de oceaan om te gaan met lokale klimaat transformeren. De basis van de oceaan maaltijden keten is ook afhankelijk van fytoplankton. Deze organismen leveren extra dan 200.000.000.000 ton voedsel per jaar voor veel maritieme dieren, variërend van de kleinste zwevende dieren bekend als zoöplankton om de grote vis, de walvishaai, en geselecteerde soorten walvissen. Schelpdieren worden ook gevoed door fytoplankton zinken naar de oceaan vloer. De industriële visserij sector wordt onmiddellijk getroffen door de gezondheid en fitheid van fytoplankton van de oceaan.

Het fytoplankton bevolking is vrij gevoelig voor internationale aarde en het klimaat te veranderen. Bezorgdheid geuit door wetenschappers die schadelijke stralen van de zon, het passeren door middel van het gat in de ozonlaag, fytoplankton kon doden. Ze worden ook geschaad door verontreinigende stoffen in de oceaan, dit soort als agrarische afvoer, en zijn over het algemeen afwezig in gebieden met hoge concentraties luchtvervuiling. Fytoplankton wordt gevoed door vitamines opwellen uit de oceaan grond en ijzer afgezet op oppervlakte van de oceaan door de wind. Verbeteringen in de wereldwijde lokale weer mogelijk zijn om een ​​effect op luchtstromingen, die stromingen te rijden en uit te voeren die nodig zijn mineralen naar de oceaan.

hebben

Onderzoek wordt momenteel uitgevoerd op wereldschaal uitgevoerd om de invloed van de opwarming van de aarde, het klimaat aan te passen en de vervuiling op het fytoplankton populatie te evalueren. Gebruik te maken van apparaten op NASA’s Aqua satelliet, kunnen wetenschappers de hoeveelheid geld van fluorescerende karmozijn milde uitgezonden door fytoplankton van de oceaan te volgen. Deze stappen hoe goed de organismen functioneren. Toegepast in samenhang met het onderzoek van de milieuvriendelijke pigment chlorofyl, dat de som van fytoplankton stappen, ontwikkelen de onderzoekers een betere foto van de oceaan planten ‘all round welzijn. Dit beeld zal hen toelaten om raad nieuwe verzekeringen voor cultuur te ondernemen om de oceanen te beveiligen – en bij uitbreiding alle bestaan ​​op de planeet

.

De ineenstorting van de oceanen ‘fytoplankton bevolking zou een essentieel klap de omgeving van de wereld te zijn. Regeringen moeten de wetenschappelijke gegevens luisteren en vaardigen verzekeringen die wereldwijde opwarming te beteugelen, de vervuiling te beperken en bewaken van de gezondheid van onze planeet. In de onderling verbonden internet van het leven, kunnen we allemaal beïnvloed worden door het voortbestaan ​​van een bepaalde van zijn microscopische inwoners.

Category: Gezond eten

Comments are closed.